Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Tourism Malaysia Umum Shila Amzah Duta Pelancongan Ke China

Tourism Malaysia Umum Shila Amzah Duta Pelancongan Ke China. Nama sebenanya, Nur Shahila Amir Amzah, penyanyi yang kini mengukir nama di negara Chima, sebagai Duta Pelancongan untuk membantu merangsangan ketibaan pelancong daripada negara China.

Pengumuman itu dibuat di sini oleh YB. Dato’ Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Malaysia, pada majlis menyerahkan surat pelantikan kepada Shila Amzah.

Shila Amzah adalah penyanyi, penulis lagu, pelakon dan merupakan satu-satunya Penyanyi Malaysia yang meningkat dan membina kemasyhuran di China, Hong Kong dan Taiwan selepas menjadi juara Asian Wave. Beliau juga mengambil bahagian dalam program yang paling popular di China iaitu ‘I Am a Singer Season 2‘ yang menguasai 500 juta penonton setiap minggu. Dia muncul sebagai pilihan No. 2 daripada juri profesional dan No. 3 pilihan penonton.

Shila Amzah China

“Shila Amzah adalah seorang tokoh yang popular dan dihormati dalam industri muzik dunia Cina. Kami amat berbangga dengan bakatnya dan pencapaian beliau di sini. Melalui lagu-lagu beliau dan persembahan pentas, dia telah memenangi hati orang Cina. Pelantikan Shila Amzah sebagai Duta Pelancongan Malaysia adalah wajar ke arah mengukuhkan pelancongan dan hubungan budaya antara kedua-dua negara, “kata Dato ‘Seri Mohamed Nazri.

“Saya yakin bahawa peranan beliau sebagai Duta Pelancongan akan meningkatkan lagi jenama pelancongan Malaysia di China dan membawa nilai yang besar dan makna kepada usaha promosi kami. Saya percaya bahawa pengalaman itu juga akan menjadi satu peluang peribadi beliau dalam memenuhi dan mencapai cita-citanya” kata Menteri Pelancongan dan Kebudayaan.

Tourism Malaysia Umum Shila Amzah Duta Pelancongan Ke China

Program Duta Pelancongan merupakan inisiatif Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan melalui Tourism Malaysia untuk berkerjasama dengan tokoh-tokoh rakyat Malaysia tertentu yang berpengaruh dalam pelbagai bidang, sama ada yang tinggal di luar negara atau di Malaysia, untuk membantu memperkenalkan Malaysia kepada ‘network’ rakan-rakan, peminat dan pengikutnya.

Individu-individu ini telah dipilih dengan teliti dari kumpulan personaliti heabt untuk membantu Tourism Malaysia dalam melonjakkan industri pelancongan negara ke tahap lebih tinggi. Kini, dengan rasminya Tourism Malaysia Umum Shila Amzah Duta Pelancongan Ke China.

Program ini adalah selaras dengan matlamat Kerajaan untuk memacu industri pelancongan ke arah mencapai sasaran negara 36 juta ketibaan pelancong dan RM168 bilion pendapatan pada tahun 2020, seperti yang digariskan dalam Pelan Transformasi Pelancongan Malaysia (MTTP).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.