GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Gadget Review Gambar Dari Galaxy Note9

Hampir 2 bulan menggunakan smartphone Samsung Galaxy Note9, MrJocko memang sangat berpuas hati. Sebagai normal user dan banyak ambil gambar dengan smartphone, ini peranti terbaik untuk mereka yang gila bergambar dan sukarakam video. Ini entry Gadget Review Gambar Dari Galaxy Note9.

Baru sekali test gambar dari kamera Galaxy Note9, saya dah teruja. Ya, ia semakin jelas, semakin baik dan punyai kualiti rakaman gambar dan video terbaik setakat ini.

Gadget Review Gambar Dari Galaxy Note9

Nak tahu kat mana nak beli smartphone Galaxy Note9 boleh baca entry terdahulu MrJocko di pautan ini :

Unboxing Smartphone Galaxy Note9

http://www.mrjocko.com/2018/10/unboxing-galaxy-note9-midnight-black.html

Rekod Video Hyperlapse guna Galaxy Note9

http://www.mrjocko.com/2018/11/gadget-review-rekod-video-hyperlapse-guna-galaxy-note9.html

Review Gambar Dari Galaxy Note9

review galaxy note9review gambar galaxy note9 02review gambar galaxy note9 03

Untuk peminat haiwan peliharaan, liha contoh gambar yang MrJocko ambil. Gambar Kucing dan akuarium ini, nampak sangat jelas. Gambar ini ditangkap, menggunakan setting ‘AUTO’. Kalau pandai edit gambar, pasti lebih cantik.

Hasil dari fungsi kamera ‘Live Focus’ pada Galaxy Note9 memang banyak membantu mencantikkan dan menghidupkan gambar.

review gambar galaxy note9 04review gambar galaxy note9 05

Kualiti gambar outdoor, diwaktu siang dengan cahaya matahari yang terang, ia lebih menyerlah dan lebih jelas, Tak perlu jadi ‘professional’ cuma guna fungsi Auto. Sebagai info, gambar ini di ambil oleh anak MrJocko yang berusia 12 tahun.

review gambar galaxy note9 06review gambar galaxy note9 07

Gambar makanan pun akan jadi lebih menarik. Jika anda guna kamera ini dalam mode ‘Auto’, bila setiap kali nak ambil gambar, akan ada tertera di skrin ‘food’. Secara automatik, struktur gambar ini akan terakam dalam setting bersesuain dengan gambar makanan.

review gambar galaxy note9 08

Andai kata korang nak rakam gambar produk, mana tahu ada buat business jualan secara online seperti MrJocko, gambar yan gdiambil sangat jelas. Ia akan beri kelebihan bila menjual produk online dengan berserta gambar produk yang jelas dan terang. Pasti potential klien akan lebih mudah melihat produk di internet dan membuat pilihan.

 

review galaxy note9 selfie

review gambar galaxy note9 10

Untuk kaki selfie, ini juga kamera untuk anda semua. Buka sahaja ada fungsi Wide Selfie, ia juga ada Live Focus Selfie yang memberikan kesan background ‘blur’ dan fokus muka anda dengan jelas dan lebih hidup. Oh ya, jangan lupa, ia ada auto beauty yang natural, tak seperti sesetengah smartphone yang terlalu fake dalam fungsi ‘beauty’.

Ada banyak contoh gambar yang MrJocko ambil diwaktu malam. Tetapi, cukup la untuk 2 gambar ini sebagai gambara untuk kualiti gambar yang dirakam menggunakan Galaxy Note9 dengan keadaan ‘Low Light’. Secara peribadi, hasil gambar guna Galaxy Note9 di waktu malam, sangat memuaskan.

Dalam sesetengah keadaan, hasil gambar dari Note9 jauh lebih baik dari kamera Kompak DSLR biasa.

 

review gambar galaxy note9 12

Baca : MrJocko dan Gadget Review

Untuk pengetahuan asas korang semua, teknik mengambil gambar yang betul juga boleh membantu anda untuk mendapatkan hasil gambar yang cantik walaupun melalui smartphone.

Kalau nak lihat banyak lagi review hasil gambar dari smartphone Galaxy Note9 ini boleh lihat contoh yang dikongsi di laman web : Photography Blog

https://www.photographyblog.com/reviews/samsung_galaxy_note_9_review/preview_images/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.