Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Ayer Hangat Spa Village Pakej Spa Terbaik Di Langkawi Kedah

Ayer Hangat Spa Village Langkawi memang best. Jom kita sambung cerita tentang tempat istirehat dan spa terbaik di Langkawi ni. Untuk anda yang mahukan masa untuk menyegarkan badan dan berehat dengan bilik jakuzi semulajadi, Ayer Hangat Spa Village adalah lokasi sesuai.

Konsep yang ada di Ayer Hangat Spa Village Langkawi ini ialah untuk meraikan tetamu dengan cara penyembuhan dan kecantikan ritual tradisional orang-orang Melayu, Ayer Hangat Village Spa terkenal dengan pusat refleksologi, taman herba dan salinesprings panas yang sudah biasa digunakan oleh penduduk tempatan sebagai ubat semulajadi untuk penyakit kulit dan penghadaman.

Baca : Pulau Beras Basah Di Langkawi Kuala Kedah

 


Ayer Hangat Spa Village Pakej Spa Terbaik Di Langkawi Kedah

 

Ayer Hangat Spa Village Langkawi ini mempunyai kaunter penyambut tetamu yang selesa dan tiga bilik rawatan secara tradisional. Di sini ada beberapa telaga Jakuzi yang besar dan sesuai untuk masa santai anda. Bilik Jakuzi memang diasingkan antara lelaki dan wanita, kecuali satu bilik khas pasangan suami isteri.

 
 
 
Ayer Hangat Spa Village Langkawi

 

Ayer Hangat Spa Village Langkawi
 
 
 

Rekaan lantai dari siling sehala tingkap menyediakan ruang privasi yang membolehkan para tetamu untuk menikmati ketenangan semasa rawatan bersama-sama mural sungai batu yang diukir dengan tangan yang menggambarkan asal-usul mitos mata air yang unik. 

Sekitar kawasan Ayer Hangat Spa Village Langkawi memang punyai landskap yang cantik dan menyegarkan. Sebelum atau selepas membuat rawatan, anda boleh berehat santai di sekitar taman untuk menghirup udara yang segar dan aroma yang sihat di Ayer Hangat Spa Village Langkawi.

Rawatan di sini mempunyai pelbagai jenis rawatan kecantikan dengan konsep bersantai tradisional dari scrub badan melalui urutan aromaterapi untuk perkhidmatan muka dan kuku sehingga rawatan yang menyeluruh. 

Ramai yang mungkin tahu, ramai penduduk pulau ini mempunyai pengetahuan yang mendalam tentang perubatan tumbuhan tradisional, bidan dan penyembuh tradisional. Cara rawatan mereka sudah banyak kali terbukti setelah berjaya menyembuhkan beberapa penyakit yang berkaitan dengan saraf serta mempunyai rekod prestasi yang berjaya merawat pelbagai keadaan, membantu wanita susah hamil dan membantu semasa waktu kehamilan sukar, juga rawatan selepas bersalin.  

Kalau untuk orang perempuan, salah satu rawatan yang menjadi pilihan adalah Bertunku, rawatan Melayu lama dengan sekeping besi atau batu panas yang dibalut dengan tumbuhan ubatan yang baru dituai bertujuan untuk melepaskan angin dalam badan yang terperangkap untuk pengedaran darah yang lancar.

 
 
 
Ayer_Hangat_Spa_Village_Langkawi

 

Ayer_Hangat_Spa_Village_Langkawi

 

Ayer_Hangat_Spa_Village_Langkawi

 

Ayer_Hangat_Spa_Village_Langkawi

 

 
 
 

Maklumat Pakej Khas : 

Bertunku, Boros, tonik herba dan minyak boleh didapati untuk runcit

Julat Harga: 

1 jam : Urut RM 100

3 jam : Urut Spa Pakej RM 330

 

Untuk pakej Spa terbaik di Langkawi, anda boleh hubungi Ayer Hangat Spa Village Langkawi

 

Mukim Ayer Hangat

Tel: +604 959 1357,  +6 019 577 4501 (Siti), +6 019 553 6907 (Bob)

Waktu Operasi: 11 pagi setiap hari – 8 malam

Versi English
Travelibur – http://www.travelibur.com/2014/12/langkawi-best-spa-ayer-hangat-spa.html

 

Ayer Hangat Spa Village Langkawi

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.