Glamorous Travel Blogger

Manisnya Royal Kundang : Travel Blogger

Masa aku ke Pasar Malam di TTDI aku terlihat ada yang jual buah Kundang ni. Kalau di kampung aku, kami panggi buah “Setar”. Tapi selalunya buah Kundang yang ada di kampung aku selalunya kecik-kecik jer. Yang ni, punya la besar size XXL. Harga RM16.00 satu kilo, boleh la beli… mahal sikit, tapi jarang boleh jumpa buah Kundan saiz besar cam ni.

Balik rumah, apa lagi, ready to eat la. Basuh dulu, letak dalam bekas, alas dengan surat khabar, kemudian aku mula potong. Memang besar dan biji buah kundang ni pung memang  besar. Cuba tengok biji buah Kundang ni, kaler Purple kan???
Cuba pulak tengok isi buah Royal Kundang ni, nampak pun dah tau manis. Bila masuk dalam mulut, sangat manis ooo,,, paling best, kulit buah kundang ni sangat rangup. Macam makan keropok pulak. Juicy, manis dan rangup,,, sangat la sedap. Kalau korang jumpa Royal Kundang ni, sila cuba la sendiri yer. Aku jamin ko takkan menyesal…

MrJocko.com

Similar posts
  • Iftar Di Magnum Kuala Lumpur : Magnum... Magnum Kuala Lumpur yang lebih dikenali dengan nama Magnum Cafe di Midvalley semakin terkenal sejak ia mula-mula dibuka pada Disember 2014. Magnum Kuala Lumpur ini adalah Magnum Cafe pertama seumpamanya di dunia yang mempunyai 2 ‘infinity bar’ yang mana menyediakan menu utama Aiskrim Magnum dengan konsep yang berbeza dan unik. Menu utama di Magnum Kuala [...]
  • Resipi Ramadhan : Ais Kacang Ayam Bra... Bulan Ramadhan seperti ini, jarang kita lihat orang meniaga Ais Kacang. Yang banyak ialah air buahan, air kelapa, air tebu dan juga Lai Chee Kang. Jadi untuk anda peminat Ais Kacang, apa kata buat sahaja resipi Ais Kacang yang sedap ini di rumah dengan menggunakan produk Ayam Brand. AIS KACANG : Hidangan untuk 4 BAHAN-BAHAN 4 [...]
  • Resipi Ramadhan : Bubur Cha Cha Ayam ... Satu lagi resipi di bulan Ramadhan yang MrJocko suka makan ialah bubur. Kalau anda kembara di kebanyakkan negara lain susah jugak nak jumpa bubur. Kebanyakkan yang ada di sana lebih kepada sup. Jadi, kalau nak makan Bubur yang sedap, kebanyakkannya dari Malaysia. Hari ni MrJocko nak kongsi tentang resipi Bubur Cha Cha dan cara membuatnya [...]
  • Resipi Ramadhan : Nasi Berkrim Bersam... Bulan Ramadhan seperti ini, sekali sekala mencuba menu baru memang best kan? Khas buat akak-akak yang selalu masak dan juga yang rajin memasak, mencari menu baru untuk di cuba, apa kata cuba menu resipi Nasi Berkrim Bersama Mangga ciptaan dari Ayam Brand ini. Sekali tengok, ia seperti masakan atau menu Pulut Mangga, tetapi ia berbeza kerana [...]
  • Resipi Ramadhan : Ayam Brand Laksa Sa... Memasuki minggu pertama Bulan Ramadhan 2015, mungkin ramai yang belum ada masalah untuk memilih menu berbuka setiap hari. Pun begitu, bagi mereka yang tidak sempat untuk memasak makanan yang memerlukan tempoh masa yang lama dan juga mereka yang tidak sempat singgah di Pasar Ramadhan, resipi mudah dan cepat ini khas buat anda. Apa kata cuba [...]

2 Comments

  1. man man
    April 1, 2012    

    Buah 2 mcm sdp je..heheh

  2. April 1, 2012    

    memang sedap…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

MrJocko Fanpage

MrJocko Instagram

MrJocko Twitter

Advertising

MrJocko Archives

Community

Travel Blogs
blog directory Kedai Backlink,Backlink Percuma