Makan Buffet Durian Kampung Murah RM10 Bulan Puasa

Hits: 1479

Tahun ini, kebetulan musim durian semakin rancak tetapi berada di bulan puasa. Bila waktu siang, tak boleh nak makan durian, waktu malam selepas berbuka sahaja waktu yang sesuai untuk kita menikmati kelazatan buah durian yang menjadi raja buah ini. Minggu lepas, kami sekeluarga Makan Buffet Durian Kampung Murah RM10 Bulan Puasa

Ceritanya bila melihat viral di Facebook tentang promosi makan buffet durian dengan harga murah RM10 per pax. Lokasi yang diberitahu, ialah gerai buah durian di berdekatan dengan EconSave Bandar Baru Sungai Buloh, tepi jalan besar menuju ke Kuala Selangor.

Kami berbuka di Subang sebelum itu, dan selepas waktu Isya’ baru kami ke sana. 

Harga Buffet Durian RM10?

Makan Buffet Durian Kampung Murah

Sampai di gerai tersebut, memang ramai yang sudah beratur panjang. Kami ambil Queue  dan turun beratur. Ingatkan dapat Makan Buffet Durian Kampung Murah RM10 Bulan Puasa. Namun, hampa rasanya.

Memang plan nak ambil pakej buffet durian RM10 per pax, tetapi disebabkan promosi cuma pada hari pertama sahaja, kami terpaksa membeli durian dengan harga RM10 bagi setiap kilo. Kebanyakkan buah durian di sini ialah buah durian kampung biasa dan jarang nampak durian yang mahal.

Sebab dah sampai, anak-anak pun nak makan, kami beli sahaja.

Makan Buffet Durian Kampung Murah RM10 Bulan Puasa

Makan Buffet Durian Kampung RM10 Bulan Puasa? Makan Buffet Durian Kampung RM10

Buffet Durian Murah?

Rupanya promosi di laman Facebook yang diviralkan itu hanyalah sekejap sahaja dan kalau ke gerai harga yang mereka jual ialah RM10 sekilogram ke atas bergantung kepada jenis durian. Jadi, maknanya TIADA Makan Buffet Durian Kampung RM10 Bulan Puasa.

Frustnya, rasa macam tertipu pulak. Hahaha… Lepas ni malas dah nak percaya tawaran promosi makan durian murah 🙂 Jauh travel kami hari itu untuk cari buffet durian murah tetapi nampaknya tiada rezeki.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.