Apa ada dengan Kenaikkan 30 sen

Hits: 20Tahun 1984 aku masih ingat, aku memulakan sesi pembelajaran aku di Sekolah Kebangsaan Tualang Tinggi. Setelah habis Tabika, aku mula mengenali alam persekolahan yang sebenar. Masa itulah aku betul betul mengenali nilai duit syiling 30 sen. Seingat aku, aku habiskan nilai 10 sen untuk nasi goreng dan 10 sen untuk air bila waktu rehat. Selebihnya 10 sen, aku gunakan …

Read More

Climb-up 7th Floor

Hits: 18Friday 24th Feb 2006, I have to take half-day leave. Collect some IT items at Lowyat. Till today, almost 70% of my stuff already moved to mandy Villa. On saturday, I completed my lamp installation and painting. After that I deliverred 2 sets desktop to En Azmi. Then, sunday, I dun hav time to play. My wife started to …

Read More

Rush Hour

Hits: 12Rupernya baru aku prasan, just another 5 days, before March, aku nak pindah. Byk brg yg blum aku kemas. Nak tak nak semlm aku tpaksa pegi cari brg lagi kat IKEA. Kat situ bukannya kedai yg terbaik, cuma its hav lots of choice and DIY package. Tinggal lagi, kena kreatif skit jer. Lepas kej trus aku gerak ke sana. …

Read More

My Toys

Hits: 5 PS2 aku rosak smlm. Tgk program TV pun semua cam hampeh. Memandangkan esok aku nak kemas condo baru, aku pun msk ke bilik blakang untuk kemaskan aper yg patut. Dlm kemas tu aku jumpa la toys aku yg lama-lama. Aku simpan pasal tak der tempat nak display. Nanti kat condo baru aku ni, aku susun elok2 buat mainan …

Read More

BZ tahap cipan

Hits: 6 Bz nyer aku hari ni. Skang kul 5.30pm baru buleh relaks sikit. Keja Xbanyak cuma rumit dan memeningkan. Iskkk ikutkan hati… aku berenti jer. Nasib baik aku ingat aku still ader banyak bil nak kena setel every month. Keta, letrik, air, yuran study, rumah, hantar kampung lagi, macam macam. Pagi aku dah masuk lewat. Ape hal jalan jammed …

Read More

Another Monday Blues For Me

Hits: 11Assalamualaikum dan Salam semua Lama betul cuti, seminggu memang best. Rasa cam sekejap jer, alih alih hari ni dah keja. Cam malas jer. Maklumla, dah kena sakit “Monday Blues”. Ha ha ha. Aperpun seminggu yg lepas during CNY, Awal Muharam dan Hari Wilayah, memang best. Byk benda yg aku buat sampai tak cukup tangan. Paling best, aku dpt surat …

Read More

Slamat Tahun Baru 2006

Hits: 13Assalamualaikum n Salam Sejahtera… Slamat tahun baru and happy creating new “azam”. For me, a part of my wish last year achieved, tinggal sikit jer lagi. Yg lain, think hav to bring it into 2006. Hopefully taht this 2006 would bring better luck, limpahan rezeki buat aku dan family. Aminnn Pagi tadi tpaksa assist client. tetiba lak time dia …

Read More

Bank Negara AGMI Family Day Bukit Kiara Indoor Park

Hits: 40This is the first ever┬áBank Negara AGMI Family Day Bukit Kiara Indoor Park that I attended since I joined Bank Negara 5 years ago. Previously we join the Family Day as a one Bank Negara. But now since too many staff, they seperated us by sector. Bukit Kiara Indoor Park PrizesBank Negara AGMI Family Day Bukit Kiara Indoor Park …

Read More