Supper @ Hartamas

Hits: 2After 5.30pm, cam biasa lepak kat Anjung Cafe’. Skang kitaorg dah jadi cam pompuan lak, duk lepak sambil gossip2 pasal our office new scheme and salary revise. Betul ker dok, tuhan ajer yg tahu. But it spread out since last year lagi. Baik aku, Ali, Sham, Pejal, Balan, semua kasi perception masing2, cam dlm Wawancara kat TV lak… 9.00pm, …

Read More

Kereta aku Rosak

Hits: 23Monday blues for my car. Dah dekat nak sampai rumah “Clutch Cable” putus… Aku tgk jam dah masuk 7.30pm. Nasib baik jugak tak rosak kat “jalan besar”. So, aku parked keta sebelah kedai kopi just opposite my apartment. Terpaksa la cari pomen nak repair. This early morning aku dah agak dah “dia” nak wat hal, tapi aku tawakkal jer …

Read More

Farewell to JASMI a.k.a James

Hits: 13We received another “berita terkejut”. Our colleagues kena pindah to other dept. Paling terkejut, Jasmi kena pindah ke HRDC effectively, next week 08/05/2006. Apsal la benda2 cam ni they give short notice? Diorang tak plan ke? Tgh we’ll buat small ceremony la kat Jasmi. Kul 4pm kat Kupang, dan jam 6pm, Aku, Sahar dan Jasmi minum kat DTebing. Nampak …

Read More

Spoiled Day

Hits: 12Today, we hav another game for Bowling. This time, selection for our Team to “perang” within our AG game. Since aku malas nak bwk keta ke Ampang Point, coz susah nak dptkan parking, aku tumpang Sam dr Bank. 1.30pm aku n Sam sampai Ampang SuperBowl. Trus panaskan badan. Tapi, from 1st Frame sampai la 3rd Frames, semua asyik longkang …

Read More

Sunday Evening at Hawaii

Hits: 13Mulanya plan nak ke Flea Market, but we changed the plan. We went to Carefour. Hav to do some shopping n window shopping. Sambil2 survey harga barang. Sampai Carefour rasa macam pelik semcm. Warna warni ditambah dgn decoration yg lain dr biasa. From Cashier to Sales Asst. staff diorang wearing Hawaiian stailo. Memang meriah. Terasa kat Hawaii lak… he …

Read More

Futsal Day

Hits: 1Another Saturday morning, after sent my wife to her office I lepak kat my office lak. 7.30am. After hav some NasiLemak n TehTarik (“tapau”ed) aku updated any info dlm homepage company aku. Tgk email dan surf d net. Kul 10.00am, Faizal dtg buat keja. 10.30am aku gerak balik umah, n pegi umah Juita psl ader Majlis Bacaan Ya’sin sempena …

Read More