GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Belalang Peroh,,,

Aku duk syiok tgk TV petang semalam, tiba2 aku tgk ader benda terbang masuk umah. Aku ikut carik tepi kabinet TV, dan aku terpandang sekor menatang ni.

Belalang.

Yg ni jenis besar. Kalau masa aku kat kampung, kami panggil BELALANG PEROH. Zaman aku kecik2 dulu, susah sangat nak tangkap belalang jenis ni pasal dia terbang laju dan duk sembunyi dlm lalang dan celah2 sawah padi. Kalau saper dpt tangakp sekor kira hero la. Kalau dah byk ekor, sure jadik femes dgn cepat. Why? Pasal blalang ni boleh di makan. Kalau di masak salai dgn cara betul, sedap ooo… kata orang kampung aku la, tapi, aku tak makan…

nuffnang_bid = “7daffbbf82619fe523c23a8655fd2ee8”;

So, aku tangkap la. Masuk dlm bekas tupperware yg dah di modified. Aku ingat nak bg my kids main-main. masing2 takut. Tak penah tgk. Adusss, tu baru belalang, belum menatang lain.

Aku nampak kesian lak cam lapar, aku hulur la pucuk daun batang daun, smua dia tak makan. Last2 wife aku suh lepaskan. Sian lak, kang kebulur belalang tu sampai mati, dosa kering lak aku,,,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.