Beza Spesifikasi iPhone 5, iPhone 4S Dan iPhone 4

Hits: 333   Semalam, akhirnya produk terbaru Apple dipertontonkan kepada umum yang mana rupanya melalui gambar  iPhone 5 yang tersebar di internet, rupernya iPhone 5 mempunyai design yang sama dengan iPhone 4S dan iPhone 4, cuma ia lebih panjang. Tetapi ia masih ada beza spesifikasi iPhone lama dengan iPhone baru.  Dengan mempunyai panjang sehingga 4.87 inci, iPhone 5 nampak tak …

Read More

10 Kelebihan iPhone4s Yang Tersembunyi

Hits: 28Ramai yang menggunakan iPhone4s tetapi tidak ramai yang tahu banyak lagi fungsi iPhone4s yang belum di ketahui umum. Antara kelebihan penggunaan iPhone4s ialah : Tukarkan iBooks kepada buku audio: Seperti kebanyakan telefon pintar, iPhone mempunyai beberapa pilihan akses. Satu ciri dipanggil Voiceover dan ia boleh membaca mana-mana teks pada skrin. Manakala yang direka terutamanya untuk melihat cacat, sesiapa sahaja …

Read More

Harga Tablet Google Nexus 7 Di Malaysia Serendah RM600

Hits: 6Sehari dua ni aku dengar berita pasal Google memperkenalkan komputer tabletnya sendiri, Nexus. Google Nexus 7 ini dikatakan antara Tablet yang dilihat bakal memberi saingan kepada produk Apple, iPad dan Samsung Galaxy Tab. Harga Tablet Google Nexus 7 Di Malaysia Serendah RM600. Pengenalan komputer tablet bersaiz tujuh inci itu diumumkan secara rasminya pada satu persidangan pereka Google.   Produk terbaru …

Read More

Peluang Review Camera Samsung Untuk DiKongsi Dengan Pembaca Blog

Hits: 8Alhamdulillah, minggu ni MrJocko dapat email dari member yang kerja kat Nuffnang, dan diberitahu MrJocko berpeluang untuk guna dan review 2 produk ‘smart camera’ terbaru keluaran Samsung. Ini Peluang Review Camera Samsung untuk dikongsi dengan pembaca Blog.   Apapun peluang untuk review camera Samsung masih lagi dalam peringkat pemilihan dari pihak Nuffnang dan pengiklan, Samsung. Mungkin ada kriteria yang terbaik …

Read More

Maxis Offer Insurans Untuk Handphone Smartphone

Hits: 73Ada kawan MrJocko baru sahaja tukar handphone last week. Katanya dia beli di Maxis Centre. Apa yang menarik, dia dapat offer dari staff kat situ untuk Insured kan Smartphone beliau dan mengelak dari kerugian akibat kecurian, kehilangan, rosak dan sebagainya. Wah!!! aku sendiri baru tahu ada servis seperti ini di Maxis. Sebelum ni aku pernah dengar kawan-kawan beli insurans …

Read More

MrJocko Nak Beli LG Cinema 3D Smart TV

Hits: 79 Sejak dari zaman aku kanak-kanak, Ayah aku memang sudah biasakan aku dengan TV. Awal tahun 1980an, aku belum bersekolah, masa tu kami sudah ada Peti Televisyen bersaiz 14 inci, Hitam Putih dan berpandukan butang ‘Pusingan’ untuk menukar saluran TV. Paling aku bangga, dalam kampung aku, rumah aku lah yang mula-mula ada Peti TV, mengalahkan rumah Ketua Kampung yang …

Read More

tido Mimpikan Samsung Galaxy Note

Hits: 26   Memandangkan BlackBerry Curve aku dah berumur 3 tahun, dan selalu sakit2, teringin aku nak tukar henpon baru… skang duk tengah survey ni… Walaupun dah lama asyik duk survey, alih2 aku menang “Contest BlackBerry Playbook Workshop” bulan August lepas. Skang tengah tunggu hadiah yang aku dapat, BlackBerry Torch. Bila la nak sampai, harap2 dapat kaler PUTIH. 🙂 Ok, …

Read More

Apa itu Maksud Jailbreak iPhone iPod dan iPad

Hits: 22Kalau korang ada pakai iPhone, iPod dan iPad, mesti korang penah dengar term Jailbreak, kan? Apa itu Maksud Jailbreak iPhone iPod dan iPad dari Apple. Tau tak apa itu jailbreak??? Apa yang aku paham, jailbreak tu, korang longgarkan system dalaman original Apple Software dalam iPhone, iPod dan iPad supaya kita boleh masukkan softwares lain yang akan membantu kita modified dan …

Read More

Maxis BlackBerry Playbook Exclusive Bloggers’ Workshop

Hits: 188 Maxis BlackBerry Playbook Exclusive Bloggers’ Workshop     Last week, sebelum ujung minggu, aku tengok dlm Twitter Nuffnang dan Nuffnang.com.my, ada slot lagi untuk blogger join the Maxis BlackBerry Playbook Exclusive Bloggers’ Workshop kat KL Convention Centre, Sabtu jam 10.00am sampai 3.00pm.   Nampak cam menarik dan aku pun free, so, aku dengan tak malu terus mencalonkan diri sendiri. …

Read More

SOKET Plug Elektrik Yang Pelbagai Seluruh Negara

Hits: 1265Kalau kita travel ke luar negara, soket plug elektrik tempatan sedikit sebanyak boleh menyusahkan kita. Jadi, MrJocko nak kongsi info tentang SOKET Plug Elektrik seluruh negara supaya senang anda nak bawa. Sewaktu kita travel, semestinya antara barang-barang yang kita bawa seperti Handphone, Camera, Netbook, MP3 Player (kalau dulu walkman), shaver dan macam2 peralatan letrik yg mudah bawa. Masa aku …

Read More