Glamorous Travel Blogger

Dugaan Fitnah Untuk Sham Kamikaze

Gitu lah lumrah alam. Bila kita buat salah, kita di cerca, di hina, di cemuh. Tetapi kalau kita buat baik, ramai juga yang cuba mencari peluang nak cari kesalahan kita.
Adat bila mahu menjadi seseorang yang baik, dugaan pulak menimpa. Di blog-blog lain, dah dua tiga hari dah aku ada dengar berita pasal bro Sham Kamikaze ni sudah kahwin dua. Ramai juga yang percaya. Ramai juga yang ucap Tahniah. Tapi rupernya itu semua fitnah semata-mata. Tidak betul. Sham Kamikaze tetap menegaskan bahawa isteri beliau hanya seorang, Faradila.
Itu la dugaan. Sabar Sham Kamikaze. Dugaan kecil jer tu, nak jadi seseorang yang baik, semestinya banyak lagi dugaan-dugaan lain yang akan ditempuhi. Semoga Sham teruskan dakwah perjuangan, Amin.
Similar posts
  • Saya Nak Jadi Travel Blogger Malaysia... Permulaan saya menulis blog sekitar tahun 2000 – 2003 dulu, saya tidak pernah impikan tentang karier sebagai penulis blog travel seperti sekarang. Di awal pembabitan saya dalam dunia penulisan blog, bermula dengan laman page Yahoo Geocities dan Diary yang kemudiannya beralih kepada Blogspot pada sekitar tahun 2006. Sejak membaca beberapa kisah penulis blog travel, saya [...]
  • 11street Sambut LOVE 11 Day Di Malays... Laman Belian Online yang semakin popular 11Street Malaysia (www.11street.my) hari ini mengumumkan bahawa mereka akan menganjurkan acara sambutan tahunan yang pertama, ‘LOVE 11’ untuk orang ramai pada 11 November 2015 di Malaysia. Oleh itu, 11street akan menyambut LOVE 11 Day di Lot 10 Kuala Lumpur. Sambutan ini akan menawarkan hadiah ‘giveaway’ terbesar bernilai RM1.1 juta dalam [...]
  • Noor Bahjat Damascus Pelukis Muda Ber... Art dan juga Kesenian Kreatif di Dubai juga adalah salah satu yang kini mendapat tempat dihati peminatnya. Sebab itu, Dubai juga adalah pusat terkumpulnya ramai artis seni halus dan kesenian kreatif samada kesenian seni lukis, seni arca dan beberapa cabang ‘art & design’ yang lain. Antara gallery yang menjadi tumpuan kunjungan peminat seni adalah di [...]
  • Gaya Saya Bila Melancong Luar Negara Ketika melancong, ramai yang berpendapat susah untuk bergaya. Mungkin di sebabkan ramai antara kita yang memilih untuk membawa pakaian atau kasut yang biasa dan memudahkan urusan ‘packing beg’ supaya tidak terlebih muatan bagasi. Ya betul, tetapi masih ada cara untuk anda kekal bergaya kalau travel atau melancong ke mana-mana negara. MrJocko sebenarnya setuju, jika melancong, [...]
  • Entry Ke 5,000 Di Blog MrJocko Alhamdulillah, setelah memulakan coretan blog sejak Januari 2006, kini memasuki tahun ke-9. Hari ini, 25 September 2015, Blog MrJocko secara rasminya mempunyai sebanyak 5,000 entry yang sudah di’publish’kan sejak ia mula ditulis. Tahun ke-9, tahun yang penuh dengan cerita-cerita travel yang semakin ditambah nilai. Jika sebelum ini, bermula dengan penulisan ‘Jocko Journey’, bermula dengan hosting [...]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Sponsor

MrJocko Fanpage

MrJocko Instagram

MrJocko Twitter

MrJocko Archives

My Stats

Travel Blogs
blog directory Kedai Backlink,Backlink Percuma