• Mon. Sep 25th, 2023

Banjir Kilat Jalan Tun Razak Kuala Lumpur 25 Disember 2014

Ramai duk bercerita pasal banjir di Kelantan, Terengganu dan Pahang. Tapi semalam MrJocko dapat perkongsian dari rakan Facebook beberapa gambar banjir di sekitar Jalan Jun Razak dan Chow Kit Kuala Lumpur. Gambar banjir kilat Jalan Tun Razak di Kuala Lumpur selepas semalam hujan agak lebat dan memang kawasan rumah MrJocko juga ada banjir kilat.

 

Katanya banjir semalam menenggelamkan banyak lokasi jalan-jalan sekitar Jalan Tun Razak tetapi ia masih boleh di lalui. Walaupun sekejap, tetapi bahaya banjir seperti ini tetap ada.

 

Pagi ini banjir di Jalan Tun Razak dan Chow Kit Kuala Lumpur dah surut, tetapi bila melihat gambar banjir di Jalan Tun Razak semalam, ia agak menakutkan. Mana tahu, dengan beberapa kejadian sebelum ini, tanpa di duga ia boleh menyebabkan kerosakkan harta benda dan hilang nyawa.

 

Banjir kilat Jalan Tun Razak 

Banjir Kilat Jalan Tun Razak

 

banjir di Jalan Tun Razak Kuala Lumpur

 

banjir di Jalan Tun Razak Kuala Lumpur

 

banjir di Jalan Tun Razak Kuala Lumpur

 

 

 

Semoga kita beringat dan sentiasa bersedia dengan kemungkinan banjir walau di mana kita berada. Bencana banjir boleh berlaku bila-bila masa bila tiba musim tengkujuh seperti ini.

 

Untuk rakan-rakan di Pantai Timur seperti Kelantan, Terengganu dan Pahang, bertabah la dengan ujian bencana banjir ini. Semoga semua selamat dan akan berakhir dengan cepat. Kalau melihat kepada gambar banjir di Kelantan, ia seakan semakin teruk nak naik dengan cepat.

 

#PrayForKelantan #PrayForTerengganu #PrayForPahang #PrayForPantaiTimur

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.