Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Bangkok Airways Sambung Penerbangan Antara Samui Dan Singapura

Bangkok Airways Sambung Penerbangan Antara Samui Dan Singapura. Penyambungan semula perkhidmatan ini adalah untuk menyokong rancangan pembukaan semula sempadan Thailand yang merangkumi program Samui Plus di mana Koh Samui adalah salah satu dari tiga pulau peranginan untuk dibuka semula untuk pelancong asing yang divaksinasi sepenuhnya tanpa syarat kuarantin.

Perkhidmatan yang disambung antara Samui dan Singapura akan dikendalikan oleh pesawat Airbus A319, bermula dengan tiga penerbangan mingguan setiap hari Isnin, Khamis dan Ahad.

Penerbangan keluar PG961 dijangka akan berlepas dari Samui Airport pada 1 Ogos 2021 pukul 15.05 dan dijangka akan tiba di Singapura pada pukul 18.00. Penerbangan masuk PG962 akan berlepas dari Singapura pada pukul 19.30 dan tiba di Lapangan Terbang Samui pada pukul 20.35 (Format Waktu Penerbangan Antarabangsa).

Baca : Penerbangan Terus Bangkok Airways Kuala Lumpur Koh Samui

bangkok airways samui singapura

 


Bangkok Airways Sambung Penerbangan Antara Samui Dan Singapura

Bangkok Airways Sambung Penerbangan Antara Samui Dan Singapura copy
Bangkok Airways

Kredit Gambar : TAT Kuala Lumpur

Bangkok Airways Sambung Penerbangan Antara Samui Dan Singapura 01
 

Penumpang yang memasuki Thailand akan diminta untuk menunjukkan Sijil Masuk, keputusan ujian Covid-19 RT-PCR negatif yang dikeluarkan dalam 72 jam sebelum perjalanan, sijil vaksin atau bukti vaksinasi.

Selain itu, semua penumpang mesti menjalani ujian Covid-19 semasa mereka tinggal di Thailand. Pelancong yang mempunyai sijil vaksinasi dan hasil ujian Covid-19 negatif dikecualikan dari kuarantin ketika melakukan perjalanan ke pulau-pulau berikut: Koh Samui, Koh Pha Ngan dan Koh Tao. Mereka mesti tinggal di pulau ini sekurang-kurangnya 14 hari sebelum pergi ke wilayah lain di Thailand.

Puttipong Prasarttong-Osoth, presiden Bangkok Airways, mengatakan: “Kami dengan senang hati mengumumkan penyambungan semula penerbangan antarabangsa pertama kami setelah berhenti seketika kerana wabak tersebut. Laluan Samui-Singapura diharapkan dapat mengembalikan keyakinan kepada pelancongan Thailand. Kami telah memastikan bahawa kedua-dua Samui dan Singapura mempunyai proses yang kuat untuk memastikan perjalanan antara kedua kota dapat dilakukan dengan selamat. ”

Sumber : TTG Asia Bangkok Airways

Bangkok Airways Sambung Penerbangan Samui Ke Singapura

Pertama kali saya ke Koh Samui dengan penerbangan terus dari KLIA ke Lapangan Terbang Antarabangsan Samui. Paling mudah dan cepat, tak perlu nak naik transit, atau naik bot. Sesuai untuk anda yang rancang untuk terus ke pulau terkenal di selatan Thailand ini.
&nsbp;

Bangkok Airways Sambung Penerbangan Antara Samui Dan Singapura 01
Menu Halal Muslim In-Flight Bangkok Airways

 

Baca : Namuang Safari Park Di Koh Samui Thailand

Koh Samui antara pulau terbaik di Asia. Kalau anda ada perancangan, boleh ke sini untuk rasai sendiri pengalaman bercuti di pulau yang menjadi pilihan jutaan pelancong seluruh dunia.

Pastinya dengan pembukaan kembali penerbangan ini akan membuka peluang penrbangan lain, termasuk dari Kuala Lumpur ke Koh Samui dalam masa terdekat. Semoga pandemik Covid-19 akan kembali reda dan kita di Malaysia juga akan kembali dapat kembara seperti sediakala.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.