Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Aplikasi Add Watermark Untuk Andaroid

Jika anda seorang yang suka ambil gambar guna smartphone Android dan suka kongsi di Facebook, Twitter atau Instagram, anda mesti mahu hasil gambar anda dikenali dengan trademark anda sendiri. Maklumla, banyak kes, bila seseorang upload gambar di Facebook, Twitter atau Instagram, gambar tersebut diambil dan dicuri dari identity owner asal. Orang lain yang ambil gambar, orang lain yang dapat nama.
Kalau anda taknak benda ini berlaku, salah satu cara ialah dengan meletakkan tanda ‘watermark’ pada gambar tersebut. Tak kisah la nak letak nama, nickname atau apa sahaja watermark yang akan menggambarkan owner asal gambar tersebut.
Dalam Play Store, anda cari aplikasi Add Watermark Free. Ia mudah dah sangat senang diguna untuk anda letak watermark pada setiap gambar anda. Cara untuk letak watermark memang sangat senang.
Anda cuma download dan guna aplikasi ini, sudah pasti lepas ini takkan ada lagi problem orang lain curi gambar anda dan claim itu gambar mereka. Kalau blogger macam MrJocko, sudah pasti ini sesuatu yang terbaik untuk MrJocko guna dalan perkongsian gambar di Blog. Cuma snap gambar, kemudian guna aplikasi Add Watermark Free, dan kemudian tulis blog dengan gambar tersebut dan publish.
Bagi blogger, selamat mencuba. Jangan lupa share yer 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.