• Mon. Sep 25th, 2023

18 SX Abon Kucing Parsi Sudah Mula Mengawan

ByMrJocko

May 10, 2014 #Info, #Kucing, #Pets
1399729520608-741880

Warning : Gambar SX Ini Mungkin Menyentuh Sensitiviti Sesetengah Pihak

Waktu mula-mula pelihara kucing dulu, si Miko, kami pernah hantar dia mating kat Shah Alam. Kos untuk mating harga RM150 dan makanan RM30 untuk seminggu. Selepas seminggu, Miko balik dengan kesan calar balar. Luka teruk akibat gaduh. Paling frust bila mating yang dijanjikan oleh brader tu tak jadi pun. Ermmm…

Kali ni, kami dah ada Abon, kucing parsi pemberian kawan MrJocko beberapa minggu lepas. Abon seekor kucing parsi jenis baka Low Nose dan berumur 1 tahun 9 bulan. Memang dah banyak kali dah kahwin dengan kucing betina semasa dengan tuan lama.

Gambar kucing mengawan
18 SX Abon Kucing Parsi Sudah Mula Mengawan

Gambar kucing mengawan

 

Selepas bawa balik Abon beberapa hari, selepas mula kenal Kitty, akhirnya Abon berjaya kahwin dengan si Kitty. Nampaknya plan untuk kahwinkan dua ekor kucing ni berjaya dan harap-harap dalam masa sebulan lagi boleh nampak hasil projek mengawan Abon dan Kitty.

Umur si Kiki dan Mia sudah memasuki minggu ke-7 atau 50 hari. Dah hampir putus susu dan akan diberikan kepada Tuan Baru. Semoga Abon dan Kitty akan perolehi anak kucing yang ramai dalam masa 2 bulan dari sekarang, Amiinnnn…

Glamorous MrJocko

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

One thought on “18 SX Abon Kucing Parsi Sudah Mula Mengawan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.