GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Jangan Boros Di Pasar Ramadhan

Ini gambar lauk pauk, kuih serta makanan yang MrJocko beli sewaktu berbuka hari Isnin lepas, puasa ke-3. Nampak banyak tak??? Sebaiknya, kalau boleh jangan boros di Pasar Ramadhan. Bulan puasa patut bulan untuk mengawal hawa nafsu, termasuk nafsu makan dan nafsu membazir.

 

Rasanya dah jimat sejimatnya kerana ini adalah juadah berbuka dan sahur sekali. Lagipun ini semua untuk kami berempat, satu keluarga, dan Alhamdulillah, malam tu kami tak membazir. Semua habis, malas ada kuih donut tu tak cukup pasal anak-anak MrJocko suka makan donut.

 

Setakat ini, belum lagi ada peluang berbuka di mana-mana buffet Ramadhan. Untuk jemputan berbuka, buffet Ramadhan jemputan untuk Blogger, banyak tetapi Sekali sahaje berbuka di Restoran Adiani, restoran member MrJocko di Subang Bestari. Selainnya, kami berbuka di rumah jer.

 

 

Jangan Boros Di Pasar Ramadhan bukan sahaja membantu dalam menjimatkan wang, tetapi ia juga mengelak dari pembaziran makanan yang terlampau. Pernah tak bila kita beli makanan untuk berbuka, semua benda kita nak beli. Tetapi bila tiba masa nak makan, separuh sahaja yang mampu kita habiskan. Selebihnya konon nak buat sahur, tetapi tiba-tiba makanan jadi basi atau tak sempat bangun bersahur.

Akhirnya makanan itu dibuang begitu sahaja. Sebab itu, sekali lagi, Jangan Boros Di Pasar Ramadhan.

Glamorous MrJocko

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.