MOF Hunt 2007 Treasure Hunt KL Bukit Merah

Hits: 29It’s happen again. This time, this treasure hunt was organized by KWSP. The route, from KL to Bukit Merah, Perak. Actually, this treasure hunt was opened by invitation only. (Can I say that?) Why? Coz, it’s only by invitation, to those, who performed best place during last Treasure Hunt.   At d first place, our team, are not selected. …

Read More

Duit Oh! Duit

Hits: 2Kalau di tanya “kenapa orang keja?” Jawapan dia mesti sebab “org nak duit”. Xkira keja tu gaji besar ker, gaji kecik ker? Yg penting, keja mesti keja halal, baru idup senang. Tak kaya tak pa, janji tak melarat.Tapi, kalau citer pasal duit kat KL, setakat RM100, dlm satu hari, dlm sekelip mata dah bleh abis. Makan, minum, isi minyak …

Read More

Main Bola, Lagi

Hits: 2Tah aper plan budak2 dept aku, petang ni diorang set turun pdg merbok, main bola. Saje suka2. Sajer nak kasi peluh kluar. Ramai gak la turun tadi. Azam, Balan, Syaiful Arief, Syafiq a.k.a Majeed, Allan, Idlan dan aku. Aku hari ni, terpaksa ambik EL, pasal Khalish batuk teruk. Terpaksa g Klinik. Pastu, dia tak nak pegi Nursery lak, pasal …

Read More

Ibrahimsha & Marathon Duo

Hits: 2Tah aper citer si Azam, tadi ajak aku gi IBRAHIMSHA lak pekena nasi beriyani Ayam Rempah. Aku lak, memang pantang ajak g sana. Sedap beb ayam goreng rempah dia. Nampak cam ayam kampung, kena lak ngan kari serta rempah kas kas agaknyer. Perhhh!!! memang lalok la petang2 ni. Kenyang. Burp! Alhamdulillah. Cam biasala, aku, Azam & Balan, ke sana …

Read More

Jocko Go Online

Hits: 1Tadi, masa lunch, kebetulan Azam nak g tukar Modem Streamyx, (baru daftar minggu lepas, dah rosak) so, aku join dia, pasal nak daftar streamyx gak. Memandangkan keja aku, more on online, i hav to register internet at home. Lunch hour, kluar awal sket, kami jalan je ke Bukit Mahkamah, kat area Muzium Telekom. Sampai jer, aku ambik no & …

Read More

Mat Rempittt…

Hits: 28Mat Rempit… Wahhh! dulu-dulu, skang dan akan datang, aku agak citer Mat Rempit takkan habis. Seingat aku, dr zaman 80-an lagi, era Zack & Azura, masuk era 2000, citer Remp-It, watak Madi n Bai, semua buat watak citer tu hidup dan gambaran life sebenar Mat Rempit. Memang la bukan semua Mat Rempit ni berprangai cam dlm citer2 tu, tapi …

Read More