GShock Original Murah Shopping Online Kat Sini

Saya Seorang Pemain Bowling Handalan

Sebagai Travel Blogger Malaysia, MrJocko juga aktif dalam sukan. Life As MrJocko bukan hanya travel, tetapi turut mengambil bahagian dalam permainan sukan yang agak popular di Malaysia. Jangan terkejut pulak, MrJocko pun seorang pemain Bowling handalan.

Jika dulu, ketika trip ke Jakarta dan Jepun, MrJocko dan beberapa orang rakan pernah singgah untuk bermain bowling di sana. Tetapi bukan untuk pertandingan, tetapi hanya sekadar suka-suka.

Seorang Pemain Bowling

pemain-bowling-malaysia

 

Sukan Bowling ni agak terkenal di Malaysia, namun sekarang ni rasanya macam dah suam-suam kuku. Kalau dulu di Malaysia ada bintang sukan Shalin Zulkifli dan Zulmazran, kini macam tidak ada bintang baru yang menyerlah.

Kalau di Jepun, jangan terkejut kalau ke sana, mereka juga agak meminati sukan Bowling. Di Fukuoka, semasa trip MrJocko ke sana tahun 2014, ada beberapa bangunan yang dibina untuk game Bowling dan ia menjadi tumpuan warga kota.

 

 

pemain-bowling-malaysia pemain-bowling-malaysia pemain-bowling-malaysia pemain-bowling-malaysia pemain-bowling-malaysia

 

Seorang Pemain Bowling Handalan

MrJocko tak ada lah hebat sangat dalam permainan bowling. Cukup la sekadar average dan boleh cecah mata 180 – 220 untuk satu game. Nak hebat sangat tak boleh, hahaha. Kalau nak hebat, kena lah practice dan jadi seorang pemain bowling yang hebat bertaraf dunia.

Setakat ni, MrJocko punyai bola bowling sendiri seberat 11 pound sahaja. Biasa pemain akan guna bola Bowling sekitar 11 ke 16 pound mengikut cara mereka bermain. Kalai jenis baling straight macam MrJocko, selalunya susah nak Strike banyak-banyak, Hahaha,,,

So, kalau ada game Bowling area Kuala Lumpur, jangan lupa jempur MrJocko yer!!! MrJocko pun seorang pemain bowling jugak.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.