GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Betul Ke Staff Kerja Kerajaan Suka Mengular Kerja Malas?

Ramai yang kata, Kerja Kerajaan Suka Mengular Malas Kerja?

Sejak kebelakangan ini, MrJocko banyak kali bersarapan dan makan tengahari di kawasan sekitar Kuala Lumpur dan pejabat-pejabat Kerajaan.

Kerap kali juga terserempak bukan seorang, tetapi lebih dari 10 orang staf-staf yang memakai Pas Kerja Kakitangan Awam.

Jadi, timbul soalan, betul ke orang keja kerajaan atau gomen ni jenis yang suka mengular waktu kerja?

Rata-rata MrJocko lihat staf kakitangan awam dari pejabat yang berdekatan. Mereka datang sekitar jam 8.30 pagi, bersarapan. Kemudian nampaknya kumpulan lain pula, silih berganti sehinggalah ke waktu makan tengahari.

Gambar di atas gambar yang MrJocko syakki staff kakitangan awam di syarikat berdekatan. Mereka bertiga ini sedang asyik bersarapan pagi. Waktu tu jam 9.30 pagi. Dari pakaian seperti sedang bekerja, tetapi mereka sedang makan di gerai. Camana tu?

Itu sebahagian saja. Ada lagi, tak sempat nak ambik gambar. Kata kawan MrJocko, dia berpandangan baik sangka. Kemungkinan mereka cuti half day pagi atas urusan keluarga, sebab tu rileks jer makan di gerai. Tapi ada ke ambik half day ramai-ramai??? Atau mungkin waktu kerja mereka bemula jam 10.00 pagi?

 

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.