Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Apa Dia Sim Card Yoodo Malaysia? Berapa Harga Pakej Yang Di Tawarkan?

Ada talian Telco baru di Malaysia. Rangkain talian yang memberikan korang satu pilihan sebenar dengan bajet yang bersesuaian dengan membayar apa yang korang guna sahaja. Ini lah Yoodo Malaysia. Mungkin ada yang sudah mula bertanya, Apa Dia Sim Card Yoodo Malaysia? Berapa Harga Pakej Yang Di Tawarkan?

Kalau nak dikatakan ia satu pakej Pra-Bayar (Prepaid), bukan. Kalau nak dikatakan ia pakej Pasca-Bayar (Postpaid), pun bukan. Ia satu pelan talian telco yang betul-betul ‘customize’ mengikut citarasa penggunanya. Pendek kata, kalau guna produk Yoodo ini, anda boleh sesuaikan bajet anda dengan keperluan penggunaan anda seharian.

Baca : Produk Yoodo Malaysia

 


Apa Dia Sim Card Yoodo Malaysia?

Sim Card Yoodo Malaysia
 

Kenapa Pilih Sim Card Yoodo?

Ianya ‘Fully customisable’. Korang boleh piluh untuk customise data internet, panggilan suara, kuota SMS atau media sosial seperti Facebook, Instagram dan juga YouTube.

Sim Card yang diuruskan secara talian (online) sepenuhnya. Anda boleh menerima sim card di mana sahaja anda berada dengan mudah dan selamat.

Sim Card Yoodo Malaysia

Sim Card Yoodo Malaysia

Bagaimana Sim Card Yoodo Malaysia boleh diaktifkan?

Langkah 1 – Tempah
Tempah Sim Card anda melalui laman web Yoodo (www.yoodo.com.my) atau melalui Yoodo App Order. Peribadikan (customise) pakej plan sekarang atau selepas menerima Sim Card. Pilih cara penghantara kad kepada anda.

Langkah 2 – Terima
Apabila terima Sim Card, ikuti arahan yang tertera di dalam setiap kandungan Sim Card.

Langkah 3 – Aktifkan
Aktifkan Sim Kad anda dan masukkan Sim Card ke peranti smartphone. Selesai…

Baca : MrJocko Review Apps

Sim Card Yoodo Malaysia

MrJocko dah terima Sim Card Yoodo Malaysia yang ditempah beberapa hari yang lepas. Memang cepat, dalam masa 2 hari dah sampai. Nanti, MrJocko akan kongsi bagaimana cara nak Aktifkan Sim Card Yoodo Malaysia ini dengan Aplikasi mudah.

Untuk yang nak mencari pakej talian Telco yang baru, Yoodo Malaysia ini antara pilihan terbaik setakat ini. Bukan sahaja pakej pribadi yang lebih telus, ia menawarkan coverage yang lebih luas seluruh Malaysia dan juga pilihan Roaming ke 12 negara terpilih termasuk Thailand, Singapura, Indonesia dan banyak lagi.

Pakej ini menawarkan Sim Card Percuma, penghantaran Percuma dan juga tiada tambahan caj Tether ke WiFi laptop atau ke peranti lain. Banyak lagi yang menarik, boleh baca sendiri di laman web rasmi Yoodo Malaysia

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.