GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Viva rosak & Pelik

Selasa lepas balik awal pasal Maam pegi kursus, dan kursus tu sampai kul 5.00pm jer… Dah abis awal trus la balik rumah. Blum sampai umah adik aku dah call ckp kereta rosak, tak leh nak start. Pelik.
Nasib baik, kereta Viva tu mati depan umah Bibik, Nursery tempat My Kids. Kira tak la gelabah sangat. Dlm 10 minit aku sampai. Aku bukak bonet dan try start sama gak. Tak der bunyi apa pun. AKu tgk indicator lampu, meter panel kat dashboard, lampu bateri dan enjin menyala dgn elok. Pelik skali lagi.
Aku try tekan alarm memang tak der contact. Aku mati2 dah pikirkan ni rosak alarm atau alarm kena lock. Cam keta BMW gayanya kot, salah tekan 2 – 3 kali trus locked.
Sambil duk godek2 selepas 15 minit ada brader yg sama nak ambik anak dia kat Nursery tu tanya kenapa? Aku ckp rosak, maybe alarm. Dia jenguk, dan trus dgn confident dia cakap “Bateri ni bang, sama cam VIVA saya last month. Setahun jer pakai bateri trus kong” Alahai… betul ker… puas aku duk godek2 tadi… smua member2 dekat aku call tanya kot2 tau camana nak reset alarm…
Sambil tersenyum aku ucap thanks dan trus bawak bateri pegi tukar kat kedai Spare Part sebelah umah aku. Kul 7.00pm, sib baik kedai tu blum tutup… Dan lepas tukar, memang sah BATERI…

Tokeh tu tak putus asa test kasik aku tgk “Mana ada api???”
5 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.