Anda Sokong MrJocko, Sila Vote Please!!!

Sebenarnya, MrJocko sudah join Digi Wwwow Awards 2012 sejak MrJocko join event pelancarannya di HQ Digi Telecommunication di Shah Alam bulan lepas. Entrynya boleh lihat kat SINI. Nak buat camana, kalau dah jadi blogger, kena jadi betul-betul dan buat sehabis baik. Memandangkan MrJocko masuk dalam 3 kategori, MrJocko mengharapkan, sesiapa yang sudi dan sokong MrJocko, sila undi Entry MrJocko, SETIAP …

Read More

Perlu Ke Aku Remove Entry Itu

Selepas aku share pasal satu kes kejadian yang berlaku di UPSI, aku mengaku memang dapat banyak hits dan visitor masuk ke blog MrJocko untuk membaca kisah tersebut. Aku juga rasanya menulis berdasarkan pandangan peribadi dan jauh sekali nak menjatuhkan mana-mana pihak. Aku sekadar berkongsi dan dengan harapan, ia tidak akan berlaku lagi. Tetapi rasa cam tak best pulak, bila ada …

Read More

Pelakon Izara Aishah Kacukan Kelantan Patut La Comel

Sekarang ni, lelaki-lelaki semalaya semestinya kenal muka comel di atas. Samada tahu nama atau tidak, selalunya orang lelaki ni ingat muka dulu, baru dia ingat nama. Ini dia Pelakon Izara Aishah Kacukan Kelantan. Kalau nak tahu, ini la pelakon baru yang tengah panas di pasaran. Baru je Izara Aishah ni famous dengan drama Vanilla Coklat di TV3 dan meletup-letup dengan drama-drama lain. …

Read More

Jom Makan Di Restoran Bumbu Desa Bandung Yang Best

    Teringat masa aku ke Bandung, tahun 2009, antara pengalaman terbaik bersama Family. Masa tu kami pergi satu family dan pusing satu Bandung. Best. Antara tempat makan terbaik kami singgah pada masa tu di Restoran Bumbu Desa Bandung. Kawasan mana, aku pun dah lupa. Masa tu aku tak tahu yang Restoran Bumbu Desa Bandung ni antara Restoran yang terkenal di …

Read More

570,000 Komputer Akan Hilang Akses Internet Julai 2012

Kalau cerita ini betul, maka ramai la yang terpaksa beli perisian Ati-Virus yang original updated.  Berita dari luar negara, Biro Siasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat (AS) memberi amaran lebih 570,000 ribu komputer di seluruh dunia akan kehilangan akses Internet pada Julai depan. Menurut satu kenyataan FBI, masalah itu bermula apabila penggodam antarabangsa menjalankan aktiviti penipuan pengiklanan di Internet untuk mengawal …

Read More

Lima Pelajar SPM Terbaik Terima Biasiswa Bank Negara

Mungkin tidak ramai yang tahu ada Anugerah Biasiswa Kijang Emas, tetapi bagi orang-orang yang telah menerima, ia mencerminkan martabat dan biasiswa terbaik yang perbah ditawarkan di Malaysia. Antara penerima Biasiswa Bank Negara ini ialah Nurul Amalina Che Bakri. Lima penerima bagi tahun 2012 adalah Turga Ganapathy (SMK Convent, Teluk Intan), Kwong Kien Yi (SMK Clifford, Kuala Lipis), Bekas Air Shafiqah …

Read More

MrJocko’s New Link – My Travel Galeri

Dalam simpanan aku, ada lebih dari 10,000 keping gambar bersize 8 megapixel dan banyak tersimpan di dalam 1 Tera dalam External Harddisk kat umah aku. banyak yang aku nak share pasal gambar-gambar travel aku samada dalam Malaysia dan juga luar negara. Saper-saper yang berminat nak tengok koleksi gambar-gambar Galeri Perjalanan MrJocko, boleh terus klik icon ini yang akan berada di …

Read More

Gambar Pelajar UPSI Bunuh Diri

Gempar bila ada kawan share pasal kisah seorang pelajar UPSI maut akibat terjun dari tingkat 4. Aku dapat satu gambar yang di kongsi dan kini aku tertanya-tanya. Kenapa sampai jadi begini? Kenapa sampai pelajar tersebut sanggup mengambil jalan mudah untuk membunuh diri? Adakah ia sebab tekanan yang melampau sehinggakan pelajar tersebut berbuat demikian? Atau mungkin sebab sebab lain? Mungkin ada …

Read More

Pekerja McDonalds Di Tangkap Meludah Ke Dalam Air Pelanggan

Bayangkan korang dahaga, pergi ke McDonalds dan order air dari kaunter. Dah dapat, korang sedut, hisap dan minum,,, arghhh!!! Puasnya,,, tapi bila korang bukak cawan, masih aku kahak dan air ludah,,, Yucks, apa perasaan korang? Seorang pekerja di restoran makanan segera McDonalds kantoi dan di tangkap ketika meludah ke dalam air minuman yang di pesan pelanggan. Ketika itu pekerja terbabit …

Read More

Perlawanan Piala FA 2012 Kelantan vs Kedah 21 April 2012

Updated Keputusan Penuh Perlawanan Piala FA 2012, Kelantan vs Kedah Pusingan Pertama. Kelantan 1 – 1 Kedah Malam ni bakal berlangsung perlawanan pertama Piala FA 2012 di antara pasukan Kelantan vs Kedah di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu. Semestinya peluang kat Kelantan kerana kalau bermain di tempat sendiri memberi banyak kelebihan kepada Kelantan, The Red Warriors, yang sememangnya mempunyai penyokong …

Read More

Minuman Air Berkarbonat Boleh Membawa Maut

Aku masa muda-muda, 10 tahun lepas sangat suka minum Coke, Pepsi, Mirinda dan jugak Sprite. Masa tu kalau dapat minum air berkarbonat ni, memang puas lah. Senyum dan manjang rasa hilang dahaga, macam orang yang kuat merokok baru abis sedut rokok lepas makan nasi. Itu dulu. Tapi semenjak dah kahwin, Mem Besar sudah bising. Selalu marah kalau nampak aku minum …

Read More

Nota Amaran Keras Terbaik

Last week aku on the way nak balik. Since kereta aku park jauh jugak di seberang sana, di kawasan sekolah, maka kena menapak la sensorang. Kena pulak petang tu hujan renyai-renyai dan aku pulak tak bawak payung. So, berlari-lari anak la aku ke kereta yang terletak sejauh lebih kurang 500 meter dengan lobby pejabat. Kuyup takda la, tapi memang basah. …

Read More

Pelancaran Skim Pajakan Kereta EON My Lease

Sesuatu yang baru sahaja di lancarkan. Ini adalah berita Pelancaran Skim Pajakan Kereta EON My Lease. Bagaimana cara skim pajakan kereta ini beroperasi? Tahun ni ramai yang mengeluh kerana polisi terbaru dari pihak Bank Negara Malaysia yang di laksanakan awal tahun ini, Januari 2012, seakan mengetatkan lagi kelayakkan pembeli kereta dan rumah selepas syarat baru pinjaman itu di laksanakan. Antara syarat …

Read More

Beratur Selama 24 Jam Untuk New iPad?

Siapa kata orang Malaysia tidak ada yang Fanatik Gadget. Kita di Malaysia sebenarnya ramai yang Gila dan Fanatik Gadget. Dulu ada gak yang Que panjang untuk dapatkan Apple iPad, pastu Apple iPad2, pastu beralih kepada produk Samsung Galaxy Tab. Semalam, ada yang sanggup Que sejak jam 9.00 malam Khamis lagi di pusat jualan iPad di Midvalley Megamall semata-mata nak beli …

Read More