Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Apa Yang Boleh Anda Lakukan Untuk 48 Jam Di Dubai United Arab Emirates

Mungkin anda akan singgah sekejap di Dubai. Nak tahu, Apa Yang Boleh Anda Lakukan Untuk 48 Jam Di Dubai United Arab Emirates? Anda boleh teroka tempat menarik, sertai aktiviti bertaraf dunia, merasai kenikmatan menu makanan Tradisi Emiratis dan juga alami budaya masyarakat Emiratis. ‘Save, Spend dan Slurge’ selama 48 Jam di Dubai.

Dengan banyak perkara yang boleh dilakukan dalam 48 jam di Dubai, ia adalah lokasi persinggahan yang hebat untuk semua pelancong. Sama ada anda sedang mencari untuk meneroka dengan perbelanjaan minimum atau ingin merawat diri anda dengan beberapa perkara yang lebih baik dalam kehidupan, Dubai telah mengumpulkan beberapa pilihan perjalanan yang terbaik yang ditawarkan oleh bandar ini.

Baca : Jom Ke Expo Dubai United Emirates Arab

dubai united arab emirates

 


48 Jam Di Dubai United Arab Emirates

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates 05
 

Baca : MrJocko dan Dubai

Hari Pertama
Sarapan Pagi
Jimat (Save) : Walaupun terdapat banyak kafetaria India kecil di sekitar bandar, untuk sarapan pagi yang murah dan ceria, hanya akan menetapkan anda kembali AED10-15 (lebih kurang MYR 10.85 – MYR 16.25), menuju ke Raju Omelet. Kegemaran Dubai ini menyajikan pelbagai makanan jalanan India bersama-sama cawan teh yang lazat di persekitaran kafe yang cantik – dan semuanya sangat mesra dengan harga dompet.

Terokai (Spend) : Al Quoz menghiburkan Tom & Serg telah menjadi sebuah institusi sarapan pagi, dengan menu yang sentiasa berubah dari hidangan yang sihat dan sihat dengan sentuhan yang unik – menawarkan segala-galanya dari alpukat yang dicampur pada roti bakar untuk sarapan pagi Vietnam. Pasangan ini dengan kopi yang hebat dan barang-barang bakar yang dibuat dengan baik di rumah dan anda akan melihat mengapa tempat ini menjadi kegemaran yang pantas untuk penduduk tempatan dan pelancong.

Nikmati (Splurge) : Dengan hiasan dalaman yang indah, putaran barang-barang segar dan serak keluar dari kedai roti mereka sendiri, dan pemilihan barang-barang sarapan yang bermutu tinggi dan indah, bermula hari anda di La Serre akan membuat anda berasa seolah-olah anda telah diangkut ke Paris yang dikeringkan matahari pada musim panas. Ia tidak menghairankan bahawa ia sering mempunyai barisan yang mengetuk keluar pintu.

Aktiviti Pagi
Jimat (Save) : Turunlah sedikit Creek Dubai melalui Abra Crossing, di mana anda boleh menaiki bot tradisional yang melintasi air untuk AED1 (lebih kurang MYR 1.08)! Sebaik sahaja anda selesai, pergi ke kawasan souk di kawasan Al Fahidi dan luangkan masa anda meneliti persembahan yang berwarna-warni, atau merapatkan harga murah.

Terokai (Spend) : Semak Dubai Frame, mercu tanda baru rahang Dubai yang menawarkan pemandangan Dubai dan Dubai yang menakjubkan di sebuah bangunan yang mempunyai seni bina hebat. Ia hanya kos AED50 (lebih kurang MYR 54.15) untuk masuk untuk orang dewasa (dan AED20 [kira-kira MYR 21.65] setiap kanak-kanak dari 3-12 tahun, manakala kanak-kanak di bawah umur tiga dan warga tua masuk secara percuma). Jangan lupa untuk menyemak muzium!

Nikmati (Slurge): Pastikan anda berada dalam mod relasi penuh percutian, dengan merawat diri anda dengan urut di salah satu daripada banyak spa di bandar ini! Dari Pengalaman Hammam di Spa Talise, Zabeel Saray di Palm Jumeirah, untuk rawatan urut kelopak mawar di Saray Spa, JW Marriott, terdapat banyak pilihan untuk menjanjikan untuk meninggalkan anda dengan makan siang.

Makan Tengahari
Jimat (Save) : Ia mungkin dinamakan, tetapi sama ada anda berada dalam anggaran yang ketat atau anda hanya mahu mengambil gigitan cepat dari tempat yang sedang dalam perjalanan, kenapa tidak mengambil shawarma dari salah satu kedai makan Eat & Drink banyak sekitar bandar? Restoran telah berada di bandar selama beberapa dekad dan penglihatan biasa kepada ramai penduduk – lebih baik lagi, shawarma yang lazat hanya akan menetapkan anda kembali AED5 (sekitar MYR 5.40).

Terokai (Spend) : Dengan suasana yang sangat indah – taman yang indah memaparkan pemandangan putih, langsir gauzy dan bangku biru cantik yang mengingatkan hari malas di Kepulauan Cyclacic Greek – Rumah Teh Arab adalah permata tersembunyi di daerah Al Fahidi, yang menawarkan makanan pada harga yang berpatutan dan pilihan teh yang sangat baik.

Nikmati (Splurge): Salah satu restoran yang paling ikonik di bandar, At.Mosphere di Burj Khalifa juga menawarkan salah satu pemandangan paling menakjubkan di bandar ini dan tertinggi. Walaupun hebat untuk makan malam, mengapa tidak menganggapnya untuk makan tengah hari yang mewah? Jika anda sedang mencari untuk membuat sebahagian besar makan tengah hari sambil merawat diri anda dengan pemandangan yang menakjubkan dan hidangan mewah dan bajet tidak menjadi perhatian, ini adalah tempat untuk anda!

Aktiviti Petang
Jimat (Save) : Berikan sejarah dan pengetahuan tentang budaya tempatan dengan meneroka apa yang ditawarkan oleh Daerah Bersejarah Al Fahidi. Terdapat banyak untuk melihat, belajar dan lakukan di Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, dengan Muzium Kopi dan Muzium Dubai di jalan.

Terokai (Spend) : Mengalahkan panas petang dengan menuju ke VR Park yang baru di The Mall Dubai, di mana anda boleh menikmati 18 pengalaman realiti maya pada tahap keseronokan yang berbeza, dari gurun bashing di padang pasir untuk menghadapi makhluk liar (beberapa yang akan meninggalkan perlumbaan jantung anda !) dan juga menjana bangunan. Kemasukan ke taman adalah percuma, dan setiap pengalaman kos AED15-45 (sekitar MYR 16.25 – 48.72), jadi anda boleh memilih dan memilih pengalaman sementara menunggu dompet yang dibenarkan.

Nikmati (Splurge) : Kepala ke salah satu taman hiburan UAE yang menakjubkan, seperti IMG Worlds of Adventure, atau Dubai Parks and Resorts yang menampilkan Motiongate, Bollywood Parks dan Legoland (atau mengapa tidak melawat ketiga-tiga yang terakhir dengan Dubai Parks and Resorts multi -pass!). Di sini, anda akan dibawa ke tanah fantasi yang menyeronokkan dan hiburan untuk seluruh keluarga.

Makan Malam
Jimat (Save) : Salah satu lembaga makanan laut yang paling dicintai dan tahan lama di Jumeirah, restoran Bu Qtair harus dicoba. Ini adalah definisi yang sangat murah dan ceria – mereka hanya memiliki dua pilihan kunci, tetapi ikan goreng dan udang goreng mereka hanya epik – dan juga tidak membuat penyok dalam anggaran.
Terokai (Spend) : Ini tidak sering bahwa Anda akan dapat menikmati makan malam steak untuk-mati di sekitar AED300 (sekitar MYR 324.77) untuk dua orang, tapi itulah yang akan Anda dapatkan di Le Relais de l’Entrecote di Downtown Dubai. Terletak di Emaar Boulevard yang indah dengan keindahan Downtown Dubai di sekitar Anda, restoran yang terkenal ini telah diangkut ke kota langsung dari Paris dan terkenal dengan steaknya yang lezat dengan saus rahasia, yang Anda akan dapatkan bukan hanya satu tapi dua porsi . Dua kali lebih baik.
Nikmati (Splurge) : Dubai tidak memiliki kekurangan pilihan makan malam, tetapi mengingat berapa banyak penghargaan internasional yang dimenangkan, La Petite Maison harus dikunjungi – makanan restoran Perancis ini adalah untuk-mati-untuk-, layanan ini sempurna, daftar minuman adalah luar biasa, dan itu membuat malam yang indah di distrik seni DIFC.

Aktiviti Malam di Dubai United Arab Emirates
Jimat (Save) : Berjalan-jalanlah di sepanjang Dubai Marina dan nikmati pemandangan dan suara kota (dan beberapa pemandangan malam yang paling indah) sepenuhnya secara gratis – dan keluar dari makan malam Anda saat Anda melakukannya! Bonus: Ini dapat menjadi unik romantis, dan jika Anda terinspirasi, ada banyak tempat untuk berhenti di dan mengambil topi malam di sepanjang jalan.
Nikmati (Spend) : Jika Anda pernah ingin menonton film di lingkungan yang terasa seperti teater makan malam, mengapa tidak menangkap satu di Guy Fieri Kitchen & Bar dan Dine-In Cinema di Jebel Ali Recreation Club? Ini juga tempat berlisensi sehingga Anda dapat menikmati minuman di sana jika Anda makan berlebihan saat makan malam!
Nikmati (Slurge) : Acara orisinal yang mencengangkan di Dubai, La Perle oleh Dragone, adalah hal yang mutlak harus dilihat baik oleh turis maupun penduduk. Prestasi akrobatik para pemainnya, musik asli, dan desain set yang spektakuler akan membuat Anda benar-benar kagum.

 

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates 05

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates 05
http://www.accorhotels.com/A5F1

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates 05

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates 05

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates 05

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates 05
 

 


Hari Kedua
Sarapan Pagi
Jimat (Save) : Untuk sarapan dengan harga terjangkau yang menawarkan ukuran porsi besar, dan organik, produk lokal sedapat mungkin, pergilah ke Surf House Dubai, di mana sarapan tetap santai tapi kualitas makanan (dan senyum!) Dianggap serius.

Terokai (Spend) : Clinton St. Baking Company terkenal dengan tumpukan pancake yang luar biasa, dan ayam goreng dan waffle-nya yang menyajikan menu sarapan sepanjang hari – dan jika tidak ada yang mengapungkan perahu Anda, hidangan berbahan dasar telur akan meninggalkan Anda menyiram mulut juga. Bonus: Semuanya di sini juga organik dan berkualitas terbaik.

Nikmati (Slurge) : Pertanian di Al Barari boleh dibilang salah satu pengaturan paling indah di Dubai untuk mengambil sarapan, dan meskipun mungkin sedikit lebih mahal untuk keluar karena tidak ada di pusat kota, itu benar-benar sepadan. Keindahan taman yang luar biasa dan danau di belakangnya, belum lagi kualitas dan kesegaran makanan, akan membuat Anda bersinar dalam ke luar.

Aktiviti Pagi
Jimat (Save) : Sewa papan padanan berdiri dari Surf House Dubai hanya untuk AED80 (kira-kira MYR 86.60) dan menuju ke air untuk senaman ringan yang juga menjanjikan anda salah satu pandangan terbaik Burj Al Arab – terus dari air – dan beberapa percutian yang tidak dapat dilupakan di pantai.

Terokai (Spend) : Burj Khalifa bukan hanya cantik dari luar – ia juga sangat bernilai melihat dari dalam dan menuju ke bangunan adalah pengalaman yang tidak dapat dilupakan untuk dek tontonan sahaja. Harga tiket untuk At The Top dari AED175 hingga 525 (lebih kurang MYR 189.45 – 568.35) bergantung pada pakej yang anda pilih, berapa umur tetamu dan bagaimana anda menempah (secara online vs orang).

Nikmati (Splurge) : Lawatan ke Dubai tidak akan lengkap tanpa peluang untuk menikmati berjemur sedikit, dan tidak ada tempat yang lebih mewah untuk melakukan ini daripada di The Terrace di Burj Al Arab. Tempat dan dua kolam infiniti yang menakjubkan kini dibuka kepada bukan tetamu, dengan kadar lulus hari bermula dari AED1,800 (lebih kurang MYR 1,948.65) bagi setiap orang.

Makan Tengahari
Jimat (Save) : Salah satu daripada setiap restoran penduduk di Dubai, restoran Zaatar w Zeit ditemui di seluruh bandar dan merupakan cara yang cepat, murah, dan mudah untuk mengambil hidangan lazat (dan relatif sihat).

Terokai (Spend) : Kepala ke Jones Grocer untuk hidangan lazat, sihat, dan lazat yang menggunakan bahan-bahan terbaik dan paling segar yang boleh mereka tangani, dalam suasana kafe yang glamor yang jauh melebihi purata.

Nikmati (Splurge) : Secara konsisten mengundi salah satu restoran paling romantik di Dubai, Pierchic menawarkan pemandangan luar biasa yang menakjubkan dan peluang untuk menikmati makanan laut yang berkualiti tinggi. Tempahanlah untuk makan tengahari dan anda juga akan diangkut dari penerimaan hotel utama ke dermaga restoran dengan kereta peribadi, untuk makan malam yang damai, di atas air. Ia akan hampir merasa seperti anda di Maladewa.

Aktiviti Petang
Jimat (Save) : Sewa kereta (banyak syarikat menawarkan pilihan untuk AED60-80 [sekitar MYR 64.95 – 86.60] sehari) dan keluar ke Hatta untuk petang. Ia hanya satu jam sahaja, dan sekali di sana, ia berlimpah keindahan alam semulajadi yang menakjubkan. Anda boleh menyewa kayaks atau mendayung keluar ke dalam air kurang dari AED100 (lebih kurang MYR 108.25) dan berkelah dengan anda apabila mogok makan. Jangan lupa kamera!

Terokai (Spend) : Ingin tahu tentang apa yang mungkin seperti mengalami hutan hujan di padang pasir? Kepala ke Green Planet, untuk hanya AED95 (sekitar MYR 97.40) untuk orang dewasa dan AED70 (sekitar MYR 75.80) untuk anak-anak, Anda akan dapat meneroka tiga tingkat surga hijau ini, rumah dengan lebih dari 3.000 flora dan fauna yang berbeza . Terdapat banyak fakta pendidikan yang menarik untuk dijumpai juga – dan cahaya semula jadi sangat baik untuk selfie.

Nikmati (Slurge) : Jika anda pernah mahu menyemak “ski di padang pasir” dari senarai baldi anda, lawatan ke Ski Dubai adalah must-do. Sekiranya anda sudah menjadi pemain ski atau snowboarder yang berpengalaman, anda boleh menyewa peralatan dan hanya memukul lereng, jika tidak, jika anda ingin pelajaran, anda boleh menempah di dalam pengajar untuk mengajar anda tali. Anda tidak perlu memasang peralatan anda, sama ada – anda boleh menyewa semua yang anda perlukan, atau jika anda berminat, anda boleh membeli beberapa untuk dibawa pulang dengan anda.

Makan Malam
Jimat (Save) : Restoran Ravi merupakan salah satu destinasi paling terkenal di Dubai untuk makanan Pakistan, namun ia sama sekali tidak mahal. Makanan di sini adalah lazat, berpatutan, dan sentiasa boleh dipercayai. Ia mesti dicuba.

Terokai (Spend) : Makanan Peru telah menjejakkan kaki di tempat makan di Dubai, dan terdapat beberapa tempat yang lebih baik untuk menikmati masakan ini daripada di Coya di Four Seasons Jumeirah. Bukan sahaja makanan yang lazat, tetapi suasana restoran ini disambut oleh semua orang yang melawat – dan dekorasi itu secara praktikal memohon untuk foto Instagram. Pergi untuk makan malam, dan kami mengesyaki anda akan tergoda untuk tinggal beberapa minuman petang selepas itu.

Nikmati (Splurge) : Dubai mempunyai keistimewaan untuk santapan yang diilhamkan oleh Asia, dan Zuma adalah salah satu tempat yang harus dilawati di bandar jika anda peminat makanan Jepun atau Asia. Bukan hanya sushi mereka yang tidak dapat dilupakan, kod hitam miso mereka telah menjadikan restoran itu terkenal, senarai minuman mereka yang luar biasa, dan keseluruhan menunya sama-sama mengagumkan. Tidak hairanlah tempat ini telah memenangi banyak anugerah antarabangsa sejak bertahun-tahun.

Aktiviti Malam
Jimat (Save) : Dubai Fountain di Dubai Mall adalah antara tarikan terbaik di bandar ini, dan bukan sahaja menampilkan paparan yang terkenal di dunia, yang unik, berkarisma yang diadakan sepanjang selang waktu setiap malam, tetapi mereka juga bebas untuk semua orang di kawasan itu untuk nikmati.

Terokai (Spend) : Dubai terkenal dengan kelab-kelab pantainya, dan mereka bukan hanya destinasi covetable pada siang hari. Menuju satu untuk beberapa minuman selepas makan malam pada waktu malam biasanya menjanjikan malam yang sangat baik untuk orang menonton, menari, dan lagu-lagu yang baik, dan dua tempat terbaik untuk menikmati ini adalah Gravity Zero dan Nikki Beach, kedua-duanya dengan kelas pertengahan orang ramai yang berpakaian baik tetapi ada untuk menikmati masa yang baik.

Nikmati (Slurge) : Dubai Opera telah membuat gelombang sejak mula-mula membuka pintu, dan untuk alasan yang baik. Bukan sahaja ia membawa beberapa tarikan terbaik dunia ke bandar, menawarkan cara yang benar-benar berkesan untuk menghabiskan waktu petang, tetapi ia juga merupakan tempat yang bagus untuk merebut minuman (atau gigitan, jika anda masih lapar) restoran yang memenangi Sean Connolly di Dubai Opera telah membuat jalan ke senarai tempat terbaik di bandar ini.

Menginap dan Tidur
Jimat (Save) : Terletak betul-betul di tengah-tengah daerah Al Fahidi yang bersejarah di Dubai, hanya beberapa langkah dari beberapa tarikan terbaik di bandar ini, dari Muzium Dubai, ke Creek dan Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (belum lagi dalam jarak berjalan kaki dari stesen metro), Orient Guest House adalah tempat yang tenang – dan berpatutan – persembunyian. Rumah tamu bergaya butik kecil ini mempunyai 10 bilik yang dihiasi dengan gaya Arab tradisional, dan seluruh rumah berasa seperti rumah dari zaman dahulu – lengkap dengan kawasan majlis dan halaman untuk pelancong yang lelah untuk berehat. Berdekatan, XVA Hotel menawarkan rasa yang sama dengan kemiringan yang lebih artistik – ia disambungkan ke galeri – sedangkan jika anda sedang mencari untuk tinggal di bahagian-bahagian yang sibuk di bandar, Rove Hotels adalah pilihan yang sangat baik yang menawarkan kontemporari mengelilingi harga yang berpatutan di kawasan utama di seluruh Dubai.

Terokai (Spend) : Sama ada anda sedang mencari arus pantai, kehidupan bandar atau tempat ketenangan, Dubai mempunyai semuanya – dan tidak ada kekurangan hotel untuk dipilih. Jika anda ingin tinggal di tepi pantai, Fairmont The Palm, Jumeirah Al Naseem, dan The Westin Dubai Mina Seyahi adalah pilihan yang sangat baik, sementara mereka yang mencari penginapan di bahagian-bahagian yang sibuk di bandar tidak akan salah dengan Vida Downtown, La Ville Hotel & Suites atau Alamat Dubai Marina. Untuk melarikan diri yang tenang di tengah-tengah bandar, The Conrad Dubai, Anantara The Palm, dan Waldorf Astoria The Palm, semuanya mempunyai sedikit keseronokan yang terletak dalam beberapa minit dari buzz berdekatan.

Nikmati (Splurge) : Berdekatan dengan tindakan, St. Regis, The One & Only Royal Mirage, dan Park Hyatt semuanya menawarkan kemunculan kehidupan mewah, dan jika anda benar-benar berminat untuk melepaskan diri dari melarikan diri yang sempurna, Al Maha Resort & Spa, Bulgari Resort & Residences, Jumeirah Dar Al Maysaf, dan Burj Al Arab menjanjikan penginapan yang tidak dapat dilupakan yang akan memberikan anda kenangan untuk bertahan seumur hidup.

Baca : iFly Dubai Pengalaman Terbang Terbaik

 
48 Jam Di Dubai United Arab Emirates

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates

48 Jam Di Dubai United Arab Emirates
 

Semua ini anda boleh alami dengan hanya 48 jam di Dubai United Arab Emirates. Jangan lupa gunakan Dubai Pass (Dubai City Pass) yang baharu sahaja di lancarkan. maklumat lanjut layari Visit Dubai.

Anda juga boleh alami semua ini, 48 Jam di Dubai dengan kad Dubai Pass. Kad prabayar untuk memberikan akses tanpa tunai ke 33 tarikan utama di seluruh Dubai, menjadikannya cara yang sempurna untuk pelancong ke meneroka proposisi destinasi kelas dunia di United Arab Emirates.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.