Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sediakan Pakej Percutian Murah

Kaki Travel, Kaki Aktiviti Lasak, Kaki Melancong sudah pasti mencari peluang untuk travel murah dan mudah setiap tahun tak kira dalam negara atau luar negara. Jika korang antara mereka yang mencari pengembaraan yang punyai kelainan, apa kata cuba dulu pakej lawatan dan aktiviti dengan Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sediakan Pakej Percutian Murah di Malaysia.

Bagaimana nak bergaya dalam Pengembaraan? Adventoro Malaysia adalah pilihan baru untuk semua. MrJocko sendiri, beberapa hari lepas mencuba pakej Water Rafting Sungai Kampar, Perak dengan menggunakan pakej Adventoro Malaysia, melalui laman web rasmi mereka di https://www.adventoro.com/.

Baca : Berkayak Di Pulau Rawa Mersing Johor

 


Adventoro Malaysia Adventure Awaits

Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah
 

Pakej percutian dan aktiviti yang ditawarkan di Adventoro Malaysia Adventure Awaits adalah trend terbaru pengembara (wanderlust) untuk melancong dengan aktiviti yang menarik. Keseronokkan kembara mereka dalam menemukan pengalaman baru, pengalaman baru samada aktiviti lasak, budaya serta sekadar melihat pemandangan menarik di destinasi impian mereka.

Sebenarnya, banyak produk pelancongan seperti ini ada di Malaysia. Terokailah dulu pakej pengalaman percutian hebat ini dengan Adventoro Malaysia.

 

Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah

Laman Web Adventoro Malaysia Adventure Awaits Pakej Percutian Murah di Malaysia

Kalau korang korang nak lihat pakej White Water Rafting Sungai Kampar, Perak, boleh terus layari laman web mereka ini https://www.adventoro.com/collections/island-river-watersports/products/whitewater-rafting-at-kampar-river-grade

Sudah pasti, pakej di Adventoro Malaysia bukan sahaja aktiviti bermain air, tetapi ada banyak lagi yang boleh korang pilih termasuk Gastronomy & Night Life, Wildlife & Jungle Tours, Caving & Hiking, Sightseeing & Attractions dan juga Cultural & Traditional. Pakej-pakej ini pasti akan ada yang menjadi impian korang semua. Boleh survey dulu ya…

 

Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah

 

MrJocko sendiri menggunakan pakej promosi RM120 untuk pakej percutian Water Rafting Sungai Kampar, Perak. Pakej ini termasuk transport pergi dan balik dari Pekan Gopeng ke destinasi Sungai Kampar, Makan Tengahari, Air Botol Minuman dan pengalaman Water rafting dengan Guide yang berpengalaman, peralatan, First Aid dan juga Sijil.

Aktiviti kami pada hari itu, disertai bersama oleh rakan dari Kuala Lumpur Marcus Lim, Chris Chew dan juga penyanyi berbakat besar Talitha Tan. Kami mengemudi bot berlima, termasuk Sebastian, pemandu kami dari France, dibantu oleh Kelvin menggunakan ‘canoe’ sebagai back-up , juga dari France. Mereka berdua adalah bekas Juara Dunia Water Rafting beberapa tahun lepas.

 

Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah

 

Bermula dari tempat perlepasan, ia memakan jarak sehingga 7km. Laluan water rafting Sungai Kampar ini akan melalui 9 ‘rapid’ (istilah cerun laluan air sungai yang laju) yang berbeza dan punyai grade yang berbeza. Kalau air sungai lebih dalam dan laju, maka grade tersebut mungkin akan lebih thrill dari biasa.

Syiokkk!!! Memang kalau cuba water rafting, korang mesti akan basah. Pastikan memakain pakaian yang sesuai, tiada peralatan elektronik dan gunakan ‘housing water resistant’ untuk kamera dan telefon jika perlu. Kalau tak confirmed akan basah disimbah air.

Untuk info, ini kali kedua MrJocko mencuba White Water Rafting yang agak thrill selepas Water Rafting di Medan yang dikenali sebagai Sei Bingei River Water Rafting. Sudah pasti, kedua-dua sungai ini mempunyai thrill yang berbeza dan keseronokkan yang berbeza.

Jangan di tanya mana satu water rafting yang ‘best’, sebab masing-masing akan beri pengalaman yang berbeza. Lain sungai punya ‘Grade’ yang berbeza. Namun, persamaan antara kedua water rafting Sei Bingei River dan Sungai Kampar ialah masing masing mempunyai Grade 2 – Grade 3 untuk beginner dan amatur seperti MrJocko.

Baca ini juga : Water Rafting di Medan Indonesia 

 

Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah Adventoro Malaysia Adventure Awaits Sedikan Pakej Percutian Murah

 

Bagi yang pertama kali nak cuba aktiviti White Water Raftin gSungai Kampar, jangan takut, jangan risau, jangan gusar kerana pakej yang disediakan oleh Adventoro Malaysia punyai pilihan dan boleh ‘customize’. Sudah pasti keselesaan klien menjadi keutamaan. Jangan risau sebab mereka yang mengendalikan aktiviti ini adalah Pakar dan mempunyai Lesen Pelatih yang Sah.

Sebenarnya aktiviti seperti pakej water rafting Sungai Kampar ini murah dan mampu bayar oleh peminat sukan lasak. Lagipun, lokasi Sungai Kampar tidak la terlalu jauh dari Kuala Lumpur.

Untuk dapatkan informasi lebih tentang pakej water rafting Sungai Kampar dan pakej percutian lain di Malaysia, boleh hubungi : 

Adventoro Travel Technologies Sdn Bhd (1209692K)

No Telefon : +603-7660 6241 / +603-7660 6242 (Isnin hingga Jumaat jam 10.00am hingga 6.00pm)

Whatsapp : +6010-4688 011 Isnin hingga Jumaat jam 9.00am hingga 6.00pm)

Emel: info@adventoro.com

 

adventoro malaysia water rafting sungai kampar

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.