Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

AirAsia Tukar Lokasi Pendaratan Dari Tullamarine Airport Ke Avalon Airport

AirAsia mengesahkan akan tukar lokasi pendaratan dari Tullamarine Airport ke Avalon Airport bermula dari 5 Disember tahun ini. Setakat ini, setiap hari ada 2 penerbangan AirAsia menuju ke Melbourne dan pada masa yang sama melancarkan perkhidmatan pertama dari lapangan terbang antarabangsa kedua Victoria.

Diuruskan oleh sekutu jarak jauh AirAsia, AirAsia X, perkhidmatan dua kali berlepas dari klia2 Kuala Lumpur (pagi dan petang) akan menghubungkan tetamu dari Malaysia dan Asean lebih dekat dengan salah satu kad pintasan pelancongan Australia, Great Ocean Road, sambil meneruskan menyediakan akses mudah dan berpatutan ke pusat bandar Melbourne.

AirAsia Tukar Lokasi Pendaratan Dari Tullamarine Airport Ke Avalon Airport
 

AirAsia to Avalon Airport
 

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X, Benyamin Ismail membuat pengumuman itu bersama pegawai industri termasuk Konsortor Bruce Harwood Datuk Bandar Geelong, Andrew Goledzinowski, Pesuruhjaya Tinggi Australia ke Malaysia dan Justin Giddings, Ketua Pegawai Eksekutif Avalon Airport, pada acara media untuk mempromosikan Victoria, Great Ocean Road dan persekitarannya.

“Sebagai syarikat penerbangan utama untuk melancarkan perkhidmatan antarabangsa dari Lapangan Terbang Avalon, ini akan menukar penukar ketibaan pelancong dari seluruh dunia melalui AirAsia, untuk pelancongan dan untuk industri. Kami yakin tambang nilai hebat destinasi Melbourne, akan memberi manfaat daripada akses yang berpatutan dan mudah ke Victoria.”

“Kami amat berbesar hati untuk memindahkan perkhidmatan Melbourne kami kepada keadaan kemudahan baru di Lapangan Terbang Avalon di Victoria, Australia, bagi memastikan kami dapat terus menyediakan tambang bernilai hebat untuk para pengguna kami dan melihat kemungkinan peluang untuk mengembangkan perkhidmatan kami di Melbourne masa depan.”

“Lapangan Terbang Avalon mempunyai banyak kelebihan termasuk kecanggihan teknologi baru, kedatangan dan kawasan pelepasan yang bebas dan mudah diselaraskan dan berdekatan dengan salah satu ikon pelancongan terbesar Australia iaitu Great Ocean Road, pada masa yang sama mengekalkan akses mudah ke pusat bandar CBD.

“Untuk meraikan, kami telah meletakkan tiket penerbangan ke Melbourne (Lapangan Terbang Avalon) bermula dari hanya RM199 semua dalam satu arah dan yang paling rendah pernah dilihat di laluan ini dari AirAsia.”

Beliau berkata, “Sasaran kami adalah untuk membawa setengah juta tetamu pada tahun pertama operasi, dan kami telah mengkaji semula destinasi menarik lain yang berpotensi dilancarkan dari Avalon pada masa akan datang.”
 

Avalon_Airport_logo

 

Baca : MrJocko dan Pengalaman Melancong ke Melbourne

Promosi khas ke Melbourne dengan harga tambang serendah RM199 sehala tersedia untuk tempahan di laman web AirAsia.com dari sekarang hingga 15 Julai 2018, untuk perjalanan dari 5 Disember 2018 hingga 13 Ogos 2019.

Syarikat penerbangan itu telah menukar lapangan terbang destinasi di Melbourne, Australia dari Lapangan Terbang Tullamarine (Kod Lapangan Terbang MEL) ke Lapangan Terbang Avalon (Kod Lapangan Terbang AVV) dalam sistem tempahannya untuk penerbangan berlepas dari 5 Disember dan seterusnya.

Penerbangan D7 218 dari Kuala Lumpur akan menjadi perkhidmatan pertama ke Lapangan Terbang Avalon yang dijadualkan tiba di Melbourne pada pagi 5 Disember 2018.
 

Tullamarine Airport Melbourne Map

Tullamarine Airport hanya 20 km dari pusat bandar Melbourne
 

Avalon Airport Melbourne Map

Avalon Airport terletak sekitar 56 km dari pusat bandar Melbourne
 

Para tetamu yang ditempah untuk perjalanan dengan AirAsia X ke atau dari Melbourne dari 5 Disember dan seterusnya akan dihubungi terus oleh syarikat penerbangan itu dan menyediakan maklumat perjalanan baru mereka termasuk pelbagai peruntukan sekiranya mereka ingin mengubah rancangan perjalanan mereka.

Lapangan Terbang Avalon terletak kira-kira 50 minit dari CBD Melbourne dan 43 kilometer jauhnya dari Torquay – pintu masuk ke Great Ocean Road.

Terminal antarabangsa baru ini akan memaparkan keadaan kemudahan seni apabila ia dibuka untuk operasi pada 5 Disember apabila perkhidmatan pertama AirAsia dimulakan.

Layari laman web www.AirAsia.com untuk maklumat lanjut.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.