Manisnya Royal Kundang ~ Glamorous Travel Blogger MrJocko

01 April, 2012

Manisnya Royal Kundang



Masa aku ke Pasar Malam di TTDI aku terlihat ada yang jual buah Kundang ni. Kalau di kampung aku, kami panggi buah "Setar". Tapi selalunya buah Kundang yang ada di kampung aku selalunya kecik-kecik jer. Yang ni, punya la besar size XXL. Harga RM16.00 satu kilo, boleh la beli... mahal sikit, tapi jarang boleh jumpa buah Kundan saiz besar cam ni.







Balik rumah, apa lagi, ready to eat la. Basuh dulu, letak dalam bekas, alas dengan surat khabar, kemudian aku mula potong. Memang besar dan biji buah kundang ni pung memang  besar. Cuba tengok biji buah Kundang ni, kaler Purple kan???




Cuba pulak tengok isi buah Royal Kundang ni, nampak pun dah tau manis. Bila masuk dalam mulut, sangat manis ooo,,, paling best, kulit buah kundang ni sangat rangup. Macam makan keropok pulak. Juicy, manis dan rangup,,, sangat la sedap. Kalau korang jumpa Royal Kundang ni, sila cuba la sendiri yer. Aku jamin ko takkan menyesal...





MrJocko.com

2 Nak komen?:

Post a Comment

Thanks for your comment - MrJocko