Glamorous Travel Blogger

bila dah MONOPOS… : Travel Blogger

Sekarang aku dah masuk 30 tahun. Dah tua aku rupanya. Dah 30 tahun idup kat dunia ni. Entah cukup ke tidak amalan yang ader. Amalan dunia satu hal, nak hidup, kena ader duit. Nak ada duit, kena kerja. Kerja kerja, tetapi, hutang still bertimbun-timbun jugak. Amalan akhirat, yang ni lagi penting. Kalau dah muda, suka sangat enjoy. Sentiasa lalai, ni semua mesti pasal terpengaruh dengan dugaan dan nikmat di dunia.

Kalau macam laki, macam aku, 30 tahun baru nak masuk alam DEWASA, kira baru nak tua. Kalau citer pasal tua, mesti ramai pk pasal monopos, pasal kedut, pasal penyakit, macam-macam lagi la…

Kalau kedut, still boleh dilambatkan. Makan ulam2 ke, pegi wat botoq, hahaha. Kalau penyakit, still boleh (cuba) elak, kena exercise, pegi jog, kasi keja yg byk kuar peluh, kalori. Tapi… kalau pasal MONOPOS, buleh kasi lambat ker???

ko nak tau pasal aper aku duk citer pasal monopos ni ker? Erm,,, kalau tajuk Tua Sebelum Usia, dah byk sgt org duk citer. Tapi korang penah dengar citer Monopos Sebelum Masa tak? Ni bukan monopos psl SX jer… Monopos dlm erti kata, tiba tiba buang tebiat… Dulu masa bujang2 buat ni ok jer, buat tu ok jer. Skang tiba2 sensitip lak. Tak ajak kluar pegi F1 pun nak majuk. Tak ajak gi makan Mekdi pun muncung. Terlupa ajak beronggeng kat Redbox pun tarik muker. Huhuhu. Ala,, benda kecik tu. maafkan kami. Bukan smua program nak kena jemput semua. Kekadang ada yg private… Syhhhh.
Korang paham tak aku ckp aper ni???

Kepada kawan-kawan lelaki aku yang dah nak masuk zaman monopos ni,,, jangan risau. Aku pun sama macam korang. Dah tua dan nak monopos jugak… Muah ha ha huhuhu :(
Similar posts
  • Soalan Berkenaan Sekolah Aliran Jenis... Beberapa hari lepas, MrJocko dapat mesej dari salah seorang pembaca MrJocko.com perihal Sekolah Jenis Kebangsaan Cina. Soalan dari kawan kita ni, “macamana nak jawab, untuk alasan yang (boleh) buatkan hati ibubapa senang hati untuk menghantar anak-anak ke Sekolah Aliran Bahasa Cina?” MrJocko berpendapat, menghantar anak-anak ke Sekolah Jenis Kebangsaan Cina merupakan satu inisitif yang berbeza [...]
  • Lunch kat Tugu View Cafe, Ayam Kampun... Sekitar Kuala Lumpur ni sebenarnya banyak tempat makan yang best. Salah satu favourite makanan tengahari adalah Ayam Kampung. Memang terangkat la kalau boleh makan tengahari dengan kawan-kawan. Kenyang ooo…  Rabu aku ada kerja outstation kat Shah Alam. On the way balik, kami singgah la sini. Nama restoran Tugu View Cafe, bersebelah jer dengan Tugu Negara. [...]
  • Kijang Hunt 2011 – KL ke Cherat... Aktiviti tahunan, Kijang Hunt semestinya menjadi aktiviti tetap aku setiap tahun. Nak menang hadiah satu. Nak dapat trip percuma no dua dan yang paling penting, kami la penyeri majlis setiap Dinner Kijang Hunt… Hahaha… tak caya??? Percaya lah…. Tahun ni pada tarikh 3 December 2011, kami menuju ke Pantai Timur. Tahun 2009 kami sudah ke [...]
  • Jackie Chan mati…? Aku baru dapat info dari internet dan FB kawan2 yang menulis bahawa Jackie Chan sudah meninggal dunia. Betul ke?Pelakon lagenda Hong Kong, Jackie Chan meninggal disebabkan oleh sakit jantung. Banyak info dari internet, FAcebook dan jugak Twitter yang duk sebarkan berita ni. Antara yang aku jumpa kat internet dan FB ialah, “Jackie Chan RIP” “Jackie, [...]
  • Payday Si Sarjan Pendek Time hujung bulan cam ni, ramai yang senyum,,, pasal, hujung bulan ramai yang dah masuk duit, Gaji,,,Ada yg bayar sekitar 20hb, 25hb, 30hb dan jugak 7hb setiap bulan. Tengok pada syarikat korang bekerja la kot. Masa aku tontong citer Ali Baba Bujang Lapok, aku tertarik dgn scene bayar gaji, yg mana ketua penyamun, P Ramlee, [...]

8 Comments

  1. April 8, 2008    

    Hu! Hu! Nape JK marah-marah nie?…
    Itulah boleh jadik cepat tua nie! ahak!..Emm Alhamdulillah sampai sekarang masih nampak muda, masih dikatakan muda dan umur hanyalah angka….p/s banyakkan makan vitamin dan sentiasa cool dalam setiap perkara….

  2. April 8, 2008    

    hahaha
    sue,,, mana ader marah. aku tgh muhasabah diri ni…

  3. Anonymous Anonymous
    April 8, 2008    

    dis yer masuk ke bnm star?

  4. April 9, 2008    

    hahaha,,, taun ni? tgk la. Kalu adiah dia keta BMW sebijik aku masuk.

  5. April 9, 2008    

    jgn lupa ajak aku gie redbox dan monopos

  6. April 9, 2008    

    buleh buleh
    aku rasa ko dah monopos lama dah
    psl kat UK tu, SEJUK…
    keh keh keh… jgn lupa support Man Utd malam ni… kim salam aku kat RONALDO

  7. April 9, 2008    

    apdet.. apdet! :p

  8. April 11, 2008    

    aiyoo.. monopos thingy.. sgt sensitif ok. silap cakap merana diri. pui..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

MrJocko Fanpage

MrJocko Instagram

MrJocko Twitter

Advertising

MrJocko Archives

Community

Travel Blogs
blog directory Kedai Backlink,Backlink Percuma