Nilai Matawang USD1 hampir menyamai RM3.00

Hits: 20    Sejak dua menjak ramai berbicara pasal kenaikan RINGGIT berbanding Dollar Amerika.   Sejak setahun lagi, kita boleh melihat kenaikkan dan pengukuhan RINGGIT berbanding nilai Dollar Amerika sehinggakan sekarang boleh bersamaan RM3 bagi setiap USD1. Itulah rate yang anda mungkin dapat sekiranya anda ke Money Changer. Rate pada hari ini, 28 April 2011 sudah cecah USD1 = RM2.90, …

Read More

Melaka akan kenakan Tambahan 5% Heritage Charge

Hits: 193 agoda_ad_client = “1718703_11396”; agoda_ad_width = 468; agoda_ad_height = 90; agoda_ad_language = 1; agoda_ad_country = 198; agoda_ad_city = 15121; Dengar kata, Kerajaan Negeri Melaka akan kenakan Tambahan 5% Heritage Charge (cukai) kepada pengguna-pengguna hotel di Melaka, sebagai bayaran “Cukai Heritage” atau Cukai Warisan bermula 1 September 2011. Ketua Menteri Datuk Seri Mohd Ali Rustam berkata keputusan untuk mengenakan cukai baru …

Read More

Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary Terajui Pos Malaysia

Hits: 44  Berita terkini, katanya saudagar Melayu terkaya di Malaysia, Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary kini pemegang saham terbesar Pos Malaysia.   Tokoh korporat dan Melayu terkaya di Malaysia ini telah menjadi idola ramai orang. Sejarah kehidupan beliau dalam perniagaan bermula dari bawah sehingga menjadi Tokoh Korporat yang di segani semua.   Dan hari ni, beliau mengembangkan lagi empayar peniagaan …

Read More

Tutorial – Baca Harian METRO kat iPad

Hits: 4Korang tau tak skang Harian Metro sudah boleh dilayari melalui iPad? Aku nak kongsi sikit, camana cara nak download widgets Harian Metro application kat iPad.    Mula2 korang kena pegi ke Apps Store (Apple punya). Lepas tu, korang search Harian Metro. Bila dah keluar, korang klik Free Downloand. Setakat ni aku tengok benda ni still free. Lepas ni tak …

Read More

BNM Annual Report 2010 Bank Negara Malaysia

Hits: 7 Semalam sudah dilancarkan Bank Negara Malaysia Annual Report 2010. Yang pastinya, gabenor Zeti Akhtar sendiri yang merasmikan buku Annual Report 2010 ini. Hari ni pulak, briefing secara umum di buat kepada setiap staff BNM untuk memaklum kan tentang apa yang terkandung dalam Laporan Tahunan Bank Negara Malaysia 2010. BNM Annual Report 2010  Bagi yang berminat, semestinya ini yang …

Read More

Tsunami di Jepun, selepas seminggu…

Hits: 12Sudah seminggu dunia dikejutkan dgn gegaran gempa bumi dan seterusnya Tsunami hebat yg melanda kawasan Miyagi dan yg paling teruk kena adalah Sendai.Aku takder idea camana nak gambar kawasan Miyagi ni pasal tak la penah ke sana. Blum abis dgn Tsunami, kena pulak ancaman bahaya radiasi nuklear kerana ada beberapa tangki simpanan nuklear ni meletup kerana kesan gegaran dan …

Read More

Cerita Ramai Yang Kata Shopping Mall SOGO Penipu?

Hits: 351Kecoh cerita pasal shopping mall Sogo Kuala Lumpur menipu. Betul ke cerita ramai yang kata shopping mall Sogo Kuala Lumpur Penipu? Jualan murah, harga runtuh, tawaran potongan harga 50 hingga 80 peratus, di pusat membeli-belah sering mendapat perhatian yang menggalakkan daripada pengguna terutamanya golongan wanita yang gemar berbelanja sakan. Persoalannya adakah jualan murah ini benar-benar wujud atau ia sengaja digunakan …

Read More