Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

another SCAM

“Dear All,

The Ericsson Company is distributing free computer laptops in an attempt to match what Nokia has already done. Ericsson hopes to increase its popularity this way. For this reason, they are giving away the WAP Laptops. All you need to qualify is to send this email to 8 people you know. Within 2 weeks, you will receive Ericsson T18..

But if you can send it to 20 people or more, you will receive R320.

Make sure you send a copy to: Anna.swelung@ericsson.com . Cheers and enjoy your laptop when it comes. “

Gitu la antara petikan email yg aku baru terima tadi. Ericsson Company kononnya nak bg LAPTOP Percuma kpd pengirim2 email ni. Kononnya juga, pasal ini salah satu cara Marketing Strategy, nak lawan Nokia. Tak cukup tu, aku tgk, berantai2 member2 yg dpt email ni, saling forward dan forward dan forward kpd kengkawan mereka yg lain, dgn harapan, muga dapat la LAPTOP PERCUMA seperti mana yg di janjikan.

Dlm duk masuk abad moden dan abad serba maju ni, aku hairan, masih ader org yg percaya ujudnya satu entity yg bernama Syarikat, yg berhati baik dan dermawan, setuju nak hadiahkan LAPTOP PERCUMA, serta Handphone Percuma kpd pengirim2 email.

Mungkin sesetengah kawan2 aku tu, just forward suka2 kot. Dlm erti kata, “Cuba saja, apa salahnya”. Tp bagi aku, persoalan;

1. Ader ke Syarikat yg nak bg Laptop Secara Percuma, bukan satu, bukan dua, tapi kepada ramai orang, banyak tu?

2. Laptop Brand Ericsson, atau brand aper yg diorang nak bagi? Brand Ericsson ader ker? Tak penah dgr aku kat market?

3. Nak bagi model T18 atau R320? Setahu aku ni model Handphone. Sila rujuk
T18 – Link – http://www.gsmarena.com/ericsson_r320-194.php
R320 – Link – http://www.gsmarena.com/ericsson_t18s-116.php

Aku tak tau la motif utama org yg create email ni, tp, aku rasa, setiap kali kita nak forward email, baik kita fikir 2 – 3 kali kebenaran email tersebut.

Korang setuju? Ataua tak setuju? Terpulang, itu pandangan pribadi aku ajer…
Salam Aidil Fitri.

p/s: kalau gini, aku tak yah keja, forward email jer, dpt 2 – 3 bijik laptop. Pastu jual, forward email lagi, jual samapai aku millionaire…

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.