Glamorous Travel Blogger

Gempar! Ada Terowong 100 Batu Di Palekbang, Tumpat

Ada berita gempar dari daerah Tumpat, Kelantan. Tempat lokasi Palekbang. Ada apa yang menyebabkan berita Palekbang jadi sensasi???
 
Ada berita menyebut pihak Polis dan Tentera sedang mengepong kawasan tersebut kerana diberitakan ada satu terowong rahsia sejauh 100 batu peninggalan Tentera Jepun.
 
Terowong rahsia ini dikatakan menghala ke sempadan Thailand. Ada pihak terbabit menggunakan terowong tersebut sebagai jalan untuk seludup barang-barang.
 
Buat masa ini, Bomba dalam proses menyedut air keluar dari terowong tersebut kerana ia dipenuhi air hujan dan kebetulan dengan musim tengkujuh. Pihak Jabatan Mineral dan Geosains pun ada untuk menjalankan siasatan.
 
So, siapa yang tinggal sekitar Palekbang tu, boleh confirmkan cerita Terowong Rahsia Jepun di Palekbang, Tumpat ini? Kalau betul, macamana terowong itu boleh dibuat oleh pihak Jepun dalam masa beberapa tahun memerintah Malaya???
 

 

 

2 Comments

  1. November 29, 2012    

    fuuuh. hebat! mana tau kot2 ada harta qaruuun

  2. November 29, 2012    

    Harta Ahmad Albab

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Advertising

MrJocko Fanpage

MrJocko Instagram

MrJocko Twitter

MrJocko’s Chat

MrJocko Archives

Community

Travel Blogs
blog directory Kedai Backlink,Backlink Percuma