Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Aku, Hobi & DSLR

Akhirnya, stlh berbulan2 aku buat survey. Berbulan2 ikat perut konon berjimat. Berjaya jugak aku dptkan set Canon EOS 350D. Kalau duk ikutkan hati, minat gak aku nak pakai set Nikon D70s, tp apakan daya, harganya masih di luar kemampuanku. Nak lagi best ader, amik Nikon D2Hs pastu kasik kat tokeh kedai tu belas2 riban. Sanggup? Aku tak sanggup, mahal tuhhh…

Mula2 aku booked Olympus E-500 coz aku tertarik tgk 2 lens dia yg bleh zoom up to 300mm. Skali, memember ckp, nanti susah nak cari aksesori. Lps kena basuh dek kawan2, akhirnya aku beli model yg sesuai dgn aku. So, next day, aku pegi balik kedai tu, aku ambik 350D, new set. (aku suh apek tu gi ambik kotak yg blum bukak – hahaha) Mana bleh ambik yg display, rugi la org dah test 2 – 3 kali…

Camera SLR Filem aku yg lama

New set

Tgh Blajar buat teknik Zoom Burst

Reason aku pakai Canon EOS 350D:
1. harga dah murah, average dlm 2K, baru full set (body & lens)
2. senang nak carik extra aksesori ori @ third party
3. memember bgtau jenis nih, sesuai utk beginner DSLR cam aku yg masih kena bertapa bila nak guna…
4. member2 spt Lan Shukeri, Ain, Syaiful, Zairul dan Sengih pakai model yg samer. Senang nk blajar.
5. tgh promosi, byk dpt free gifts.
p/s: kena simpan duit lagi la for flash, bateri grip, zoom lens, filters, etc… duit, duit, duit,,,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.