Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island Dengan Harga RM199

Satu berita gembira buat mereka yang suka travel. AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island Dengan Harga RM199. Hari ini, AirAsia X melakar sejarah lafi dengan membuka laluan ketiga ke Korea Selatan selepas Incheon dan Busan. Kini, ada tiket murah AirAsia ke Jeju Island.

AirAsia X melancarkan laluan penerbangan terus secara Eksklusif ke Pulau Jeju dari Kuala Lumpur. AirAsia X mengumumkan Jeju, Korea Selatan sebagai destinasi terbaharu hari ini. Nampaknya ia antara laluan penerbangan AirAsia X yang ditunggu-tunggu oleh ramai pelancong di Malaysia.

Baca : Tempat-Tempat Menarik di Seoul Korea

AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island

AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island

 

AirAsia X menetapkan laluannya untuk memulakan penerbangan terus secara eksklusif ke Jeju Island sebanyak 4 kali seminggu dari Kuala Lumpur. Ia akan memulakan penerbangan pertama mereka (inaugural flight) pada 12 Disember 2017 dengan tambang promosi dari harga RM199 untuk satu arah. Promo khas tambang all-in dari harga RM199 satu hala pada kerusi standard dan RM899 satu hala pada pakej Premium Flatbed.

Jualan tiket penerbangan murah KLIA2 ke Jeju Island akan bermula pada tarikh 10 hingga 15 Oktober 2017 dan bagi tiket penerbangan bermula pada 12 Disember 2017 sehingga 25 Mac 2018. Berminat? Boleh dapatkan tiket AirAsia X Jeju Island di laman web www.airasia.com.

 

AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island
AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island serendah RM199

AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island

 

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X, Benyamin Ismail berkata, “Kami bangga menjadi satu-satunya syarikat penerbangan untuk mengendalikan penerbangan terus ke Jeju, Korea Selatan dari Kuala Lumpur, menghubungkan pulau yang indah dengan Malaysia dan seluruh Asia dan seterusnya melalui hub LCC Asia. Korea Selatan adalah pasaran yang penting dan kami telah melihat pertumbuhan yang luar biasa dari laluan sedia ada kami ke Seoul dan Busan yang kini akan dilengkapi dengan perkhidmatan baru kami ke Jeju, menyelamatkan tetamu kami kerumitan transit domestik ke wilayah pulau itu”.

Laluan baru ini akan menyediakan lebih daripada 150,000 kapasiti tambahan setiap tahun ke destinasi Korea Selatan. Ia akan menjadi rangsangan penting untuk mengukuhkan hubungan perniagaan dan pelancongan antara Malaysia dan Korea Selatan. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada kerajaan dan pihak berkuasa yang berkenaan atas sokongan yang besar sehingga laluan ini dapat dilancarkan.”

 

AirAsia X Terbang Terus Dari KLIA2 Ke Jeju Island

 

Director General of Tourism Bureau Korea, Encik Lee Seung Chan berkata, “Kami ingin mengucapkan tahniah kepada AirAsia X di laluan eksklusif ini yang menghubungkan Malaysia dengan Pulau Jeju. Pulau Jeju adalah antara destinasi menarik dan menjadi tarikan sepanjang tahun yang sesuai untuk semua jenis pelancong, sama ada pengembara tunggal atau kumpulan, keluarga atau berbulan madu. Kami yakin bahawa laluan terus ini akan meningkatkan ketibaan pelancong untuk menarik pelancong dari Malaysia bukan sahaja dari Malaysia, tetapi juga dari negara lain yang kini boleh dengan mudah berhubung dengan Jeju melalui Kuala Lumpur menggunakan AirAsia X”

Para tetamu kini boleh menggunakan perkhidmatan Fly-Thru AirAsia untuk berhubung secara lancar ke Jeju dari bandar-bandar lain di dalam rangkaian penerbangan AirAsia dan AirAsia X dengan hanya satu hentian tambahan, atau menggunakan pilihan pelbagai bandar untuk meneroka Jeju bersama Busan atau Seoul sebelum terbang kembali ke Kuala Lumpur.

Kalau korang nak tahu, Pulau Jeju juga dikenali sebagai “Pulau tuhan”, adalah sebuah pulau gunung berapi yang indah yang terletak 64 kilometer di selatan Semenanjung Korea. Ia adalah pulau percutian yang paling popular di negara ini. Dengan lebih daripada 70% pengunjung menjadi pelancong domestik, ia terkenal juga dengan jolokan nama “Hawaii Korea Selatan.”

Ia adalah rumah kepada Tapak Warisan Dunia UNESCO Pulau Vulkanik Jeju dan Tiub Lava yang termasuk Gunung Halla, gunung tertinggi di Korea Selatan dan gunung berapi tidak aktif, tiub lava Geomunoreum dan landskap dramatik Seongsan Ilchulbong.

Selain itu, antara tarikan lain termasuk Jeju Olle Trail yang indah, air terjun Cheonjiyeon yang menakjubkan, pantai Hyeopjae dan banyak juga muzium khas, menjadikan Pulau Jeju sebagai destinasi untuk semua peringkat umur sepanjang tahun.

Nak tahu lebih lanjut tentang promosi ini, ikuti perkembangan terbaru dengan promosi dan aktiviti terbaru AirAsia menerusi Facebook www.facebook.com/AirAsia dan Twitter www.twitter.com/AirAsia.

Baca tentang Korea di sini www.mrjocko.com/tag/korea

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.