Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

AirAsia Check-In Kiosk di LCCT Airport Sepang

Inilah rupa salah satu AirAsia Check-In Kiosk di LCCT Airport Sepang. Kalau nak tahu, ini adalah mesin kiosk di Lapangan Terbang Sandakan, Sabah. Terperasan masa nak balik ke Kuala Lumpur dengan penerbangan AirAsia.

Kalau korang nak tahu, bermula dari tarikh 1 Mei 2011, tiada la Kaunter Check-in bagi semua penerbangan AirAsia. Ya, memang tiada.

Baca : Cerita Pengalaman Terbang Dengan Penerbangan Tambang Murah AirAsia

Nampak macam payah kan? Tapi sebenarnya ia satu urusan yang lagi senang. Kenapa? Pasal semua kaunter korang bleh pergi untuk proses check-in bagasi. Kalau dulu kena beratur panjang, tetapi sekarang tidak lagi. Cara paling senang, korang check-in terus pakai web AirAsia dan Mobile Check-in tak kira la pakai Blackberry, ANdroid atau iPhone.

Kalau nak check-in kat Kiosk AirAsia LCCT ini, korang cuma perlu scan bar code itinerary, pastu terus keluar boarding pass korang. Kalau mobile dan web check-in aku tak sure pasal aku tak pernah try.

Jadi, apa kata korang try dulu, kemudian baru bagi feedback. Kalau dah cuba, korang mesti puas hati.

 

airasia-kiosk-check-in

Untuk tiket penerbangan AirAsia, layari laman web mereka.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.