Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

7 Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat

7 Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat. Kalau anda lelaki, pasti anda selalu cari peluang nak ambil hati seorang perempuan. Samada hati perempuan yang bakal dijadikan isteri atau rakan perempuan, anda mesti mahu dilihat sentiasa macho di hadapan seorang perempuan.

Mesti ramai yang nak tahu kan? Oleh itu, jom kita lihat 7 gaya bahasa tubuh lelaki yang perempuan rasakan ianya SEXY.

Baca : Saja Tulis Cerita Seks Sebab Nak Tarik Pembaca

 


7 Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat

Ada banyak bahasa tubuh lelaki yang orang perempuan suka, tetapi kalau anda di pejabat, antara yang biasa menjadi tumpuan ialah :

1. Gaya Lelaki Lipat Lengan Baju.
Ada wanita yang merasakan ramai lelaki nampak macho dah kuat bila mereka melibat lengan baju. Gaya lipat baju ini menampakkan kesungguhan atau gaya lelaki yang hebat. Itu kalau baju lengan panjang. Kalau baju lengan pendek jangan lipat nanti nampak bulu ketiak pulak 🙂

Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat
Bahasa Tubuh Lelaki Sexy

2. Gaya lelaki mengusap jambang atau janggut.
Ada wanita sukakan lelaki yang punyai jambang yang terurus. Nampak gaya lelaki sebenar kerana bila lelaki tidak punyai misai, janggut atau jambang, nampak macam terlalu lembik. Pastikan jambang atau janggut anda dijaga rapi, jangan sampai ada kutu yer.

Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat

3. Gaya duduk ala filem ‘Save The Last Dance’
Gaya duduk ini menampakkan lelaki yang punyai fokus yang tinggi. Kesungguhan dalam mendengar dan seorang yang setia mendengar. Orang perempuan suka la kalau macam ni, nampak sexy. Lelaki Sexy kat mana??? Entah.

Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat

4. Gaya lelaki letakkan jari di bibir.
Gaya ini leabih kepada gaya manja kot. Mungkin orang wanita suka lelaki yang punyai ciri-ciri lelaki sejati tetapi lembut. Gaya seperti ini masih menunjukkan keseriusan dan fokus yang tinggi. Bab mana yang sexy? Korang tahu tak??

Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat

5. Gaya lelaki serlahkan otot lengan
Mungkin semasa dalam pejabat golongan lelaki secara tidak sengaja menunjukkan otot-otot lengan mereka kepada rakan-rakan perempuan. Ini bahaya kerana boleh dikatakan ramai perempuan sukakan lelaki yang berbadan tegap dan nampak sasa. Kalau anda lelaki pastikan tubuh anda sasa. Kalau kurus cekeding,,, adesss nampak tulang.

Bahasa Tubuh Lelaki Sexy

Baca : 10 Ciri Lelaki Menjadi Perhatian Perempuan

6. Gaya lelaki betulkan ‘neck tie’
Lelaki dan tali leher menunjukkan mereka lelaki maskulin dan elegen. Lelaki yang memakai tali leher menampakkan mereka golongan lelaki eksekutif. Gaya lelaki yang sedang memperbetulkan tali leher mereka menarik minat ramai perempuan, katanya lelaki itu seksi dengan gaya bersahaja. Bagi yang tak pakai tali leher, korang betulkan seluar, mesti nampak seksi jugak :)<

Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat

7. Renungan mata yang stim
Kadang-kadang ramai wanita terpesona dengan mata lelaki yang dalam keadaan ‘stim’ seperti ini. Apa yang menarik minat wanita tidaklah diketahui. Mungkin mereka suka melihat lelaki dalam keadaan ‘kalah’ kepada mereka. Mata stim ni kena buat betul-betul, kalau tidak orang akan nampak lelaki tu macam seorang yang tak siuman pulak,,, hahaha

Bahasa Tubuh Lelaki Sexy Yang Perempuan Minat

Itulah dia 7 Bahasa Tubuh Badan Lelaki Seksi yang perempuan sangat suka dalam diam. Rupanya, ramai perempuan suka lelaki macho dalam diam yer. Ingatkan orang lelaki sahaja yang sukakan bahasa tubuh orang perempuan. Pada pandangan anda, antara lelaki dan perempuan, bahasa tubuh lelaki atau perempuan yang lebih mengancam ???

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.