GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Kebaikan Nutrisi Untuk Perkembangan Bijak Si Manja

Dutch Lady sebagai salah satu jenama produk yang terkenal di Malaysia sentiasa berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk ibubapa dan juga si manja anda dengan menyediakan pelbagai produk berkualiti serta khidmat nasihat yang berterusan dalam membantu melahirkan masyarakat Malaysia yang berkualiti.

 

Selama beberapa generasi, Dutch Lady Milk Industries Berhad telah berusaha dalam membekalkan susu yang berkualiti dan pemakanan bayi produk kepada negara. Hari ini Dutch Lady Malaysia berada di kedudukan sebagai pengeluar tenusu terkemuka di Malaysia.

Kebaikan Nutrisi Untuk Perkembangan 

Generasi-generasi rakyat Malaysia sebenarnya membesar pada produk susu Dutch Lady. Generasi baru pengguna muda banyak pilihan dengan rangkaian baru yang banyak dan membesar dengan produk susu. Dutch Lady 123 dan 456 bukan sahaja datang kualiti yang dipertingkatkan dengan TT-Ratio Advance untuk membantu dalam mengembangkan tahap tumpuan anak anda untuk pengalaman pembelajaran yang lebih baik, ia juga kini diperkaya dengan 5x DHA yang terbukti untuk membantu dalam perkembangan otak. 

 

MrJocko sendiri menggunakan produk Dutch Lady untuk anak pertama, Khalish, anak kedua Hasya dan kini untuk anak ketiga Baby Kayla. Kami menggunakan Dutch Lady 123, Dutch Lady 456 serta bersama-sama dengan Dutch Lady 6+ Susu Untuk Membesar. Antara yang menarik, produk Dutch Lady ini datang dalam rasa vanila, madu dan coklat, rasa yang paling di sukai oleh kanak-kanak.

 

Kebaikan Nutrisi Untuk Perkembangan

 

Tahukah anda bahawa penyedian nutrisi pemakanan pada setiap tahap penting untuk anak anda? 

Apa yang MrJocko tahu, menurut SEANUTS atau Southeast Asian Nutrition Surveys, nutrisi memberi impak terhadap kepintaran si manja. Bermakna dengan mendapat nutrisi secukupnya.

Ketika mental kanak-kanak berkembang secara berperingkat, adalah penting untuk ibubapa mengawasi pencapaian perkembangan minda serta membantu mereka membesar dengan lebih baik dan lebih bijak dengan menyediakan khasiat pemakanan yang sesuai pada setiap peringkat. 

Mengapa nutrisi memainkan peranan yang amat penting untuk anak-anak kita?

Kerana dengan nutrisi yang cukup dan lengkap ia membantu pertumbuhan kanak-kanak yang sihat dan boleh mengelakkan mereka dari penyakit-penyakit kerana sistem imunisasi mereka yang kuat.

 

Oleh itu, sekiranya anda adalah ibu bapa kepada anak yang berumur 1 hingga 6 tahun, sertailah bengkel Dutch Lady ini yang penuh dengan informasi serta menyeronokkan di mana para pakar akan berkongsi dengan peserta agar lebih memahami perkembangan mental si manja anda. Anda juga berpeluang untuk mempelajari cara untuk mengoptimumkan perkembangan mentalnya dengan gaya pemakanan yang sesuai.

Anda dan si manja (yang berumur 1 hingga 6 tahun sahaja) akan turut mempelajari teknik untuk meningkatkan kemahiran pembelajaran melalui latihan SpeedSmart.

 

Kebaikan Nutrisi Untuk Perkembangan

 

Kebaikan Nutrisi Untuk Perkembangan

 

Kebaikan Nutrisi Untuk Perkembangan

 

Kebaikan Nutrisi Untuk Perkembangan

Butiran Bengkel Dutch Lady : Tahap Kebijaksanaan Si Manja

 

Tajuk – Tahap Kebijaksanaan Si Manja : Kebaikan Nutrisi untuk Perkembangan Bijak Si Manja

Tarikh – Sabtu, 24 Januari 2015

Masa – 10.30am (Pendaftaran bermula dari 9.30am)

Tempat – Auditorium, Connexion@Nexus, Bangsar South

Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM30 untuk sebuah keluarga/pasangan. Setiap keluarga yang menyertai akan menerima SATU (1) Kit Bengkel Tahap Kebijaksanaan Dutch Lady yang bernilai RM50!

 

Untuk pendaftaran, sila hubungi talian bebas tol : 1800-22-1233 atau E-mel mail@bridgespr.com.my

 

Bayaran boleh dibuat ke akaun bank penganjur bengkel melalui tunai atau perbankan melalui talian :

 

• Bank : Maybank

• Nama : Bridges PR & Events Sdn Bhd

• Nombor Akaun : 5144-4012-1112

 

Ini sememangnya peleuang terbaik untuk ibubapa dan penjaga untuk menerokai dunia kekeluargaan dan memahami si manja anda dengan lebih mudah. Peluang seperti ini akan memastikan anda dapat memberikan yang terbaik untuk anak-anak anda dan membantu perkembangan minda anak-anak sejak dari lahir sehingga mereka mencapai tahap dewasa.

 

InsyaAllah, MrJocko dan keluarga akan sama-sama menyertai bengkel anjuran Dutch Lady ini untuk belajar sesuatu yang baru dan menimba ilmu dari pakar-pakar seperti Dr Alvin Ng (Pakar dari Fakulti Sains Psikologi & Teknologi) , Dr Yong Junina Fadzil (Perunding Pediatrik) dan Professor Dr Poh Bee Koon (Ketua Program Sains Nutrisi, UKM)

 

Jom sama-sama sertai bengkel anjuran Dutch Lady ini. Jumpa di sana yer…

 

Alvin_Ng_Psycologist
Dr Alvin Ng

 

Dr_Yong_Junina
Dr Yong Junina Fadzil

 

Professor_Poh_Bee_Koon
Professor Poh Bee Koon

 

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.