Glamorous Travel Blogger

Manisnya Royal Kundang

Masa aku ke Pasar Malam di TTDI aku terlihat ada yang jual buah Kundang ni. Kalau di kampung aku, kami panggi buah “Setar”. Tapi selalunya buah Kundang yang ada di kampung aku selalunya kecik-kecik jer. Yang ni, punya la besar size XXL. Harga RM16.00 satu kilo, boleh la beli… mahal sikit, tapi jarang boleh jumpa buah Kundan saiz besar cam ni.

Balik rumah, apa lagi, ready to eat la. Basuh dulu, letak dalam bekas, alas dengan surat khabar, kemudian aku mula potong. Memang besar dan biji buah kundang ni pung memang  besar. Cuba tengok biji buah Kundang ni, kaler Purple kan???
Cuba pulak tengok isi buah Royal Kundang ni, nampak pun dah tau manis. Bila masuk dalam mulut, sangat manis ooo,,, paling best, kulit buah kundang ni sangat rangup. Macam makan keropok pulak. Juicy, manis dan rangup,,, sangat la sedap. Kalau korang jumpa Royal Kundang ni, sila cuba la sendiri yer. Aku jamin ko takkan menyesal…

MrJocko.com

2 Comments

  1. man man
    April 1, 2012    

    Buah 2 mcm sdp je..heheh

  2. April 1, 2012    

    memang sedap…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Advertising

MrJocko Fanpage

MrJocko Instagram

MrJocko Twitter

MrJocko’s Chat

MrJocko Archives

Community

Travel Blogs
blog directory Kedai Backlink,Backlink Percuma