video aksi penyeluk saku di Paris

Video Aksi Penyeluk Saku Di Paris

Hits: 26Sudah banyak kali rakan-rakan dan mereka yang pernah ke Perancis memberi ingatan bahawa di kota Paris ada ramai penyeluk saku. Rata-rata mereka begitu licik dan pantas dalam kerja jahat ini. Sebagai bukti, lihat Video Aksi Penyeluk Saku Di Paris yang dirakam dan dikongsi oleh saudara Naufal Bakhudin di laman Facebook beliau. MrJocko percaya video ini dirakam secara tidak sengaja …

Read More

Cara Tarik Post Reach Yang Banyak Di Fanpage

Hits: 69Video yang MrJocko kongsi di laman Fanpage Facebook MrJocko baru-baru ini nampaknya menjadi kesukaan ramai pembaca dan follower MrJocko. Paling membanggakan MrJocko sendiri bila dalam seminggu, hampir 180,000 post reach diterima hanya melalui beberapa pengkongsian Video percutian MrJocko di Perth, Australia dan juga Osaka, Jepun. Lalu ada yang bertanya, camana cara tarik post reach yang banyak di Fanpage? Secara peribadi, …

Read More

Jemputan LIKE Facebook Yang Menjengkelkan

Hits: 37 Isu menerima jemputan LIKE untuk satu-satu contest, giveaway, lucky draw atau pertandingan yang dianjurkan di laman sosial seperti Facebook atau Instagram bagi MrJocko satu isu yang kecil, tetapi ia seperti melanggar adab bersosial sesama kita. Bayangkan ketika anda sibuk bekerja, tiba-tiba dapat mesej atau notification dari rakan anda yang meminta anda untuk klik LIKE Status Update mereka di …

Read More

Facebook Millionaire Kit Satu Penipuan Internet

Hits: 47Zaman teknologi dan juga kepesatan jaringan Media Sosial seperti Facebook memberikan peluang kepada ramai penipu-penipu diluar sana memasang jerat untuk mencari mangsa.    Antara program yang mungkin anda pernah dengar ialah beberapa konsep Facebook Millionaire System yang kononnya menawarkan anda membayar Facebook Millionaire Kit sebagai syarat wajib.           Ramai yang bila disogok dengan berita ramai …

Read More

Obama, Dato Siti Mungkin Sakit Mental?

Hits: 11Dulu pernah ada statement yang mengatakan "mereka yang suka ambil gambar makanan dan post di Facebook atau Instagram adalah mereka yang sakit Jiwa". Hari ni ada artikel baru yang di tulis mengatakan mereka yang suka ambil gambar sendiri atau istilah ‘selfie’ pun punyai ciri-ciri orang yang sakit mental."Pakar Kesihatan Mental Thailand Dr Panpimol itu memetik kata-kata seorang pakar psikiatri …

Read More

Pengalaman Promosi Iklan Di Facebook

Hits: 24Ini pengalaman sendiri MrJocko Promosi Iklan Di Facebook. Untuk menjenamakan produk MrJocko sebagai jenama Blog yang mungkin akan menjadi pilihan pembaca satu hari nanti, salah satu cara adalah untuk mempromosikan Blog MrJocko kepada pembaca-pembaca menggunakan rangkaian Facebook. Sekiranya anda ada Fanpage Facebook, seperti Fanpage MrJocko, anda boleh promote Blog anda kepada pembaca blog menggunakan khidmat pengiklanan Facebook.   Menggunakan …

Read More

Kongsi Info Ringkas Lokasi Percutian MrJocko Di Facebook Timeline

Hits: 14 Selama ni, ramai juga kawan-kawan ada bertanya tentang tips bercuti samada ke Indonesia, Thailand, Australia, Korea, Jepun dan juga Taiwan kepada MrJocko. Banyak soalan yang hampir sama, dari mereka yang berlainan. Sebab itu, dalam beberapa hari ni, dan mungkin selepas ini MrJocko akan terus sedikit demi sedikit berkongsi secara ringkas, beberapa info menarik tentang lokasi percutian yang pernah …

Read More

Bila Facebook Kena Serang Virus

Hits: 1813 Cerita bermula bila MrJocko buka mesej yang dihantar oleh seorang brader ni di Private Message Facebook. Nampak seperti file. So, MrJocko klik la untuk buka apa yang terkandung. Ingatkan ada benda yang urgent. Sekali bila dah buka, alahai, rupanya gambar lucah tahap XXX. Bila dah terbuka baru perasan itu virus. Belum sempat MrJocko buat apa, terus virus ni …

Read More

Tertipu Dengan Aplikasi Top Eleven Hack Cheat Code

Hits: 213Sekarang masa free, MrJocko layan jugak la game Top Eleven 2013 di Facebook. Buleh la tahan. game ni ala-ala Football Manager. Caranya anda bermain sebagai Pengurus Pasukan Bolasepak kendalian anda sendiri. Yang mana anda akan tentukan siapa pemain penyerang, tengah, pertahanan dan juga penjaga gol. Ada ramai juga nama pemain di Malaysia termasuk pemain-pemain terkenal luar negara.     …

Read More

Kecoh Satu Dunia, Facebook Down

Hits: 1 Siapa kat sini yang alami masalah untuk akses kepada Facebook? Tak kira la akses pakai komputer, smartphones atau akses guna tablet? Sejak semalam ramai yang tak boleh akses ke Facebook. Ramai yang tidak dapat notification dari Facebook, Private Message, nak Poke, nak update status, nak Check-in di Facebook, mesti ramai yang hairan. Rupanya laman web Facebook ada masalah …

Read More

Koleksi Gambar Gatehsika 5.0 Ustaz Azhar Idrus

Hits: 29Selalu sangat MrJocko follow aktiviti salah sorang member MrJocko ni, Azam Fikri di Facebook dan beliau memang salah seorang member yang tak pernah miss dengan aktiviti Gateh Sika bersama kawan-kawan ‘UAI Gatehsika Klab‘.   Nampak syiok kalau dapat layan aktiviti naik basikal macam ni ramai-ramai. Boleh pusing-pusing satu KL dengan guna pasikal dan tak risau pasal jem.   Jom …

Read More

Cadang Potong Cukai Gaji Pokok Sahaja

Hits: 4 Sangat menarik bila MrJocko baca cadangan dari Facebook Siti Zurita yang memberi idea bernas kepada Perdana Menteri, Dato Seri Najib Razak. Nampaknya cadangan beliau setakat ini memperolehi lebih 4,466 LIKE dan punya 381 Komen. Siti Zurita mencadangkan supaya potongan cukai tahunan para pekerja swasta berdasarkan kepada gaji pokok sahaja. Kalau sebelum ini, pengiraan cukai pendapatan pekerja swasta dikira …

Read More

Idham Zulkifli Hina Nik Aziz

Hits: 6 Siapa yang kenal dengan brader ni, Idham Bin Zulkifli. Ada readers lain terjumpa gambar ni di wall beliau. Dari segi logik, nampaknya dia la yang publish gambar ni. Kat facebook dia, boleh dia samakan Nik Aziz dengan binatang haram tu??? Agak-agak ramai tak yang mencari brader Idham Bin Zulkifli ni??? Rasanya kalau tak suka, tak patut seseorang tu …

Read More

Cara Delete Akaun Facebook Si Mati

Hits: 27     Info yang sangat berguna dari laman Facebook 1 Suara Sabah. mrJocko sekadar berkongsi maklumat yang dikongsi di sana, harap dapat berri maklumat dan info berguna untuk kita.  Tahukah anda? Kalau anda ada ahli keluarga atau kawan yang baru meninggal dunia, korang boleh buat report pada pihak facebook untuk delete akaun si mati dan buat akaun khas …

Read More