Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Apa tu ALPHA Project ?

Masa aku mula2 start tulis Blog, tahun 2006, aku tak pernah terfikir dengan cara ni, bleh dpt side income. Masa tu langsung tak penah dgr pasal Nuffnang. Kira time tu, aku tak caya la dgn konsep buat duit melalui blog.
Selepas setahun, aku rasa tahun 2007, satu persatu Personal Blog tumbuh cam cendawan kena baja kat Mardi. Ader yg citer pasal kereta, citer pasal kucing, pasal virus la, pasal hobby diorang la. Paling banyak, pasal life, termasuk aku.

Entry terawal aku kat Blogspot ialah link ni. Januari 2006.


http://jockojourney.blogspot.com/2006_01_01_archive.html

Lepas setahun aku blajar la improve sikit2. Dr citer life, tambah sikit jokes, letak gambar2 yg aku shoot, letak link2 yg menarik serta exchange banner dgn member2 aku. Antara yg femes dan lagik femes dr aku, of coz la blog pompuan. Biasa la, korang ni, kalau blog pompuan suka sangat baca yer ???
Ni blog si Maya. Blog lama. http://myasefia.blogspot.com/ . Tp sejak dah jadik penulis blog tegar ni dia dah upgrade kpd ni. http://www.blogmaya.com/ —> wahhh, makin femes gituw.

Yg lain blog si Tini http://nahartini.blogspot.com/ dan of coz very the femes blog Kak Red http://redmummy.com/ . Gigih betul diorang menulis. Ada sajer idea2. Ni agak2 dulu kalau dirang kat sekolah tulis cam ni, confirm Bahasa Melayu diorang A1. Hehehe, jgn marah arrr…

Ni paling baru, 3 minggu lepas duk dgr pasal Project Alpha. Bukak jer id Nuffnang aku, sure prompt Project Alpha ni. Cam Project IT plak. Rupernya2 program TV Online dan melibatkan bloggers. Ingatkan aku yg amatur ni bleh la jadik participants, rupernya kenot. Yg terer2 jer bleh masuk. Cam blog picisan cam aku ni, tgk dr jauh jer la… hu hu hu

Tp yg best dlm project ni, ader JOJO. Saper JOJO, dia la aweks aku. Ehhh, bukan. Aweks yg tak sempat aku nak tekel. Kalau sempat, dah lama dah JOJO jadi Ms Jocko. Kan kan kan. Alahai makin kiut lak aku tgk si JOJO ni. Dah 30++ pun nampak cam umur 20an. Ni mesti JOJO pakai jamu dr Indonesia ni.


Utk Season 1, 7 featured bloggers akan jadi jemputan. Salah sorang, Kak Red. Yg lain, aku baru baca blog diorang after nampak kat Nuffnang. Memang jenis hantu blog betul la diorang ni. Agak2 satu har 3 – 4jam just for writing their own blogs.

Memandangkan project ni konsep TV Online, kita bleh tgk la video kat link Nuffnang. Cam aku, bleh layan kat umah jer la, coz kalau kat ofis, almost smua streaming punya stail kena block. langsung tak leh nak tengok.

Korang yg jenis nak rasa side income cam femes 7 featured bloggers ni, bleh la try tanya tips2 dr diorang. Cam Kak Red, ingat senang nak menulis? Confirm la kalau jenis cam Kak Red, bekerjaya, ada family, dan femes bloggers, mau tido kul 1 – 2 pagi tiap hari nak siapkan entrynya yg byk almost everyday. Kan ?

Si Budiey tu lak, memang pandai pakai ruang. Jenis yg slalu rapat dgn selebriti, of coz la ramai yg suka tgk pictures artis kan. Ko memang pandai la Mr Budiey. Pictures ko pun, bleh tahan. Sensasi Selebriti ko memang femes betul kat Malaysia. Aku hari2 dpt email highlights dr member2 lain. Mcm la aku tak penah masuk Sensasi Selebriti ko.

Yg femes2 ni patut la dpt penghargaan camgini. Bloggers sebenar. Tak macam sesetengah blog yg menulis memaki hamun, provoke dan bahasa2 kesat semata2 nak tarik perhatian orang??? Yg lagik daring, post upload pic2 panas, xxx dan tak sesuwai dgn tontonan umum. Pleaseee la…
Apa pun, cam aku, jenis slalu bz, camana la nak tulis entry bebanyak cam diorang ni? Dgn idea yg tak seberapa, nanti kan entry blog cam entry Berita Semasa plak…
p/s : ingat pesan Kak Red, menulis dgn ikhlas jauh dr lubuk hati,,, cewahhh…
3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.