Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Senarai 10 Kolam Mandi Hotel Terbaik 2015 Dari Tripadvisor

Kolam Mandi di hotel-hotel ternama dunia sememangnya menjadi salah satu tarikan utama bagi mereka yang suka bersantai sambil mandi manda ketika melancong. Sebab itu, banyak hotel menyediakan servis dan dekorasi kolam mandi di hotel mereka berstatuskan kolam mandi terbaik supaya ia akan menjadi pilihan tambahan untuk bakal tetamu hotel. Di sini, MrJocko kongsi senarai 10 Kolam Mandi Hotel Terbaik 2015 mengikut pilihan Tripadvisor.

Agaknya dalam senarai kolam mandi terbaik dunia ini, pernah tak korang sampai?

Baca : Mandi Di Kolam Mandi Hotel

kolam mandi terbaik

 


Senarai 10 Kolam Mandi Hotel Terbaik 2015 Dari Tripadvisor

Best Swimming Pool

Senarai 10 Kolam Mandi Hotel Terbaik 2015

Mengikut senarai yang dicadangkan oleh Tripadvisor, antara yang kolam mandi hotel terbaik 2015 adalah termasuk kolam mandi :
1. The Sarojin, Khao Lak, Thailand

2. Velassaru Maldives, Maldives

3. Boscolo Milanao, Milan, Italy

4. Delamore Lodge, New Zealand

5. Intercontinental Dubai Festival, Dubai, UAE

6. Al Bustan Palace, Muscat, Oman

7. Grand Wailea, Hawaii, USA

8. Grand Hotel Tremezzo, Tremezzo, Italy

9. Le-Crans Hotel & Spa, Crans Montana, Switzerland

10. Four Seasons Shanghai Pudong, Shanghai, China

 

Best Swimming Pool best swimming pool 02 best swimming pool 03 best swimming pool 04 Best Swimming Pool

 

Melihat kepada senarai Hotel Best Swimming Pool 2015 ini, nampaknya kesemua senarai ini ia berada di dalam hotel yang bertaraf 5 bintang dan memang mempunyai servis eksklusif yang digambarkan antara penginapan ‘luxury’ mewah. Jadi tidak hairan kenapa ia menjadi yang terbaik.

Kalau anda nak cuba kolam mandi ini, paling dekat dengan kita, sudah pasti The Sarojin, Khao Lak di Thailand. Lokasi lain mungkin agak jauh untuk kita cuba, tetapi ia tidak mustahil. mana tahu, ada rezeki satu hari nanti kita boleh ke sana.

Swimming Pool Hotel Terbaik 2015 ini memang ternyata terbaik dan layak diiktiraf seumpamanya. Tripadvisor antara laman web yang dilayari oleh ramai pelancong aseluruh dunia dan memberi review secara jujur dan ikhlas. Kalau seperti review lain, kadang-kadang ia berat sebelah. Tapi di Tripadvisor, ia adalah review umum yang boleh dipercayai.

Kalau MrJocko sendiri, sekali tengok, sudah pasti teringin untuk mandi manda di kolam yang serba mewah dan mempunyai pemandangan yang menarik ini. InsyaAllah, harap satu hari nanti ada peluang singgah di salah satu daripada 10 Swimming Pool Hotel Terbaik 2015 di dunia ini.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.