Gambar 49 Orang Di Kehendaki Polis

Hits: 9 Aku rasa dalam list Polis Kuala Lumpur dan Polis Malaysia, senarai panas 49 orang peserta perhimpunan Duduk Bantah Bersih 3.0 ini akan menjadi senarai utama polis orang yang paling dikehendaki. Ini semua gara-gara tindakan provokasi, kesalahan jenayah dan juga tindakan melampau mereka ketika menghadiri Bersih 3.0 yang lepas. Pihak Polis meminta mereka yang tersiar dalam gambar 49 orang …

Read More

Jom Makan Aiskrim Mini Cornetto Dari Wall’s

Hits: 20     Budak budak kalau dapat makan ais krim mesti suka. Kalau boleh siang malam nak makan ais krim dan nak makan banyak banyak. Nak bagi ais krim kat kanak-kanak ni ok jer aku rasa, cuma jangan la kerap sangat. Takut mendatangkan penyakit pulak.   Antara ais krim yang sedap, Walls Cornetto yang berbentuk kon tu. Sure bukan …

Read More

Samsung Lancar New Galaxy SIII

Hits: 2 Aku baru jer nak beli Samsung Galaxy Note, sekali dah keleuar berita Samsung akan keluarkan model baru Samsung Galaxy SIII. Yeay!!! Katanya Samsung akan keluarkan  model Galaxy SIII ini untuk bersaing dengan iPhone5 yang mungkin akan di lancarkan tahun ini juga. Nampaknya kedua gergasi pemngeluar gadget dan telefon ini semakin hebat bersaing untuk menjual produk mereka. Apa kelebihan …

Read More

Kereta Baru MrJocko

Hits: 4 Selepas aku kerja full time ni, selera kena besar, nafsu kena besar, pasal nak kena generate energy yang lebih supaya kena kerja keras. Waktu kerja flexible tak semestinya aku boleh bangun lambat dan keluar rumah sesuka hati. Kena ada disiplin. So, kalau dulu aim kereta kereta Toyota, Honda, BMW dan Volkswagen, sekarang kena aim Mercedes, Audi atau Porsche …

Read More

Harga Tiket Final Piala FA 2012 Sime Darby vs Kelantan

Hits: 3 Bagi peminat sukan bolasepak tanah air, khususnya penyokong pasukan bolasepak Sime Darby dan Kelantan, hari Sabtu, tarikh 19 Mei 2012 akan menjadi tarikh yang ditunggu-tunggu. Siaran langsung Perlawanan Akhir Piala FA 2012 di antara pasukan Sime Darby menentang pasukan Kelantan The Red Warriors akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil. Tiket perlawanan akhir Piala FA 2012 ini sudah …

Read More

Al-Fatihah Bob Kuman Meninggal Dunia 3 Mei 2012

Hits: 26 Aku tengok kat salah satu forum dan ada berita mengatakan Bob Kuman, pelawak terkenal tanahair sudah meninggal dunia di Hospital Sungai Buloh, hari ini 3 Mei 2012, jam 4.00 pm tadi. Mintak sesiapa yang berkenaan sah kan berita tersebut. Harap berita ini tidak betul dan kita doakan kesihatan Bob secepat mungkin. Amin… Updated 9.00 malam Berita kematian pelawak …

Read More

Wartawan Pulak Protes Keganasan Polis

Hits: 10 Sekumpulan wartawan berhimpun di hadapan pejabat akhbar MalaysiaKini di Bangsar, sebagai tanda protes terhadap keganasan pihak polis kepada media, juga sempena Hari Kebebasan Akhbar Sedunia, Khamis. – foto AZMAN GHANI / The Star  Kali ni sekumpulan Wartawan dan Photographer berhimpun secara aman katanya membantah dan memprotes keganasan pihak Polis terhadap mereka sewaktu Bersih 3.0 tempohari. MrJocko.com

Read More

Updated – Nayati Woodliar Di Jumpai Selamat

Hits: 3 Last week satu Malaysia kecih lagi dengan kehilangan adik Nayati Shamelin Woodliar yang hilang di percayai di culik ketika mahu ke Sekolah.  Selepas itu, banyak usaha yang di buat oleh keluarga, orang ramai dan pihak polis untuk menjejaki adik Nayati ini. Akhirnya semalam khabarnya adik Nayati Woodliar ni selamat di jumpai dalam keadaan sihat dan selamat. Katanya dia …

Read More

55 Out Of 100

Hits: 11 Setelah bertungkus lumus selama 4 bulan, datang tuisyen setiap pagi dan tuisyen sebelah malam, akhirnya Khalisha sudah berjaya menguasai 55 patah perkataan Mandari dari 100 perkataan yang di berikan.  Banyak kemajuan yang aku nampak setakat ni. Bermula dengan 5 patah, kemudian 10, dan sekarang sudah lebih separuh. Lagi pun belajar Mandarin bukan senang, nak kena selalu buat latihan. …

Read More

Shopping Di Johor Premium Outlet JPO

Hits: 176     Last week, aku balik kampung Wife kat Johor Bahru. Lama jugak tak balik sana. Skang kebetulan ada masa free, dan ada kerja nak jumpa klien dan grup kat JB, maka kami sekeluarga balik JB hari Sabtu tengahari. Tengah-tengah kecoh 250,000 pergi buat himpunan Duduk Bantah Bersih 3.0 di Dataran Merdeka, aku lari balik JB. Hehehe  Hari …

Read More

Real Madrid Juara LA Liga Spanyol 2012

Hits: 8 Setelah berhempas pulas menyaingi pencabar terdekat Barcelona, akhirnya kejuaraan LA Liga Sepanyol milik Real Madrid FC. Kemenangan gelaran ke-32 Juara Liga Sepanyol itu menjadi milik Real Madrid setelah mengalahkan Athletic Bilbao di tempat lawan dengan jaringan 3 gol tanpa balas. Kemenangan dan kejuaraan Liga Sepanyol ini bermakna setelah menunggu selama 4 tahun dan merampas gelaran tersebut dari Barcelona.

Read More

Antara Kerja Paling Bahaya Penjaga Gigi Singa

Hits: 16 Aku rasa kalau sesiapa yang rasa berani sangat dan masih mencari kerja, boleh cuba kerja seperti mamat ni.   Kerjanya tak perlu penat-penat, tak payah buat report panjang-panjang dan tak perlu susah-susah nak ngadap boss yang garang. Basic kerja ni mudah sahaja. Pastikan gigi Singa itu sentiasa dalam keadaan baik, bersih dan sentiasa digosok.   Mudah jer kan???

Read More