Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sebenarnya Ada Apa Yang Menarik Di TAWAU Sabah?

Sebenarnya Ada Apa Yang Menarik Di TAWAU Sabah? mesti ramai nak tahu tempat yang menarik di Tawau Sabah kan? Ini sebab ramai lagi orang di Semenanjung Malaysia tidak pernah sampai di bandar Tawau Sabah.

Bila aku cakap tiket flight ke TAWAU hanya bayat tambang tiket kapal terbang cuma RM60 jer untuk pergi dan balik (sebenarnya RM0 fares, tapi RM60 tu Admin charges etc) ramai member cakap buat apa nak ke TAWAU. Best ker??? Erm,,, Jawapan aku, banyak benda yang kita tidak tahu sebenarnya ada di Tawau.

Baca : MrJocko dan Cerita Tentang Tawau

Apa Yang Menarik Di TAWAU Sabah?

 

Sebenarnya Ada Apa Yang Menarik Di TAWAU Sabah?

 

So aku agak diorang tak hubungkan Tawau dengan Semporna dan lokasi pulau terkenal di sana. Untuk ke Sipadan Island, Mabul Island, Kapalai Island kena melalui pekan Semporna. Dan, untuk ke Semporna, dari Kuala Lumpur kena naik flight ke Tawau.

 

Apa Yang Menarik Di TAWAU Sabah

 

So aku agak diorang tak hubungkan Tawau dengan Semporna. Untuk ke Sipadan Island, Mabul Island, Kapalai Island kena melalui Semporna. untuk ke Semporna, kena naik flight ke Tawau.

Atau, aku simpulkan mereka tak suka Pulau atau Pantai la kot. Aku ni memang suka pantai, pulau, serta laut. Pasal tu aku duk fikir best nak pegi Tawau.

Apa yang menarik di TAWAU, Sabah?Apa yang menarik di TAWAU, Sabah?

Memang betul la kat Tawau tak banyak tempat menarik. Tapi itu jer Airport yang ader kalau nak ke Pulau Sipadan dan Pulau Mabul. Kalau korang Google, Sipadan dan Mabul ni satu dunia kenal. Heaven bagi penyelam (Divers) dan Mat Salleh. Diorang tahu Sipadan dan Mabul kat Sabah, tapi diorang tak sedar bahawa Sabah tu kat Malaysia. So bila cakap Malaysia, ramai geleng kepala. Tapi bila sebut Pulau Sipadan atau Pulau Mabul, Sabah, sure ramai cakap BEST… 

Kalau nak compare pantai atau pulau pulau ni dengan Bali, jauh lagi cantik Sipadan dan Mabul. Cuma kat sana tak der nite life jer. Tapi kalau bab Diving, Snorkling, memang superb dan antara laut yang punyai terumbu karang tercantik di dunia.

Cam korang penah buat Island Hopping kat Phi Phi Island, Thailand, atau yg dekat Langkawi, atau jugak kat Taman Tunku Abdul Rahman, Kota Kinabalu, korang mesti suka dengan Pulau Sipadan dan Pulau Mabul

Baca : Tempat Menarik di Tawau Sabah

Apa Yang Menarik Di Tawau

Aku of coz la tak sabar nak pegi…
p/s: Smua gambar-gambar bukan dari hasil aku, aku ambik kat internet. Nanti aku ke sana baru aku share gambar aku.
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.