Historical Journey

Hits: 4 Title Skali lagi, this year, our company organised Treasure Hunt – Historical Journey. Why Historical Journey? Coz its from KL heading Melaka on 18 march 2005. Not too far la, but it’ll promise a bundle of adventures. At d 1st time, I thought I can’t participate it, coz all 1st 10 places already booked, but then yesterday I …

Read More

Apa ada dengan Kenaikkan 30 sen

Hits: 20Tahun 1984 aku masih ingat, aku memulakan sesi pembelajaran aku di Sekolah Kebangsaan Tualang Tinggi. Setelah habis Tabika, aku mula mengenali alam persekolahan yang sebenar. Masa itulah aku betul betul mengenali nilai duit syiling 30 sen. Seingat aku, aku habiskan nilai 10 sen untuk nasi goreng dan 10 sen untuk air bila waktu rehat. Selebihnya 10 sen, aku gunakan …

Read More

Climb-up 7th Floor

Hits: 18Friday 24th Feb 2006, I have to take half-day leave. Collect some IT items at Lowyat. Till today, almost 70% of my stuff already moved to mandy Villa. On saturday, I completed my lamp installation and painting. After that I deliverred 2 sets desktop to En Azmi. Then, sunday, I dun hav time to play. My wife started to …

Read More

Rush Hour

Hits: 12Rupernya baru aku prasan, just another 5 days, before March, aku nak pindah. Byk brg yg blum aku kemas. Nak tak nak semlm aku tpaksa pegi cari brg lagi kat IKEA. Kat situ bukannya kedai yg terbaik, cuma its hav lots of choice and DIY package. Tinggal lagi, kena kreatif skit jer. Lepas kej trus aku gerak ke sana. …

Read More

My Toys

Hits: 5 PS2 aku rosak smlm. Tgk program TV pun semua cam hampeh. Memandangkan esok aku nak kemas condo baru, aku pun msk ke bilik blakang untuk kemaskan aper yg patut. Dlm kemas tu aku jumpa la toys aku yg lama-lama. Aku simpan pasal tak der tempat nak display. Nanti kat condo baru aku ni, aku susun elok2 buat mainan …

Read More

BZ tahap cipan

Hits: 7 Bz nyer aku hari ni. Skang kul 5.30pm baru buleh relaks sikit. Keja Xbanyak cuma rumit dan memeningkan. Iskkk ikutkan hati… aku berenti jer. Nasib baik aku ingat aku still ader banyak bil nak kena setel every month. Keta, letrik, air, yuran study, rumah, hantar kampung lagi, macam macam. Pagi aku dah masuk lewat. Ape hal jalan jammed …

Read More