Jualan Tiket Murah AirAsia RM9

Hits: 19

Jualan Tiket Murah AirAsia RM9

 

Hari ni ada SALE tiket-tiket AirAsia. Ia kembali dengan tawaran harga tiket penerbangan yang murah. Untuk tiket AirAsia serendah RM9 ke destinasi tempatan. Tempahan tiket boleh di buat sekarang sampai tarikh 7 Mac 2010. Penerbangan pula dari tarikh 25 Sept 2010 sehingga 13 Feb 2010. So anda memang boleh plan awal-awal.

 
Jualan Tiket Murah AirAsia RM9

Mengikut pengalaman aku, time ni la kalau korang nak plan percutian korang. Kena decide cepat2 pasal kalau lambat sure tiket yg murah dah abis terjual. Macam aku, apa yg aku buat :

 

1. Decide tempat yg nak pegi

2. Cari tiket murah pada hujung minggu, serendah mungkin dan semampu mungkin

3. Terus beli tiket flight dulu, bagasi, makanan dlm penerbangan dan tiket bas kemudian

4. Tempoh yg di pilih selalunya 6 bulan yg akan datang

5. Selepas confirm payment dan dah dpt reply confirmation dah bleh start survey tentang penginapan, transport dan tempat2 menarik destinasi yg dah di beli…

 

Cara nak beli tiket murah AirAsia simple kan?

 

Jualan Tiket Murah AirAsia RM9

 

Korang nak jimat lagi? Korang tak nak susah2 cari Hotel mahal? Bagi yg nak murah lagi, bleh try AirAsiaGo. Bleh bandingkan harga Hotel dan Chalet dari mereka.

 

Jualan Tiket Murah AirAsia RM9

Sebenarnya aku tetap berterima kasih pada AirAsia. Pasal, sejak ada AirAsia aku bleh cuti2 se”simple” mungkin. Jimat dan sungguh mudah. Kalau dulu, nak fly to Penang pun fikir 4 – 5 kali pasal tiket mahal. Skang serendah RM9 sehala. Pegi balik RM18 + Airport tax RM12 = RM30 Terrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrlalu murah.

 

Walaupun kekadang flight delayed, masalah tolak ansur utk hand luggage cam aku tempohari, serta tempat duduk yg agak kecil, aku still anggap, AirAsia penerbangan termurah kat Asia. (pasal aku tak penah pegi selain Asia)

 

Seingat aku, pakej tiket ke Gold Coast paling aku rasa berbaloi. RM850 tambang pergi balik, compare dgn MAS, Emirates dan penerbangan lain yg paling murah aku tgk pun RM2,000 cukup buatkan percutian aku terbaik setakat ni. 

Jualan Tiket Murah AirAsia RM9

Kerana AirAsia jugak, aku bleh bwk family aku jalan2 ke KK, Kuching, Tawau, Langkawi, Alor Star, Bandung dan Bali. Pasal AirAsia gak aku bleh bagi MakAyah aku naik flight. Pasal AirAsia jugak aku boleh manage vacation aku dgn ‘semurah’ mungkin… hehehe 

Tiket Murah AirAsia Jualan Tiket Murah AirAsia RM9

Korang apa lagi? Kalau aku boleh korang smua lagi boleh. Plan awal sajer, yang lain kemudian akan jadi la perlahan2.

 
 
Jualan Tiket Murah AirAsia RM9Selamat ber”AirAsia”

One Comment on “Jualan Tiket Murah AirAsia RM9”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.