Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Another Journey to Perhentian

Its a been while, since aku kawin, aku tak g pulau. Plan asal nak ker Pangkor. Xjadi. Plan awal tahun nak g Tioman, jumpa Meor n Bad kat sana. Pun X jadik pasal wife aku sarat. Skang ader lak pluang g Perhentian. Siap dpt less lagi 50%. Hehehe, saper nak tolak kan? from RM450++ dah jadik RM210 jer, complete siap transport, makan minum serta duk resort. Erm,,, menarik? memang menarik.
Baru beli ni… kopak tabung aku…
Nak start balik jadi backpackers ni, xder la susah sgt. Cuma nak kena pakai byk modal jer. Nak tak nak, kena la korek tabung lama2. Kena beli haversack baru, sandal, extra equip n etc. Erm, pagi tadi baru aku siap pack. Kang mlm nak gerak terus lepas keja takut xsempat. Brg2 yg nk di bwk, of course kalau boleh yg ringan/lite. Takyah bwk yg heavy. Nak kena pastikan bwk brg yg penting.

Tiket Bas Pegi-Balik – KL – Besut – KL

Kalau korang pegi dgn kenderaan awam, bas, keretapi atau kapal terbang, make sure tiket, ic dan wallet dlm satu simpanan. Itu semua memudahkan urusan perjalan.
Pagi ni jugak la kena terpaksa ambik hafday morning, nak siapkan packing n bwk anak aku g klinik. Tghari lps jumaat kena keja balik. Siapkan aper yg patut, pastu,,,
Perhentian, here i come…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.