Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

10 Kelebihan iPhone4s Yang Tersembunyi

Ramai yang menggunakan iPhone4s tetapi tidak ramai yang tahu banyak lagi fungsi iPhone4s yang belum di ketahui umum. Antara kelebihan penggunaan iPhone4s ialah :

Tukarkan iBooks kepada buku audio: Seperti kebanyakan telefon pintar, iPhone mempunyai beberapa pilihan akses. Satu ciri dipanggil Voiceover dan ia boleh membaca mana-mana teks pada skrin. Manakala yang direka terutamanya untuk melihat cacat, sesiapa sahaja boleh mengambil kesempatan ciri ini jika mereka mahu menghidupkan sebuah e-book ke audiobook. 

Kini anda boleh mendengar sambil alik dari dan ke kerja, sambil menutup mata di atas katil atau ketika berjoging di jalan. Untuk mengaktifkan, pergi ke Tetapan, maka Besar, diikuti oleh Akses. Akhir sekali, sapu menukar Voiceover dari Off ke Aktif. Anda juga akan menjadi dapat tweak tetapan, seperti kelajuan bacaan suara kepada anda. Dia terdengar seperti suara Siri, dengan cara. 

Cepat mengakses e-mel draf: Anda mungkin tahu anda boleh memulakan e-mel dan simpannya sebagai draf untuk menamatkan atau pada suatu masa kemudian – jika tidak, apabila anda menaip e-mel, ketuk Batal dan kemudian pilih Simpan Draf – tetapi inilah cara yang super cepat untuk mengakses draf mesej anda apabila anda sudah bersedia untuk terus bekerja di atasnya: Buka app Mail, sentuh dan tahan butang Compose (ikon pensil kecil di dataran) dan selepas kedua atau dua secara automatik akan membawa anda ke draf mesej terakhir anda yang disimpan. Kemas, kan? Jika tidak, anda perlu membuka Mail, pilih akaun e-mel, pilih Draf dan kemudian mencari mesej. 

 

 

10 Kelebihan iPhone4s Yang Tersembunyi

 

Menghantar beberapa foto pada masa yang sama: Untuk menghantar beberapa foto ke kenalan yang sama (katakan, dalam e-mel atau iMessage), membuka aplikasi Foto dan kemudian ketuk pada album, seperti Roll Camera. Sekarang ketuk ikon Pilih di sebelah kanan atas skrin iPhone anda. Sekarang anda boleh ketuk untuk memilih mana-mana gambar yang anda ingin menghantar kepada seseorang. Setelah anda memilih paste yang dikehendaki, ketuk Bahagian di bahagian bawah kanan skrin dan anda akan mempunyai tiga pilihan: E-mel, Mesej atau Cetak.

Guna Aplikasi ‘Siri’ seluruh e-mel: iPhone pemilik 4S mungkin melalui belakang yang panjang-dan-sebagainya dengan Siri hanya untuk mengarang e-mel. Kebanyakan orang mengatakan nama orang itu, apabila diminta, baris subjek, dan akhirnya, badan e-mel. Tetapi adakah anda tahu yang anda boleh lakukan semua dalam satu kali kejadian? 

Sebagai contoh, tahan butang rumah dan berkata “Ingatkan isteri saya tentang parti itu dan berkata tidak lupa untuk mengambil sebotol wain merah malam ini.” Siri akan tahu siapa pasangan anda (atau akan meminta anda sekali) dan tempat yang dalam medan Kepada:, dan kerana anda berkata, “mengenai” parti, Siri tahu anda mahu dalam mata pelajaran (Re 🙂 bidang. Anda juga berkata “dan berkata,” yang meletakkan perkataan kamu berkata selepas itu ke dalam badan e-mel. Ini semua akan menjimatkan masa anda.

Tutup aplikasi terbuka untuk menyelamatkan nyawa bateri: Membuat aplikasi pasti anda tidak lagi menggunakan tidak terbuka dan penyaliran bateri. Melakukan ini dengan dua mengetik butang Dalam Negeri (KDN) dan anda akan melihat semua apps baru-baru ini digunakan berjalan di latar belakang di sepanjang bahagian bawah telefon anda – seperti aplikasi GPS anda tidak perlu lagi kerana anda telah sampai ke destinasi anda. Tekan dan tahan ikon dan mereka akan semua kegoncangan, yang bermakna anda boleh memanfaatkan X untuk menutup aplikasi yang terbuka di bahagian bawah iPhone anda.  

Tweet dari mana-mana Aplikasi: Jika anda komen dan papan mesej di web anda akan menemui pengguna iPhone yang mengadu sokongan Twitter bersepadu tidak bekerja untuk mereka. Kemungkinan besar ia adalah kerana mereka tidak tahu bahawa mereka terpaksa menandatangani terlebih dahulu – tetapi ia hanya diperlukan sekali sahaja. Pergi ke Tetapan pada iPhone, anda pilih Twitter (mencari sedikit burung putih pada latar belakang biru) dan masukkan pemegang Twitter anda (atau e-mel) dan kata laluan. Sekarang, anda boleh tweet terus dari aplikasi seperti Safari, Foto, Kamera, Peta dan YouTube. Juga ingat bahawa anda boleh mula menaip pemegang Twitter kawan dan iPhone akan autoselesai lain.

“Abaikan” arahan Bluetooth : Jika anda pernah berpasangan produk Bluetooth dengan iPhone anda maka anda mungkin sedar anda juga boleh memilih untuk “Abaikan Peranti Ini.” Terdapat sebab-sebab yang berbeza mengapa yang anda mahu melakukan ini, tetapi kadang-kadang anda mengetuk pilihan ini secara tidak sengaja atau anda mungkin menukar fikiran setelah fakta. Sekarang anda tidak akan melihat alat wayarles anda hendak berpasangan dengannya. Apa yang perlu dilakukan? Untuk ia muncul dalam senarai itu sekali lagi, hanya mematikan iPhone anda dengan menekan dan menahan butang kuasa (di atas telefon) selama beberapa saat dan kemudian sapu untuk menutup. Apabila anda boot naik lagi, anda akan melihat peranti Bluetooth anda sebelum ini diabaikan.

Aplikasi ‘Siri’ boleh mengendalikan Facebook, Twitter: update iO6 akan menambah asli Facebook dan Twitter menyokong kejatuhan ini, tetapi sehingga itu, anda masih boleh menggunakan suara anda tweet atau kini status anda. Ia melibatkan perkhidmatan ini rangkaian sosial yang popular untuk bekerja dengan mesej teks. Facebook, teks perkataan “hello” kepada 32665 (yang menyatakan FACEBOOK pada papan kekunci tradisional). Anda akan mendapat balas automatik pada telefon anda dengan link klik untuk menyelesaikan setup. Akhir sekali, masukkan kod pendek untuk buku alamat anda dan menamakan semula “Facebook.”

Mengunci orientasi skrin: Adakah ia memandu anda kacang untuk mempunyai skrin iPhone flip sekitar apabila anda memutarkan telefon? Anda boleh mencegah ini daripada berlaku jika anda tidak mempunyai hasrat untuk menukar antara potret dan pemandangan landskap. Anda hanya perlu memilih orientasi yang anda lebih suka mencondongkan oleh peranti dan kemudian klik dua kali butang Dalam Negeri (KDN). Ini akan membawa antara muka multitasking di bawah iPhone. Sapu dari kiri ke kanan dan anda akan melihat “orientasi potret kunci” ikon di kiri rentetan ini apps (ia mempunyai panah bulat yang pada ikon). Ketiknya sekali untuk mengunci orientasi anda dan anda akan melihat kunci mangga muncul. Mematikannya dengan mengetik sekali lagi.

Tambah PDF kepada iBooks: Anda tidak perlu untuk membelanjakan wang untuk aplikasi yang membolehkan anda membaca fail Adobe PDF (Portable Document Format). Sebaliknya, jika anda mendapat PDF sebagai lampiran dalam e-mel, atau lihat di laman web dalam Safari (atau lain pelayar iPhone), hanya tekan dan tahan ikon PDF atau pautan dan anda akan melihat pilihan kelihatan dipanggil “Open in iBooks. ” Pilih ini dan anda akan dapat membaca PDF dalam apl iBooks. Malah, semua PDF anda akan disimpan di sini. Hanya ketuk Buku perkataan di app iBooks (atas, pusat skrin) dan pilih PDF untuk melihat mereka semua di rak buku maya. Anda boleh memadamnya dari skrin ini juga, jika dikehendaki.

 

MrJocko.com

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.