GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Review Roti Pau Yik Mun Yang Terkenal Di Tanjung Malim

Kalau sebut pasal Roti Pau Yik Mun Yang Terkenal Di Tanjung Malim, mesti ramai yang tahu. Pau Yik Mun begitu terkenal sekitar Tanjung Malim, sekitarnya Proton City, sehingga lah ke Kuala Lumpur.

Ada yang sanggup turun breakfast seawal pagi dari KL ke Tanjung Malim. Kalau anda nak tahu, jarak perjalanan tidak la jauh mana. Ia hanya memakan masa satu jam lebih kurang. Lebih-lebih lagi kalau musim hujung minggu, seawal pagi, kereta tidak sesesak hari waktu bekerja.

Roti Pau Yik Mun Yang Terkenal Di Tanjung Malim

Restoran Pau Yik Mun 01
Roti Pau Yik Mun Yang Terkenal Di Tanjung Malim

 

Apa yang best pada Roti Pau Yik Mun? Semestinya Roti Pau. Semasa aku cuba bulan lepas, ada 4 jenis roti pau kesemuanya. Roti Pau Ayam, Daging, Kacang dan juga Kaya. Semua sedap dan lembut. Memang lain dari Pau yang pernah aku rasa.

Roti Pau Yik Mun Tanjung Malim
Roti Pau Yik Mun Tanjung Malim

 

 

Kebetulan masa singgah hari tu, aku try menu lain. Aku try Mee Kari Yik Mun, adik aku try Meehun Sup, dan wife aku try King Prawn Mee yang punyai Udang Galah bersaiz XXL. Sedappp…

Kalau kesempatan lalu ke Tanjung Malim, boleh la singgah yer. Senang jer nak cari, sebelah cabang empat area banda Tanjung Malim, dekat dengan UPSI. Boleh korang pulak Review Roti Pau Terkenal Yik Mun Tanjung Malim.

 

Restoran Pau Yik Mun 01

 

Restoran Pau Yik Mun 01

 

Restoran Pau Yik Mun 04

 

Restoran Pau Yik Mun 0
Mee kari
Restoran Pau Yik Mun 0

 

MeeHoon Sup
Restoran Pau Yik Mun 08

 

King Prawn Mee Special
Camana? Nampak sedapkan menu makanan di Yik Mun Tanjung Malim ini??? Boleh cuba, jangan malu-malu 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.