GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Sarawak Trip – Part4 Riverside Majestic

Yuhuuu you all, aku kembali,,,

 

Sorry to this blog, pasal dah lama tak menulis sampai dah naik “Bersawang”. Nak buat camana, I extremely busy. Busy with work, busy with jalan-jalan vacation and busy with anak-anak dan family. Skang aku nak cerita story pasal Sarawak. Damai Laut dah, Serikin pun dah, now Kuching plak.

 

Sarawak Trip - Part4 Riverside MajesticSarawak Trip - Part4 Riverside MajesticSarawak Trip - Part4 Riverside MajesticSarawak Trip - Part4 Riverside Majestic

 

We stayed at Riverside Majestic Kuching. Masa mula2 Check In dlm kul 5.00pm, masa tu satu Kuching blackout. Takder letrik. Masuk bilik pun gelap. Sib baik tak sampai 30min, smua OK. Kalau tak rugi jer lepak sini.

Sarawak Trip - Part4 Riverside Majestic

 

 

Lepas mandi semua, dah siap kul 6.00pm area Kuching dah nak gelap. Waktu Maghrib. Lepas smua selesai singgah Parkson yg duk betul2 bawah Hotel. Beli brg skit, kendian trus ke Waterfront. Time dinner dan memang kami cadang nak try food court yg ader di susur Waterfront tu.

 

Sarawak Trip - Part4 Riverside Majestic

Nak ke seberang sana, kena naik bot, lintas Sungai Sarawak. Sorang kena 40 sen. Kami anak beranak 4 org aku kasi Rm2 jer la, senang tak yah nak susahkan Pakcik tu bg duit tukar. Best naik bot, cuma tak sampai 2 minit, trus sampai ke seberang. Tak sempat nak “feel” bot.

Sarawak Trip - Part4 Riverside Majestic

 

Dari Jeti, kami jalan kejap jer dah sampai ke FoodCourt. Fopd Court tebing sungai ni memang besar dan ada macam macam jenis makanan di jual di sini. Ada Tomyam, Western, Sup dan juga local dish. Macam2 menu ada. Malas nak fikir panjang, aku order Seafood Menu jer la,,,

Abis makan-makan, lepak kejap, hujan cam renyai-renyai, aku jalan jalan je la sekitar Kuching ni.

 

 

Sarawak Trip - Part4 Riverside Majestic

 

Area Kuching ni tak der la besar sangat. Kena pulak skang musim Hujan, jadik tak leh nak meronda jalan kaki jauh sangat. Lepas jengjalan sekitar Waterfront, kami ke TUNE HOTEL dan booked bilik untuk esok. Selesai urusan booking membooking, kami balik bilik hotel,,, tengok TV, kendian trus Zzzz…

Esok nak jalan2 lagi,,,

 

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.