GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

OpenSignal YES 4G Di Akui Antara LTE 4G Terbaik di Malaysia

Sejak pelancaran rangkaian YES pada tahun 2010, YTL Communications telah memperjuangkan kuasa transformasi Internet yang berterusan untuk menutup jurang digital antara komuniti luar bandar dan bandar. Hasilnya, hingga hari ini, OpenSignal YES 4G Di Akui Antara LTE 4G Terbaik di Malaysia.

YTL Communications bekerjasama rapat dengan Kementerian Pelajaran untuk membantu negara menghasilkan tenaga kerja siap sedia abad ke-21. Di bawah program 1BestariNet, YTL Communications telah berjaya melengkapkan semua sekolah rendah dan menengah kebangsaan di seluruh Malaysia dengan akses internet yang berkualiti dan memberi kuasa kepada 10 juta pelajar, guru dan ibu bapa dengan platform pembelajaran berasaskan awan.

Transformasi negara ini telah menarik perhatian seluruh dunia termasuk dari Google, aturcara lawatan oleh Menteri Pendidikan Finland dan telah meletakkan nama Malaysia pada peta untuk kesan positif dan inovatifnya terhadap transformasi pendidikan di peringkat negara.

OpenSignal YES 4G Di Akui Antara LTE 4G Terbaik di Malaysia

OpenSignal YES 4G Di Akui Antara LTE 4G Terbaik di Malaysia 03 copy

 

Dalam kemenangan untuk YES, dan kemenangan untuk rakyat Malaysia, OpenSignal telah menamakan jenama mudah alih 4G YTL Communications sebagai pembekal dengan kelajuan muat turun keseluruhan yang paling pantas dan ketersediaan isyarat LTE terbaik di negara ini, menurut Terbitan Rangkaian Mudah Alih OpenSignal: Laporan Malaysia (PDF di sini).

Seorang pesaing baru dalam laporan industri OpenSignal, YES bukan sahaja mendahului kelajuan muat turun keseluruhan, tetapi juga mengatasi seluruh pengendali telekomunikasi tempatan dalam menyediakan ketersediaan isyarat 4G LTE yang terbaik. Oleh itu kepada OpenSignal, pelanggan YES dapat menyambung kepada isyarat 4G LTE pada 93.2% kekalahan – di hadapan pesaing terdekatnya sebanyak 13%. Nilai tinggi YES melangkaui empat pengendali utama negara lain yang menyediakan isyarat LTE kurang daripada 74% masa.

Dengan kelajuan internet LTE di Malaysia, sedikit sebanyak memberikan impak positf kepada pelancong luar untuk datang ke Malaysia, samada untuk urusan libur atau urusan perniagaan.

Baca : MrJocko dan Yes 4G

 

OpenSignal YES 4G Di Akui Antara LTE 4G Terbaik di Malaysia
OpenSignal YES 4G Di Akui Antara LTE 4G Terbaik di Malaysia
OpenSignal YES 4G Di Akui Antara LTE 4G Terbaik di Malaysia
OpenSignal YES 4G Di Akui Antara LTE 4G Terbaik di Malaysia

Dari segi kelajuan muat turun secara keseluruhan, YES adalah pemenang yang jelas di mana para pelanggan dapat menikmati kelajuan muat turun purata 19.3Mbps, lebih awal daripada semua pengendali tempatan dan kelajuan muat turun 4G LTE rata-rata global 16.6Mbps, menurut Negeri terkini OpenSignal Laporan LTE. Walaupun dengan YES murah hati sepanjang hari; di mana sahaja 4G data tonnage dan pelan harga terkemuka industri yang menggalakkan penggunaan data yang lebih besar di kalangan pengguna, rangkaian kapasiti tinggi YES masih dapat menyampaikan kelajuan muat turun keseluruhan tertinggi di Malaysia.

Walaupun telah melancarkan perkhidmatan YES 4G LTE dan VoLTE (Voice over LTE) secara nasional hanya 15 bulan yang lalu, kemenangan ini dari OpenSignal menegaskan kepimpinan 4G YTL Communications, komitmennya dan menjadi jenama yang merawat semua rakyat Malaysia sambil menyediakan Internet 4G terbaik sebagai tahap bermain untuk orang di seluruh Malaysia.

“Di YES, kami berusaha untuk memberikan para pelanggan kami pengalaman yang luar biasa setiap saat, sama ada mereka berselancar di kelajuan 4G LTE kelas dunia, atau membuat panggilan VoLTE yang jelas. Untuk rangkaian kami yang diiktiraf oleh OpenSignal adalah satu kesaksian terhadap visi kami dan kerja keras ke arah membina rangkaian semua 4G terbesar Malaysia untuk membawa Internet yang lebih baik untuk semua. Pengiktirafan ini bukan sahaja memberi ganjaran kepada kita, tetapi juga pada masa yang sesuai apabila rakyat Malaysia semakin bergantung kepada Internet mudah alih untuk hidup, bekerja, belajar dan bermain. Ketersediaan isyarat 4G dan kelajuan muat turun pantas akan menjadi pembeza utama yang akan berlaku, “kata Wing K Lee, Ketua Pegawai Eksekutif YTL Communications.

 

liputan terbaik LTE Malaysia liputan terbaik LTE Malaysia

 

Pengiktirafan OpenSignal selepas YES merangkul “Perkhidmatan Suara Paling Inovatif” dari Anugerah Telecom Asia 2017, sebagai yang pertama di Malaysia untuk menyediakan perkhidmatan VoLTE di seluruh negara dan menunjukkan kepimpinan cemerlang dalam inovasi teknologi 4G LTE dalam industri yang sangat kompetitif.

Lebih daripada satu bilion titik data telah dikumpulkan daripada 75,288 pengguna telefon pintar dunia sebenar di Malaysia untuk membuat laporan negara OpenSignal di Oktober, menjadikannya salah satu daripada penanda aras kualiti rangkaian bebas yang paling tidak adil dan berwibawa setakat ini. Dalam laporan ini, hanya YES dan satu pengendali Malaysia yang lain diberi pengiktirafan yang jarang dilakukan oleh OpenSignal.

Maklumat lanjut layari informasi di www.yes.com.my

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.