Kebanggaan Malaysia Inisiatif Malaysia Airports
G-Shock Original MurahBeli GShock Murah Kat Sini

Kempen Kebanggaan Malaysia Inisiatif Malaysia Airports #ProudlyMalaysian

Kempen Kebanggaan Malaysia Inisiatif Malaysia Airports atau #ProudlyMalaysian dilancarkan secara rasmi hari ini di Kuala Lumpur International Airport KLIA oleh Encik Mohammad Nazli Abdul Aziz, Pengurus Besar Kanan Malaysia Airports, Commercial Services.

Pengendali lapangan terbang itu akan berusaha memanfaatkan peranan mereka yang strategik untuk mengenengahkan produk dan servis Malaysia di platform dan saluran yang mereka ke peringkat antarabangsa.

Kempen ini dikenali dengan Kebanggaan Malaysia atau dengan hashtag #ProudlyMalaysian, Kempen itu akan menjadi tumpuan utama Malaysia Airports untuk jangka masa panjang. Kempen ini telah dilancarkan secara rasmi hari ini sempena sambutan Hari Merdeka yang ke-59 dan Hari Malaysia yang ke-53.

 

#ProudlyMalaysian Malaysia Airports

Kempen #ProudlyMalaysian Malaysia Airports

“Lapangan terbang sering destinasi pertama dan terakhir untuk pelawat dan rakyat Malaysia yang masuk dan meninggalkan negara ini. Sebagai pengawal ini pintu masuk dan keluar utama, Malaysia Airports kedudukan yang baik untuk juara semua perkara Malaysia.”  kata Mohammad Nazli Abdul Aziz.

Antara fokus utama kempen Proudly Malaysia ialah untuk membantu, menggalakkan dan mempromosikan pelbagai jenama Malaysia di Malaysia Airports untuk diperkenalkan kepada pasaran tempatan dan pasaran antarabangsa. Kita sebagai rakyat Malaysia patut berbangga dengan produk keluaran kita yang tidak kurang juga hebat berbanding kualiti produk luar negara.

Di bawah kempen #ProudlyMalaysian, Malaysia Airports akan menyediakan usahawan Malaysia dan sosial-preneurs platform serta peluang untuk membawa produk mereka ke pasaran antarabangsa.

 

Proudly-Malaysian
#ProudlyMalaysia Proudly Malaysian

#ProudlyMalaysian Malaysia Airports #ProudlyMalaysian Malaysia Airports

#ProudlyMalaysian Malaysia Airports #ProudlyMalaysian Malaysia Airports #ProudlyMalaysian Malaysia Airports

Malaysia Airports mahu menggalakkan peruncit Malaysia yang berada di lapangan terbang untuk menawarkan pakej khas produk #ProudlyMalaysian di cawangan mereka agar pelawat boleh membeli dan menghargai produk Malaysia dengan mudah.

Untuk meraikan pelancaran itu, Malaysia Airports juga telah memulakan pertandingan #ProudlyMalaysian dalam talian. Peserta digalakkan untuk :

  1. Mengambil gambar di gerai foto Malaysia yang terletak di Bangunan Terminal Utama KLIA dan KLIA2,
  2. Letakkan Hashtag #ProudlyMalaysian dan memuat naik melalui Twitter dan / atau Instagram dengan kapsyen di 140 perkataan atau kurang ‘#ProudlyMalaysian kerana … ‘

Peserta terpilih akan menerima diskaun e-baucar dan berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah #ProudlyMalaysian. Lima puluh sembilan (59) hadiah akan diberikan sepanjang tempoh kempen untuk memperingati 59 tahun merdeka.

Sambutan itu juga akan menyaksikan Malaysia Airports memberikan 59 baucar tunai bernilai RM59 setiap satu kepada 59 pengunjung bertuah dan rakyat Malaysia pada majlis pelancaran itu, pada 31 Ogos dan pada 16 September.

Kempen #ProudlyMalaysian sulung Malaysia Airports akan berlangsung dari 29 Ogos 2016 hingga September 16, 2016.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.