Site icon Travel Blogger Malaysia

4 Petua Untuk Gambar Flawless Dengan Galaxy Z Flip4

Bagi pengguna telefon pintar, pasti yang menjadi faktor utama pemilihan telefon tersebt adalah kerana kualiti gambar yang terbaik. Ramai sedia maklum, peranti Samsung, lebih-lebih lagi model terbaru Galaxy Z Flip4 mempunyai kelebihan ketara dalam rakaman gambar dan juga video. Untuk semua, ini adalah 4 Petua untuk Gambar Flawless dengan Galaxy Z Flip4.

Apabila bercakap tentang asas fotografi telefon pintar, ia adalah sesuatu yang kebanyakan kita sudah biasa. Kami mengeluarkan telefon kami, menekan beberapa butang, mengambil beberapa gambar dan itu sahaja. Walau bagaimanapun, apabila telefon pintar kami menjadi lebih maju dari segi teknologi, kami kini mempunyai peluang untuk mengambil gambar yang berkualiti tinggi malah kelihatan profesional dengannya. Jadi, jika anda ingin meningkatkan kemahiran fotografi anda, berikut ialah empat petua untuk menangkap gambar yang sempurna dengan Galaxy Z Flip4.

Dengan Galaxy Z Flip4, anda tidak perlu membeli tongkat swafoto atau tripod, kini anda boleh memilih cara anda menangkap kandungan dengan ciri FlexCam[1]! Ciri ini membolehkan pengguna menangkap foto dan video bebas tangan pada bila-bila masa dan tempat. Betul, tidak perlu lagi meminta rakan atau orang yang tidak dikenali untuk mengambil foto anda itu lagi! Anda kini boleh menopang telefon anda pada permukaan yang berbeza untuk menangkap foto dan video dari sudut pandangan yang berbeza, dengan sudut yang lebih berani berbanding sebelum ini.

Baca : Review Samsung Galaxy Z Flip3

Petua Untuk Gambar Flawless Dengan Galaxy Z Flip4

 


4 Petua Untuk Gambar Flawless Dengan Galaxy Z Flip4

Petua Untuk Gambar Flawless Dengan Galaxy Z Flip4
 

Selalunya, apabila kita mengambil gambar menggunakan telefon pintar kita, ia boleh menjadi agak sensitif kepada pergerakan, menjadikan tangkapan kelihatan goyah atau kabur. Walau bagaimanapun, dengan Galaxy Z Flip4, anda kini boleh mengambil foto serba boleh dan video yang stabil pada setiap masa. Dengan kamera yang dipertingkatkan dengan penderia 65% lebih terang disebabkan oleh piksel yang lebih besar yang dikuasakan oleh Platform Mudah Alih Snapdragon® 8+ Gen 1, foto anda akan menjadi berkualiti tinggi walaupun dalam cahaya malap. Bukan itu sahaja, dengan Galaxy Z Flip4 dilipat separa, anda boleh meletakkannya di atas permukaan rata atau memegangnya dengan lebih mantap, memberikan anda kestabilan yang anda perlukan apabila anda mengambil gambar itu.
 


 

Selain daripada kamera yang dinaik taraf, Galaxy Z Flip4 juga mempunyai ciri yang membolehkan anda mengambil gambar yang stabil, sama ada siang atau malam. Dengan ciri Mod Malam, anda boleh menangkap foto yang jelas dan tepat selepas gelap manakala ciri Hiperlaps Malam membolehkan anda mencipta video gerakan yang mengagumkan tanpa sebarang kabur. Dengan ciri Nightography yang dipertingkatkan pada Galaxy Z Flip4, kamera akan melaraskan secara automatik dalam keadaan cahaya malap. Jadi, tidak perlu terlalu risau tentang mengambil gambar di tempat gelap kerana Galaxy Z Flip4 membolehkan anda melakukan perkara itu.
 


 

Akhir sekali, jangan takut untuk mengambil gambar diri anda! Apabila bercakap tentang fotografi, kita sering terfikir untuk merakam gambar orang lain atau pandangan tertentu, tetapi mengambil swafoto juga merupakan satu bentuk fotografi yang menyeronokkan dan mengekspresikan diri kita.
 


 

Kini, walaupun dengan Galaxy Z Flip4 anda dilipat, anda boleh mendapatkan swafoto yang sempurna dengan Tangkapan Pantas yang dipertingkatkan. Ia menyokong pratonton pada Skrin Muka Depan yang mencerminkan nisbah sebenar foto supaya anda boleh merakam foto dengan cepat tanpa perlu risau tentang rupa anda. Selain itu, terdapat juga Mod Potret untuk memberikan diri anda tumpuan sebenar serta gambar yang lebih menarik secara visual.

Jadi, apa tunggu lagi, tingkatkan kemahiran fotografi anda dengan Galaxy Z Flip4 sekarang!

Untuk membeli Galaxy Z Flip4, lawati:
https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-flip4/buy/

Exit mobile version