GShock MurahMencari G-Shock Original? Klik GShock-Malaysia.com

Berbuka Puasa kat DELIFRANCE

Sedar2 dah masuk seminggu dah kita berpuasa. Kejap jer…

Berbuka di Delifrance

Hari ni, wife aku cakp nak masak. Alih2 tgahri bgtau malas plak. Pasal dah penat kumpul dan basuh baju yg bertimbun2 tu. Aku pun pk, kalau makan kat luar ok gak. Cari la tempat baru, kan?

 

Dr umah gerak ke Midvalley lepas Asar. Sib baik jalan ok jer. Masuk ikut jalan feveret aku, parking kat 3rd Floor pastu trus turun lift ke LG Floor. Mula2 lalu dekat area kedai2 makan menghala ke The Garden. Smua tgk cam mahal jerk. Lagi pun last week dah try “Belanga“.

Tukar haluan. Lalu depan McD dan KFC org dah penuh. Aik, jam baru kul 6.00pm. Dah ader yg duduk trus??? Restoran Pizza Hut, Kenny Rogers, Nandos smua dah fully booked. Aiseh, ke mana lagi ni nak try. Blum sempat nak pk idea lain, aku trus terjah Delifrance. Sib baik still kosong. Apa lagi, trus duduk, booked meja dan order makan.

 

Lepas order, kami jalan2 dulu sementara nak tunggu waktu berbuka. Lagi sejam setengah. Lama lagi tu. Merayap ke Harvey Norman japs, pastu ke HSL. Nak tgk kot2 ader Aircond murah…

Agak2 dah dekat waktu buka, baru la ke Delifrance balik. Air dah ready, Spaghetti dan Ramadhan Set dah ready, cuma Seafood Platter dan Sup jer blum sampai. Ok latu, makan jer apa yg ader. Kemudian baru tambah…

 

Lepas 15 minit baru la sampai Seafood Platter. Lambat betul. Sib baik mood berbuka ader lagi. Burp! dah kenyang, tak nak tunggu lama lagi. Shopping barang dapur esok jer la. Nak trus balik umah. Malam ni confirm tak Terawih. Adus apa nak jadik ni? Duk depan TV jer kot, layan Bola. Mlm ni ader game, ManUtd vs Arsenal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.