Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Bagaimana Samsung Menguji Galaxy Z Fold3 5G & Galaxy Z Flip3 5G

Pertama kali dengar telefon lipat ini boleh masuk ke dalam air, ramai pengguna seakan tidak percaya. Mana mungkin? Tetapi, selepas melihat video ini, Bagaimana Samsung Menguji Galaxy Z Fold3 5G & Galaxy Z Flip3 5G, kami lebih yakin dengan produk terbaru terbaik dari negara Korea Selatan ini.

Sememangnya ramai pengguna di seluruh dunia sangat gembira dengan peranti revolusioner terbaru daripada Samsung yang boleh dilipat, Galaxy Z Fold3 5G dan Galaxy Z Flip3 5G. Terutamanya atas faktor bentuk yang sangat elegan dan mengujakan.

Baca : Samsung Galaxy Z Flip3

Samsung Menguji Galaxy Z Fold3 5G

 


Bagaimana Samsung Menguji Galaxy Z Fold3 5G & Galaxy Z Flip3 5G

behind the scene How Samsung Tests the Galaxy Z Fold3

 

Tetapi untuk menghasilkan pengguna lipatan tahan lama yang boleh dipercayai, Samsung harus merancang cara inovatif untuk membangun dan menguji peranti. Tanpa cetak biru yang diuji waktu, Samsung menghabiskan bertahun-tahun melakukan ribuan percubaan, bergantung pada perspektif yang pelbagai dan mengembangkan pendekatan baru yang baru. Hasilnya, Samsung dapat mengembangkan bahan baru seperti Armor Aluminium, dan mengoptimumkan komponen yang ada pada lapisan panel paparan untuk mengekalkan standard ketahanan tertinggi.

Ujian inovatif berteknologi tinggi Samsung merangkumi ruang persekitaran, ketahanan air IPX8, kebolehgunaan S Pen dan ujian lipatan.

Ujian ruang persekitaran memastikan bahawa ciri, seperti main balik video, dan komponen, seperti kamera berfungsi dengan baik di pelbagai iklim, dari kering hingga lembab, dan panas hingga sejuk. Ujian ketahanan air membuktikan kualiti tinggi telefon pintar lipat tahan air pertama dengan menguji pada kedudukan lipatan yang berbeza, termasuk mod Flex.
 

behind the scene How Samsung Tests the Galaxy Z Fold3

behind the scene How Samsung Tests the Galaxy Z Fold3
Ujian Ketahanan Water Resistant
behind the scene How Samsung Tests the Galaxy Z Fold3
Ujian Melipat Telefon Pintar Samsung

Dengan ujian lukisan S Pen, Samsung memastikan prestasi digitizer di bawah paparan yang boleh dilipat termasuk di mana ia dilipat. Dan untuk memastikan bahawa lipatan baru sesuai dengan namanya, peranti siri Galaxy Z menjalani ujian lipatan yang ketat sehingga melebihi 200,0001 lipatan – atau sekitar lima tahun penggunaan jika dilipat dan dilipat 100 kali sehari.

Ujian lipatan yang dipertingkatkan mencerminkan corak pengguna sebenar dalam senario dunia nyata seperti melipat dan melepaskan menggunakan kedua tangan.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai siri Galaxy Z, sila lawati:

Galaxy Z Fold3 5G: www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-fold3-5g/

Galaxy Z Flip3 5G: www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-flip3-5g/

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tawaran yang ada sekarang pada siri Galaxy Z, sila layari: http://www.samsung.com/my/offer/mobile/galaxy-launch-2021/

behind the scene How Samsung Tests the Galaxy Z Fold3

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.