Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

AirAsiaX Umum Penerbangan KL Mauritius Jualan 26 Mei 2016

AirAsiaX dengan rasminya menambah destinasi menarik yang baru ke dalam rangkaian laluannya dengan mengumumkan Mauritius sebagai destinasi terbaru. Pulau yang indah ini, Mauritius akan dikunjungi oleh AirAsiaX dengan penerbangan terus dari Kuala Lumpur ke Mauritius dengan kekerapan tiga kali seminggu bermula 4 Okt 2016.
 
Destinasi baru AirAsiaX ini akan menggunakan pesawat Airbus A330-300 dengan kapasiti 377 kerusi, termasuk 12 tempat duduk Premium Flatbeds.

Untuk informasi anda semua, dengan pelancaran rasmi penerbangan AirAsiaX KL Mauritius ini, ia akan menandakannya sebagai destinasi ke-22 dalam kumpulan AirAsiaX.
 
His Excellency Issop Patel, Pesuruhjaya Tinggi Mauritius Malaysia melancarkan destinasi baru ini bersama-sama Datuk Kamarudin Meranun, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia X dan Benyamin Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X Berhad.

AirAsiaX KL Mauritius

Flight AirAsiaX KL Mauritius

MrJocko memang teruja dengan harga pengenalan tiket AirAsiaX KL Mauritius di mana ia ditawarkan dengan harga serendah RM299 sehala untuk tempat duduk standard dan dari RM999 sehala bagi Flatbeds Premium. Tawaran harga tambang murah dan harga promosi  ini boleh didapati untuk tempahan bermula dari 26 Mei hingga 5 jun 2016. Tempoh perjalanan untuk promosi ini akan menjadi dari 4 Oktober 2016 sehingga 22 Mei 2017.
 
Tambang promosi boleh didapati dalam talian di airasia.com serta aplikasi mudah alih AirAsia pada peranti iPhone dan Android dan juga mobile.airasia.com laman web mudah alih. 

“Di AirAsia X, kami berhasrat untuk menyediakan peluang kepada semua untuk terbang pada kadar yang paling berpatutan. Kami amat berbangga kerana menjadi satu-satunya syarikat penerbangan yang menawarkan penerbangan terus tanpa henti di laluan ini. Kami yakin bahawa pengumuman laluan ini pasti akan merangsang pasaran pelancongan terutamanya di Malaysia.” Benyamin Ismail.
 
Arik De, Ketua Komersial AirAsia X Berhad berkata, “Mauritius adalah batu loncatan yang sempurna bagi mereka rakyat Malaysia yang mahu melampaui dan meneroka keindahan Afrika dari Cape Town indah ke tanah eksotik Namibia, Madagascar dan Botswana. “

airasiax+kl+mauritius+launch issap+patel+airasiax+kl+mauritius+launch

airasiax+kl+mauritius+launch airasiax+kl+mauritius+launch

 
Terletak di pantai tenggara benua Afrika, Mauritius pernah menjadi pulau gunung berapi dan terkenal dengan suasana pantai yang indah dengan pasir putih, iklim sub-tropika yang panas dan garis pantai krisolit Lautan Hindi. Para tetamu boleh memilih untuk berehat di pantai indah yang terpanjang di Mauritius di Pantai Belle Mare menghirup air tebu segar, atau pengalaman menyelam skuba.
 
Di Mauritius, tetamu akan disambut dengan pelbagai kumpulan etnik di negara ini, menjemput mereka untuk menyerap kepelbagaian daripada makanan lazat. Pulau tropika ini memang menjadi destinasi yang semua sepanjang tahun yang menjadi tuan rumah banyak perkara yang menarik untuk dilihat dan dilakukan di samping menangani keperluan semua jenis pelancong seperti pencari pengembaraan, pasangan berbulan madu, keluarga, atau pelancong solo.

Pelancaran AirAsiaX KL Mauritius

airasiax+kl+mauritius+launchairasiax+kl+mauritius+launch

Orang Malaysia boleh berbelanja dengan kuasa beli sekitar  RM1 – 10 kali di Mauritius, manakala untuk orang Eropah boleh berbelanja sehingga 40 kali kuasa beli. Bayangkan jika anda menggunakan duit Pound Sterling 🙂

InsyaAllah, memang teringin nak ke Mauritius dan semoga rezeki ke sana menjadi kenyataan, Amin…
 
Untuk maklumat lanjut tentang promosi AirAsia dan aktiviti terkini di Twitter (twitter.com/AirAsia) dan Facebook (facebook.com/AirAsia).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.