Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Aktiviti Di Hua Hin : Unseen Thailand Day 4

Aktiviti di Hua Hin, Media Trip Thailand kali ini diteruskan pada hari keempat, MrJocko kembali ke Hua Hin. Dari Prachuap Khiri Khan, kami balik ke Hua Hin untuk singgah di beberapa lokasi menarik di Hua Hin yang tak sempat kami singgah pada hari kedua.

Kali ini, satu hari kami teroka beberapa lokasi baru seperti Hua Hin Sam Pham Nam Floating Market, market terapung yang baru dibina di Hua Hin menggantikan tempat lama, kami ke Muzium 4 D ‘For Art’s  Sake” yang mempunyai banyak lukisan tangan berbentuk 4D untuk anda serta Vananara Water Theme Park yang baru di Hua Hin.

Sebab itu anda perlu ke Hua Hin, lokasi percutian pantai yang mempunyai pelbagai tarikan dengan harga pakej dan kos yang jauh lebih murah.

Tunggu cerita penuh MrJocko di entry yang akan datang…

Aktiviti di Hua Hin Thailand

 

Info Tentang Hua Hin

Hua Hin adalah sebuah resort tepi pantai di Teluk Thailand, di wilayah selatan Thailand Prachuap Khiri Khan. Apabila sebuah kampung nelayan yang tenang, ia menjadi pelarian yang bergaya untuk penduduk Bangkok selepas tahun 1920-an, ketika keluarga kerajaan Thailand membina istana musim panas di sini. Pantai Hua Hin, yang popular untuk kitesurfing dan sukan air yang lain, adalah hamparan pasir utama, dipenuhi dengan hotel mewah dan gudang makanan laut. Luas kawasan 838.9 km² berada di dalam wilayah Prachuap Khiri Khan.

for_arts_sake_4d_hua_hin

 

Aktiviti di Hua Hin

Baca : Lonely Planet Hua Hin Thailand

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.