Glamorous Travel Blogger

Manisnya Royal Kundang

Masa aku ke Pasar Malam di TTDI aku terlihat ada yang jual buah Kundang ni. Kalau di kampung aku, kami panggi buah “Setar”. Tapi selalunya buah Kundang yang ada di kampung aku selalunya kecik-kecik jer. Yang ni, punya la besar size XXL. Harga RM16.00 satu kilo, boleh la beli… mahal sikit, tapi jarang boleh jumpa buah Kundan saiz besar cam ni.

Balik rumah, apa lagi, ready to eat la. Basuh dulu, letak dalam bekas, alas dengan surat khabar, kemudian aku mula potong. Memang besar dan biji buah kundang ni pung memang  besar. Cuba tengok biji buah Kundang ni, kaler Purple kan???
Cuba pulak tengok isi buah Royal Kundang ni, nampak pun dah tau manis. Bila masuk dalam mulut, sangat manis ooo,,, paling best, kulit buah kundang ni sangat rangup. Macam makan keropok pulak. Juicy, manis dan rangup,,, sangat la sedap. Kalau korang jumpa Royal Kundang ni, sila cuba la sendiri yer. Aku jamin ko takkan menyesal…

MrJocko.com

Similar posts
  • AirAsia Perkenalkan InFlight Menu Bar... Penumpang untuk penerbangan AirAsia dan AirAsiaX sudah sedia maklum bahawa syarikat penerbangan tambang murah yang telah memenangi 7 Kali Awards ini sememangnya sentiasa berusaha dalam mempertingkatkan kualiti servis dan juga kualiti menu makanan dalam penerbangan (inflight menu) dari masa ke semasa. Sebab itu, semalam, Tan Sri Tony Fernandes sendiri memperkenalkan dengan rasminya menu baru in-flight [...]
  • Anda Patut Cuba Makan Ini Di Tokyo, J... Kali ketiga MrJocko ke Jepun, masih lagi mencari menu makanan yang boleh di cuba ketika berada di Jepun. Pertama kali sampai di Tokyo, Jepun, MrJocko bersama rakan sekerja. Kali kedua ke Fukuoka, MrJocko sertai Media Trip anjuran Tourism Malaysia di sana dan kali ketiga ke Tokyo, bersama geng Travel Lawak, trip murah dan santai ke [...]
  • Iftar Di Magnum Kuala Lumpur : Magnum... Magnum Kuala Lumpur yang lebih dikenali dengan nama Magnum Cafe di Midvalley semakin terkenal sejak ia mula-mula dibuka pada Disember 2014. Magnum Kuala Lumpur ini adalah Magnum Cafe pertama seumpamanya di dunia yang mempunyai 2 ‘infinity bar’ yang mana menyediakan menu utama Aiskrim Magnum dengan konsep yang berbeza dan unik. Menu utama di Magnum Kuala [...]
  • Resipi Ramadhan : Ais Kacang Ayam Bra... Bulan Ramadhan seperti ini, jarang kita lihat orang meniaga Ais Kacang. Yang banyak ialah air buahan, air kelapa, air tebu dan juga Lai Chee Kang. Jadi untuk anda peminat Ais Kacang, apa kata buat sahaja resipi Ais Kacang yang sedap ini di rumah dengan menggunakan produk Ayam Brand. AIS KACANG : Hidangan untuk 4 BAHAN-BAHAN 4 [...]
  • Resipi Ramadhan : Bubur Cha Cha Ayam ... Satu lagi resipi di bulan Ramadhan yang MrJocko suka makan ialah bubur. Kalau anda kembara di kebanyakkan negara lain susah jugak nak jumpa bubur. Kebanyakkan yang ada di sana lebih kepada sup. Jadi, kalau nak makan Bubur yang sedap, kebanyakkannya dari Malaysia. Hari ni MrJocko nak kongsi tentang resipi Bubur Cha Cha dan cara membuatnya [...]

2 Comments

  1. man man
    April 1, 2012    

    Buah 2 mcm sdp je..heheh

  2. April 1, 2012    

    memang sedap…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

MrJocko Fanpage

MrJocko Instagram

MrJocko Twitter

MrJocko Archives

Community

Travel Blogs
blog directory Kedai Backlink,Backlink Percuma